06 - 143 15 571 info@oostevaar.nl

Stucwerk v.a. €14,- p/m²

Vraag direct een online offerte aan!

Home | Stukadoren en stucwerk

Stukadoren en stucwerk

door | 9 dec 2018

Bent u op zoek naar een stukadoor? Dan bent u hier aan het juiste adres! Want Voor zowel stucwerk als voor schilderwerk kunt u bij ons terecht. Wilt u ook kwaliteit stucwerk en schilderwerk voor een scherpe prijs? Dan helpen wij u graag!

De verschillende soorten stucwerk

De laatste jaren zijn er steeds meer verschillende soorten stucwerk ontstaan. Zoveel keuze maakt het niet makkelijk om te beslissen voor welk type stucwerk u moet kiezen. Door de verschillen uit te leggen willen wij u hierbij graag een handje helpen.

Wat is stucwerk?

Stucen is een methode waarmee wij plafonds en wanden voorbereiden of decoreren. Hierbij kan het door ons aangebrachte stucwerk dus een decoratieve functie hebben of als voorbereiding voor verdere afwerking dienen. Onze stukadoors zijn gespecialiseerd in stuc- en pleisterwerk.

Verschillende soorten stucwerk

In het stucwerk dat wij aanbrengen kennen wij een hoop varianten. De twee hoofdvarianten die wij bij stucwerk onderscheiden zijn glad stucwerk en stucwerk met een structuur. Glad stucwerk brengen wij aan voordat begonnen kan worden met het latexspuiten of het behangen van wanden en plafonds. Ja, u leest het goed, soms worden ook plafonds behangen met bijvoorbeeld Renovlies behang. Bij het latexspuiten en behangen is het belangrijk dat de wanden en plafonds egaal en glad zijn.

Een andere optie is om stucwerk met een structuur aan te brengen, ook wel sierpleister genoemd. Stucwerk met een structuur heeft vooral een decoratieve functie en wordt door ons op dit moment weinig meer toegepast. Bijna al onze klanten kiezen tegenwoordig voor glad stucwerk in combinatie met het latexspuiten.

Behangklaar- en sausklaar stucwerk

Bij glad stucwerk maken wij dus onderscheid tussen behangklaar stucwerk en sausklaar stucwerk. Zoals de naam al doet vermoeden is behangklaar stucwerk geschikt om afgewerkt te worden met behang. Wilt u wanden gespoten hebben met latex dan kan dit alleen als de wanden voorzien zijn van sausklaar stucwerk of spuitklaar stucwerk.

glad stucwerk

De voordelen van glad stucwerk

Strakke afwerking
Meerwaarde woning
Betere lichtverdeling
Behangklare wanden worden spuitklaar
Perfecte ondergrond voor latex spuiten

Wilt u ook glad en strak stucwerk?

Het aanbrengen van glad stucwerk duurt gemiddeld enkele werkdagen afhankelijk van de grootte van het oppervlak. Hierna moet het stucwerk drogen. Afhankelijk van de temperatuur en luchtvochtigheid kan dit 1 tot 2 weken duren. Hierna is het stucwerk klaar om verder afgewerkt te worden. Wilt u ook glad stucwerk van gips? Klik op de kop hieronder en vraag direct een offerte aan voor glad stucwerk van gips.

Behangklare wanden en behangklaar stucwerk

Wilt u behangen en zijn de wanden niet glad genoeg? Dan kunnen wij de wanden voorzien van behangklaar stucwerk.

Behangklaar betekent: De muur is, na het behangklaar stuccen klaar om behangen te worden. Deze afwerking is wat minder vlak dan een sausklare muur.

Bij behangklaar stucen worden de muren vlak gemaakt zodat er later behang op geplakt kan worden. Kleine gaatjes en beschadigingen zijn na het stucen nog zichtbaar in het stucwerk maar dit valt niet meer op na het behangen. Bij behangklaar stucen wordt er niet zo vaak afgemest als bij sausklaar stucen. Hierdoor is behangklaar stucwerk ook wat goedkoper. Het is immers ook minder werk.

