06 - 53 61 41 41 info@oostevaar.nl

Bekijk direct de prijzen voor spuitwerk!

Heeft u nog een plafond met v-naden? Dit soort plafonds komen wij erg veel tegen. Ook in de nieuwbouw. Toch wil iedereen een mooi glad gestuct plafond. Dus zonder v-naden. Wilt u een v-naden plafond glad laten stucen? Dan bent u bij ons aan het juiste adres. Lees alles over een v-naden plafond glad stucen.

Zoals gezegd kunnen wij een v-naden plafond glad stucen. Echter, er zijn wel wat aandachtspunten qua werkwijze. Wat dat betreft is onze werkwijze ook uniek. Want, wij spuiten het stucwerk op de v-naden plafonds. Niet voor niets mogen wij ons specialist in spuitwerk noemen. Bent u net zo enthiousiast als wij? Vraag dan direct een offerte aan voor een mooi-, glad en strak plafond.

Binnen 1 dag een vrijblijvende prijsopgave!

Wilt u meer weten over het glad stucen van een v-naden plafond? Lees dan verder. Want in dit artikel zal ik verder uitleggen hoe wij een v-naden plafond glad stucen.

 

v-naden plafond glad stucen
v-naden plafond glad stucen door gipsspuiten

Voorstrijken

Voordat wij het v-naden plafond glad stucen moeten we eerst voorstrijk aanbrengen. Dit doen wij om de zuiging van de ondergrond op te heffen. Ook werkt de voorstrijk als hechtbrug. Hierdoor hecht de gips dus veel beter. Bij kleinere oppervlakken brengen wij de voorstrijk aan met een roller. Op grote oppervlakken spuiten wij de voorstrijk.

V-naden uitvullen en wapening aanbrengen

Zodra de voorstrijk droog is, vullen wij de v-naden met gips. Vervolgens wordt er wapeningsgaas aangebracht over de v-naden. Het wapeningsgaas moet voldoende breed zijn om spanningen in de stuclaag goed te verdelen. Zodra de v-naden gevuld zijn en voorzien zijn van wapening, kan het stucen beginnen.

Gipsspuiten voor een plafond zonder v-naden

Een v-naden plafond glad stucen doen wij met gips van Knauf. Hiervoor wordt vaak Knauf MP75 gebruikt. Hierbij staat MP voor machinepleister. Deze gips spuiten wij dus op het plafond. Ook is de laagdikte van de stuclaag erg belangrijk. Dit moet 10mm zijn. Alleen bij deze laagdikte krijgt u een sterke stuclaag. Dat is belangrijk omdat de kans op scheurtjes dan zo klein mogelijk is. Ook vlakken wij de stuclaag 2x goed uit. Dit wordt afreien genoemd. Op deze manier krijgt u een mooi vlak plafond. Na het afreien zetten wij de stuclaag dicht door het afmessen. Tot slot gaan we het plafond filzen (sponzen) en nogmaals glad afmessen. Hierdoor krijgt u een superstrak plafond. Dus helemaal glad zonder v-naden!

Gemiddeld moet de stuclaag 10-14 dagen drogen. Indien nodig kan het drogen sneller gaan door het gebruik van een bouwdroger. Wel is het zo dat geforceerd drogen kans op scheurtjes geeft. Daarom adviseren wij om de stuclaag uit zichzelf te laten drogen. Hierbij is het belangrijk dat er goed geventileerd wordt. Nadat de stuclaag goed droog is, kunnen wij het stucwerk ook voor u met latex spuiten.

Scheurtjes door werking van het v-naden plafond

Bij zowel een nieuwe- als bestaande woning kan het zijn dat het plafond iets werkt. Deze werking kan ervoor zorgen dat er haarscheurtjes ontstaan in de stuclaag. Alhoewel wij er alles aan doen om dit te voorkomen, kunnen wij dit niet uit sluiten. Om scheurtjes zoveel mogelijk te voorkomen brengen wij altijd brede wapening aan over de v-naden. Ook is het belangrijk dat de stuclaag de juiste laagdikte heeft. Bij Knauf MP75 is de minimale laagdikte 10mm. Hoe hoger de laagdikte, hoe steviger de stuclaag!

Toch blijft het risico op scheurtjes altijd aanwezig. U zult zelf ook wel begrijpen dat je met de stuclaag niet de werking van een heel plafond kan opvangen. Wel is het zo dat scheurtjes in glad stucwerk gemakkelijk te repareren zijn. Dat is een groot voordeel van glad stucwerk. Onlangs hebben wij ook contact gehad met Technisch Bureau Afbouw en de firma Knauf over de mogelijkheden om v-naden plafonds scheurvrij te stukadoren. Beide partijen geven aan geen oplossing te hebben die 100% garantie biedt tegen haarscheurtjes.

plafond-met-v-naden
v-naden plafond glad stucen conclusie

Vindt u een plafond zonder v-naden mooi? Dan kunnen wij uw plafond natuurlijk mooi- en strak glad stukadoren. Om een optimaal resultaat te verkrijgen staan wij in nauw contact met TBA (Technisch Bureau Afbouw) en de Knauf adviseurs. Knauf adviseert voor het glad stukadoren van v-naden plafonds dan ook het volgende:

Bij het pleisteren van v-naden plafonds is het belangrijk om goed voor te strijken (met spray- of betokontakt). Bij een machinale verwerking , is Knauf MP 75 inderdaad een goede gips voor een laagdikte van gemiddeld 10 mm. Hierin adviseren we op 2/3 van de gipslaag het wapeningsgaas aan te brengen. Daarna de laatste mm gips.

Dus wilt u, na het lezen van dit artikel, nog steeds een mooi glad plafond zonder v-naden? Dat kan! Vraag dan direct een vrijblijvende offerte aan voor het pleisterspuiten of gipsspuiten van uw plafond!

 

Wilt u ook mooi- en strak spuitwerk?

Ontvang vandaag nog onze vrijblijvende offerte!

Contact formulier

Oostevaar Spuitwerken

Wormerweg 4G-192
1311 XB Almere

Telefoon: 06 – 53 61 41 41
Email: info@oostevaar.nl

KvK nummer: 68714882
Btw nummer: NL001597512B96

Onze verfspuit partners