06 - 143 15 571 info@oostevaar.nl

Bekijk direct de prijzen voor spuitwerk!

Het is goed als u 3 verschillende offertes aanvraagt voor goedkoop latex spuiten. Natuurlijk kiest u dan de goedkoopste. Maar krijgt u dan ook goede kwaliteit? Bij het latex spuiten hangt de prijs af van een aantal zaken. Deze zaken zal ik in dit artikel verder bespreken.

De prijs bij voordelig latex spuiten hangt af van:

  • Voorwerk.
  • Afplakken.
  • Latex spuiten.
  • Opruimen.
  • Reiskosten.
  • Nazorg.

In dit artikel zal ik hier wat dieper op ingaan. Want, goedkoop latex spuiten wordt alleen een succes als u precies weet wat u krijgt. Alleen dan kunt u prijs en kwaliteit afwegen. Daarom staat op al onze offertes duidelijk vermeld wat u krijgt en wat het kost. Waarom dat belangrijk is kunt u in dit artikel lezen. Wij zien namelijk te vaak dat het misgaat!

Nu al interesse? Klik dan op de knop hieronder en vraag direct een vrijblijvende offerte aan!

Geheel vrijblijvend, u zit nergens aan vast!

Wat is voorwerk bij latex spuiten?

Onder voorwerk verstaan wij al het werk wat nodig is om daarna latex te spuiten. Hierbij moet u denken aan het repareren van beschadigingen, het afkitten van de hoeken, het schuren en bijvoorbeeld het verwijderen van het schakelmateriaal.

Repareren van beschadigingen.

Omdat nieuw stucwerk altijd beschadigingen heeft, is het belangrijk dat de latexspuiter deze repareert. Daarom moet u er zeker van zijn dat dit in de prijs zit. Dit is bij ons altijd het geval. Om stucwerk te repareren gebruiken wij een sneldrogend vulmiddel. Hierdoor wordt het spuitwerk ook veel strakker. Ook verwijderen wij altijd het schakelmateriaal. Dit is niet bij alle goedkoper latexspuiters het geval!

Afkitten van de hoeken.

Als u mooi en strak latex spuitwerk wilt dan is afkitten erg belangrijk. Een goede stukadoor zal de hoeken insnijden. Dit houdt in dat muren en plafonds onderling, los van elkaar, kunnen uitzetten en krimpen. Deze insnijding vullen wij op met een acrylaatkit. Deze acrylaatkit spuiten wij later mee. Hierdoor worden de hoeken netjes en strak. Hetzelfde geldt voor de randen langs de kozijnen. Bij te voordelig latex spuiten wordt er vaak niet gekit! Let hier dus goed op!

Schuren van het stucwerk.

Ook moeten wij stucwerk soms schuren. Doordat de stukadoor soms extra afmest om het oppervlak glad te krijgen wordt de stuclaag verdicht. Dit is ongewenst. Voor een goede hechting moet bij het latex spuiten de ondergrond licht zuigend zijn. Hierdoor droogt de verf bij het latex spuiten mooi op en is de hechting goed. Is de stuclaag helemaal dicht, dan moeten wij die eerst open schuren. Dit doen wij met een wandschuurmachine en heel fijn schuurpapier. Als dit niet gedaan wordt is het resultaat vaak slecht. Hierbij moet u denken aan een slechte hechting en zelfs uitlopende latex. Overigens kan de latex spuiter alleen bij een bezoek de ondergrond controleren. Dus, langskomen vooraf is een must voor een goede latexspuiter.

Vraag altijd om een bezichtiging!

Daarom komen wij altijd vooraf kijken! Ongezien spuitwerk aannemen is vragen om problemen. Ook bij voordelig latex spuiten! En? Bent u enthiousiast geworden over onze werkwijze? Klik nu op de knop hieronder en lees veel meer over latex spuiten!

Goed afplakken is belangrijk bij latex spuiten!

Nadat al het voorwerk klaar is, begint het afplakken. Dit doen wij zodat niet alles onder de latex verf komt. Ook is de kwaliteit van het afplakmateriaal erg belangrijk. Immers, goed materiaal is het halve werk. Goedkoop latex spuiten betekent ook goedkoop afplakmateriaal. Dit plakt slecht en kan tijdens het spuiten loslaten met alle gevolgen van dien. Denk hierbij aan spuitnevel op uw keuken of op uw ramen. Ook kan het afplakmateriaal op de nog natte muur terecht komen. Daardoor onstaat een afdruk in de natte vcrflaag. Daardoor wordt het eindresulaat erg lelijk.

Voor het afplakken gebruiken wij altijd A-merken zoals 3M en Kip. Dit is duurder maar wij werken dan wel met goed materiaal. Ons afplakmateriaal hectht goed en laat niet los als er verf op komt. Hierdoor zal het eindresultaat strakker worden met minder kans op fouten.

Op al onze offertes staat altijd vermeld met welke materialen wij werken. Ook bij voordelig latex spuiten gebruiken wij goede materialen. 

voordelig latex-spuiten afplakken

Wat bepaalt de prijs bij voordelig latex spuiten?