Behangklare wanden en latexspuiten?

Door de oneffenheden is behangklaar stucwerk niet geschikt om te spuiten met latex. Ondanks dat wel eens gedacht wordt dat na het latexspuiten de oneffenheden niet meer opvallen is dit beslist niet zo. Als een wand gespoten is met latex vallen alle oneffeheden en gaatjes juist meer op dan ervoor. 

Behangklare wanden spuiten wij dus nooit met latex. Zelfs niet als onze klanten erom vragen want het resultaat is ronduit slecht te noemen. Om behangklare wanden te kunnen spuiten met latex, moeten de wanden eerst gladgepleisterd worden. Dit noemen wij sausklaar of spuitklaar stucwerk.

behangklare wanden

Waarom behangklaar stucwerk?

Voordeliger dan saus- of spuitklaar
Snel klaar
Ideale ondergrond voor behang

Wilt u ook behangklaar stucwerk?

Wilt u ook behangklaar stucwerk van gips? Klik op de kop hieronder en vraag direct een offerte aan voor behangklaar stucwerk. Tijdens het invullen van het formulier kunt u kiezen voor behangklaar stucwerk.

Sausklaar- of spuitklaar stucwerk

Niet alle muren zijn geschikt om direct gespoten te worden met latex. Wilt u dat wij het stucwerk spuiten met latex dan moet het stucwerk helemaal egaal en glad zijn. Dit noemen wij spuitklaar stucwerk. In veel gevallen wordt na het stucen een speciale, dunne finishinglaag aangebracht om het stucwerk helemaal glad te maken. Het aanbrengen van deze finishinglaag of filmlaag noemen we pleisteren. 

Schuren van spuitklaar stucwerk

Doordat wij bij spuitklaar stucwerk het stucwerk met de hand afmessen is het stucwerk vaak nog niet geschikt om te spuiten met latex. Het stucwerk laat nog wat krassen, dit noemen we messlagen, zien en er blijven gipsresten achter op het stucwerk. Daarom schuren wij bij spuitklaar stucwerk het stucwerk op, met een speciale wandschuurmachine, met fijn schuurpapier.  Hierdoor schuren wij de kleinste oneffenheden uit het stucwerk en wordt het oppervlak zeer glad.

De hoogste kwaliteit afwerking

Spuitklaar stucwerk is dus de hoogst haalbare kwaliteit afwerking van uw wanden. Als wij spuitklaar stucwerk voor u met latex spuiten worden de wanden en plafonds helemaal glad en egaal zonder banen of strepen.

sausklaar en spuitklaar stucwerk

De voordelen van spuitklaar stucwerk

Luxe uitstraling
Spiegel gladde wanden en plafonds
Perfecte ondergrond voor het latexspuiten

Stucen in een nieuwbouwwoning?

Wanden in woningen worden standaard behangklaar opgeleverd. Doordat deze wanden nog allerlei oneffenheden kunnen wij de wanden nog niet spuiten met latex. Om behangklare wanden te kunnen spuiten met latex moeten we de wanden eerst glad afwerken.Dit doen wij door de wanden te pleisteren.

Airless pleister spuiten

Doordat wij een kant-en-klare pleister gebruiken die ook door het airless spuiten wordt aangebracht heeft onze werkwijze veel voordelen.Allereerst is de pleister snel droog, in ongeveer 24-48 uur. Dit in tegenstelling tot pleisterwerk van gips wat soms wel enkele weken moet drogen. Daarnaast geeft het spuiten van de pleister weinig rommel. Ook is de kant-en-klare pleister een perfecte ondergrond voor de afwerklaag latex.

Pleistervlies voor glad stucwerk zonder scheuren

Ook op het gebied van wandafwerking staat de techniek niet stil. Voorheen werden behangklare wanden vaak afgewerkt met Renovlies of een ander glasvezelbehang. Dit is nu niet meer nodig.U kunt uw behangklare wanden strak en glad laten stucen waarbij de pleisterlaag verstevigd wordt met een pleistervlies.Dit is een glasvezeldoek wat ingebed wordt in de stuclaag.Het gebruik van pleistervlies voorkomt het scheuren van het stucwerk.

pleistervlies voor glad stucwerk zonder scheuren
stucen in een nieuwbouwwoning

Pleister spuiten heeft veel voordelen!

Glad stucen behangklare wanden
Super glad
Voorstrijken niet nodig
Snel droog (24-48 uur)
Versterking met pleistervlies mogelijk
Perfecte ondergrond voor latex

Door pleister spuiten is uw woning snel en compleet afgewerkt

Door al deze voordelen duurt het compleet pleisteren en afwerken van een woning gemiddeld 8-10 werkdagen.Binnen 2 weken is uw woning dus compleet afgewerkt. Zowel met pleister als met latex gespoten.Meer weten? Klik op de knop hieronder en lees alles over het glad pleisteren van wanden en plafonds.

Welke gipsproducten gebruiken wij?

Voor het stukadoren van wanden en plafonds gebruiken wij uitsluitend gipsproducten van Knauf. 

Steeds meer mensen willen bouwen met de beste materialen en leven, werken en wonen in de meest comfortabele gebouwen. Daardoor groeit de vraag naar een bouwstof met fantastische en unieke eigenschappen: gips. Knauf is wereldmarktleider op het gebied van gipswinning en gipsproductie. De gipsproducten van Knauf worden gebruikt in de nieuwbouw, renovatie en restauratie.

De eisen die wij aan de afwerking van droge muren en wanden stellen worden dus steeds hoger. Er moet steeds gladder en sneller worden opgeleverd. Door de gipsproducten van Knauf te gebruiken kunnen wij aan deze eisen voldoen. 

De gipsproducten van Knauf maken wij volledig klontvrij aan met leidingwater. Hierdoor garanderen wij een perfect resultaat waardoor wij stucwerk veel sneller sausklaar of spuitklaar kunnen afwerken en opleveren. Spiegelglad stucwerk is het resultaat.

afmessen van glad stucwerk

De voordelen van Knauf gips

Spiegelglad stucwerk
Goede eigenschappen
Vochtregulerend
Gerecycled product

De Knauf gipsproducten waar wij mee werken voor strak stucwerk!

Knauf MP75

Knauf MP75

Knauf MP 75 is een machinepleister voor verwerking in één laag met een gipsspuitmachine. Wij gebruiken MP 75 binnen op alle steenachtige wanden en plafonds. Ook in keukens en badkamers. MP75  is geschikt voor laagdiktes vanaf 10 mm.

Lees meer
Knauf MP75

Knauf Topfinish

Wij gebruiken Knauf Topfinish binnenshuis voor het afpleisteren van verse gipslagen. Hierbij wordt de verse gipslaag, ook wel raaplaag genoemd, nog een keer overtrokken met een dunne laag Topfinish van 0-1mm. Hierdoor wordt de raaplaag in één keer zeer glad afgwerkt.

Lees meer
Knauf MP75

Knauf Fix & Finish

De Fix & Finish gipsmortel gebruiken wij voor het pleisteren van cellenbetonblokken, gipsblokken of kalkzandsteenblokken. Daarnaast gebruiken wij dit product om er beton,  en stuclagen van gips of kalkmortel mee te pleisteren.

Lees meer

De tarieven voor stucwerk

Wilt u behangklaar of sausklaar stucwerk laten aanbrengen door ons? Dan is het handig om te weten dat er prijsverschil is tussen het stucen van wanden en plafonds. Dit komt doordat een wand eenvoudiger te stucen is dan een plafond. Omdat de stukadoor bij het stucen van een plafond boven zijn macht werkt, kost dit meer tijd dan het stucen van een wand. Vandaar dat de prijs hoger ligt. Deze prijsverhoging geldt ook voor lastig bereikbare plekken. Bekijk hieronder onze tarieven voor stukadoren.

Wat kost het stucen van wanden en plafonds?

Goedkoop latex spuiten is duurkoop!