Bij latex spuiten wordt de prijs bepaald door de kwaliteit van de latex. Hoe lager de prijs per vierkante meter, hoe slechter de kwaliteit van de latex. Doordat wij altijd latex spuiten met een kwalitatief goede latex zijn wij niet altijd de goedkoopste. Hiervoor krijgt u dan wel kwaliteit. Dus een goede latex van schrobklasse 1 of 2. Want, in een goede latex zit veel pigment en bindmiddel. Dit zijn dure bestanddelen. Daarentegen zit in een goedkope latex veel kalk en weinig bindmiddel. Hierdoor is een goedkope latex vaak schrobklasse 3 of 4. Let dus goed op welke latex gebruik wordt bij voordelig latex spuiten.

Kortom, zorgt dat u weet wat u krijgt!

Doordat wij goede materialen gebruiken wordt het spuitwerk veel mooier. Dit komt omdat een dure latex mooi vol van kleur is (ook wit). Ook droogt een goede latex mooi mat en streeploos op. En, door de grote hoeveelheid bindmiddel gaat een goede latex lang mee. Latex van schrobklasse 1 is ook nog eens goed reinigbaar. Omdat goed materiaal belangrijk is staat op al onze offertes het merk en type latex wat wij gebruiken. Ook kunt u het kennisblad van de latex inzien waardoor u er zeker van bent dat u waar voor uw geld krijgt. Bij te voordelig latex spuiten staat vaak niet vermeld welke latex gebruikt wordt. Wees dan extra alert, u wilt immers wel waar voor u geld!

Opruimen na voordelig latex spuiten

Na het voordelig latex spuiten moeten we opruimen. Let erop dat de latexspuiter alle rommel opruimt en afvoert. Denk hierbij aan het afplakmateriaal, de lege verfemmers, vloerkleden etc. Dit is belangrijk! Als opruimen niet bij de prijs is inbegrepen heeft u namelijk een probleem! Dit omdat het afval verontreinigd is met verf. Hierdoor is de kans groot dat u fors moet betalen voor het afvoeren van de vuilnis.

En, vergis u niet in de hoeveelheid materiaal die gebruikt wordt. Bij een gemiddelde eengezinswoning zijn het meerdere vuilniszakken. Soms, bij grote klussen, hebben wij een container vol afval!

Wij ruimen altijd op na latex spuiten

Als professionele en voordelige latexspuiter ruimen wij altijd op. Dit staat ook duidelijk op onze offertes vermeld. Hierbij maakt het niet uit om het gaat om 3 vuilniszakken of een container vol!

Voorrijkosten bij voordelig latex spuiten

Laat u voordelig latex spuiten en staan er geen voorrijkosten op de offerte? Dan is de kans groot dat u teveel betaalt! Niets is gratis in het leven en gratis rijden bestaat ook niet. Daardoor kan het niet anders dan dat de reiskosten opgenomen zijn in de vierkante meter prijs. En, dat is geen eerlijk systeem. Waarom niet? Dat zal ik proberen uit te leggen.

Stel, wij komen bij u voordelig latex spuiten en moeten 100km rijden voor 300 vierkante meter latex spuiten. Als de voorrijkosten in de vierkante meterprijs zitten, ziet u dus geen extra kosten op de offerte of factuur. Hierna gaan wij naar de volgende klant, dicht bij huis, op 15 kilometer rijden. Nu gaan wij 400 vierkante meter voordelig latex spuiten. Dus voor dezelfde vierkante meterprijs. Deze klant betaalt nu ineens veel te veel reiskosten. Immers, de reisafstand is klein. Hierdoor is deze klant dus duurder uit dan nodig is.

Om deze reden berekenen wij dus precies het gereden aantal kilometers en zetten dit apart op de offerte en factuur. Alleen zo weet u zeker dat u ook echt de beste prijs krijgt. Immers, veel rijden betekent meer voorrijkosten en minder rijden betekent minder voorrijkosten. Dit is volgens ons het meest eerlijk systeen.

Nazorg na het latexspuiten

Tot slot is de nazorg erg belangrijk. Als klant heeft u recht op mooi-, strak- en goed spuitwerk. Bij te voordelig latex spuiten is er geen nazorg of garantie. Dit betekent dat de latexspuiter niet meer achteraf terug komt. Hierdoor worden gebreken zelden goed opgelost. Let dus goed op de garantievoorwaarden bij voordelig latex spuiten.

Als erkende latexspuiter komen wij altijd terug indien er gebreken zijn. Daarnaast geven wij eigen garantie op alle spuitklussen zoals het spuiten van damwanden bijvoorbeeld. Hierbij kan tot wel 10 jaar garantie gegeven worden.

Wilt u ook mooi- en strak spuitwerk?

Ontvang vandaag nog onze vrijblijvende offerte!

Contact formulier

Oostevaar Spuitwerken

Wormerweg 4G-192
1311 XB Almere

Telefoon: 06 – 143 15 571
Email: info@oostevaar.nl

KvK nummer: 68714882
Btw nummer: NL001597512B96

Onze verfspuit partners