Lijkt de prijs op een offerte te mooi om waar te zijn? Dan is dat ook vaak zo. Helaas komt het regelmatig voor dat wij worden ingeschakeld om latex spuitwerk van ondeskundige latex spuiters te herstellen. Natuurlijk wilt u zo voordelig mogelijk latex laten spuiten. Toch is het zo dat in veel gevallen goedkoop latex spuiten duurkoop blijkt te zijn. Doordat er bij te goedkoop latex spuiten hele goedkope latex wordt gebruikt en geen rekening wordt gehouden met de staat van de ondergrond, is het eindresulaat vaak slecht. Regelmatig zien wij dat latexspuitbedrijven de voorstrijk of fixeer mengen met latex en met dit mengsel de eerste laag spuiten. Natuurlijk wordt uw spuitwerk dan onjuist uitgevoerd. Hierdoor kunnen na verloop van tijd grote problemen ontstaan zoals bladderen en onthechting van de verf.

Al dit slecht uitgevoerde spuitwerk herstellen kost vaak onnodig veel geld. Daarom werken wij standaard met Wijzonol latex. Deze latex spuiten wij volgens de voorschriften van Wijzonol. De Wijzonol latex is zeer duurzaam en droogt mooi en egaal op. Wij gebruiken, in tegenstelling tot andere spuitbedrijven, geen latex van het merk Glidden, Caparol en Veveo.

Onze offertes zijn helder en duidelijk

Al onze offertes zijn helder van opzet. Ook wordt duidelijk aangegeven welke producten en materialen wij gebruiken. Meerwerk zoals het afplakken en afdekken wordt apart vermeld op de offerte. Zelfs de voorrijkosten worden apart gespecificeerd. U kunt op deze manier altijd controleren of wij werken volgens de gemaakte afspraken. Als erkend spuitbedrijf hebben wij geen geheimen voor onze klanten!

Wat staat er op de offerte voor uw spuitwerk?

Een heldere offerte is het begin van mooi- en strak spuitwerk. In onze offerte beschrijven we de werkzaamheden en materialen die nodig zijn voor het uitvoeren van uw spuitwerk. Graag leggen we de inhoud en opmaak van onze offerte aan u uit.

1. Inleiding

Natuurlijk staan op de offerte de klantgegevens. Deze gegevens staan bovenaan de offerte. Op het volgende deel staan de condities voor uw spuitwerk. Hier staat vermeld op welke datum wij de offerte hebben uitgegeven en tot wanneer de offerte geldig is. Naast het offertenummer staat ook vermeld op welke datum gestart kan worden met het spuitwerk en hoelang het spuitwerk gaat duren. Tot slot staat in dit deel van de offerte hoe de betaling kan plaatsvinden, bijv. pin bij oplevering.

2. Het voorwerk

Voordat wij kunnen latex spuiten moet er voorwerk uitgevoerd worden. Denk hierbij aan het afplakken van ramen, deuren, kozijnen en de vloer. Dit voorwerk staat apart vermeld op de offerte. Dit zijn één of meerdere regels die altijd bovenaan de offerte staan. Ook kunt u zien hoeveel vierkante meter wij voor u gaan afplakken of afdekken en wat de kosten hiervan zijn.

3. Kitwerk

Vaak worden de hoeken afgekit met een overspuitbare acrylaatkit. Hierdoor wordt het spuitwerk mooi en strak en zijn barsten in de hoeken later niet meer zichtbaar. Het kitten staat eveneens apart vermeld op de offerte. Omdat wij het kitten berekenen per strekkende meter, staat het aantal strekkende meters ook vermeld. Daarnaast geven wij ook aan welke kit wij gaan gebruiken. Dus zowel het merk als de type kit.

4. Pleister spuiten en/of latex spuiten

Als het voorwerk klaar is kunnen wij beginnen met pleister spuiten en/of latex spuiten. In deze volgorde vindt u dit ook terug op de offerte. Pleister spuiten en latex spuiten wordt berekend per vierkante meter. Op de offerte staat dus ook hoeveel vierkante meter wij voor u gaan spuiten met pleister en latex. Wij vermelden altijd de materialen die wij gebruiken. Dus merk en type materiaal.

5. Voorrijkosten

De voorrijkosten berekenen wij apart en per gereden kilometer. Wordt er voor u weinig gereden dan betaalt u weinig voorrijkosten. Wordt er veel gereden dan betaalt u wat meer. Dit is volgens ons eerlijke en overzichtelijk. Verrreken wij de autokosten in de m² prijs, zoals veel andere spuitbedrijven, dan betekent dit dat u voor een spuitklus van 400 m² in Almere veel meer voorrijkosten betaalt dan iemand voor een spuitklus van 100m² in Limburg. En dit kan volgens ons niet de bedoeling zijn!

6. Omzetbelasting (btw)

Op onze offerte vindt u natuurlijk ook terug welk btw tarief van toepassing is. Voor particulieren en woningen ouder dan 2 jaar is dit 9%. Bent u particulier en uw woning jonger dan 2 jaar dan geldt het 21% btw tarief. Voor zakelijke klanten geldt altijd het 21% btw tarief, ongeacht de leeftijd van de woning of het bedrijfspand.

De voordelen van een heldere offerte

Een heldere offerte waarop alle werkzaamheden en materialen duidelijk staan vermeld heeft veel voordelen:

Offertecondities duidelijk aangegeven
Voorwerk en meerwerk apart vermeld
Materiaal voor spuitwerk duidelijk vermeld
Voorrijkosten per gereden kilometer
Btw tarief duidelijk aangegeven
Controle klant eenvoudig

Profiteer nu ook van al deze voordelen!

Wilt u ook profiteren van de voorwaarden van een heldere offerte voor uw spuitwerk? Vraag dan direct online een heldere offerte aan. Zo kunt u snel genieten van mooi en strak latex spuitwerk!

Het meten van vloer- en muuroppervlak.

U wilt een offerte aanvragen voor strak spuitwerk. Dit kan snel een eenvoudig via ons online offerteformulier. Hierbij moet u het aantal vierkante meters wat wij moeten spuiten invullen. Omdat wij veel vragen krijgen over het opmeten van het wand- en vloeropperlvlak, leggen wij dit graag aan u uit. Als u het oppervlak van wanden en plafonds zelf uitrekent dan kunt u dit direct invullen in ons online offerteformulier. Wel zo handig voor het snel ontvangen van een offerte.

Oppervlakte van muren berekenen?

Om de oppervlakte van een muur te berekenen vermenigvuldigt u de breedte met de hoogte. Natuurlijk bestaat een kamer altijd uit meerdere muren. Daarom doet u voor elke muur dezelfde berekening. Vervolgens telt u het aantal vierkante meters van alle muren bij elkaar op. Hierbij een voorbeeld:

Oppervlak muur A = b x h = 1,80 x 2,70 = 4,86 m²
Oppervlak muur B = b x h = 1,60 x 2,70 = 4,32 m²

Totaal oppervlak = 4,86 x 4,32 = 9,18 m²

Als u dit voor alle muren in een ruimte doet heeft u het totale muuroppervlak berekent. Hier moet het oppervlak van ramen en deuren nog vanaf. De ramen en deuren worden niet gespoten dus dit oppervlak hoort er niet bij. Voor een deur kunt u uitgaan van 2 m² per deur. Voor ramen moet u dezelfde berekening maken als hierboven, dus breedte x hoogte.

Het oppervlak van alle ramen en deuren in de ruimte is ook belangrijk voor het afplakken. Omdat wij het afplakken per vierkante meter berekenen, moet u op het offerteformulier ook invullen hoeveel er afgeplakt moet worden. Bewaar de berekeningen dus goed.

oppervlakte wanden berekenen voor het latex spuiten

Oppervlakte plafond berekenen?

Om het oppervlak van een plafond te berekenen kunt u het beste de vloer opmeten. Het vloeroppervlak en plafondoppervlak is bijna altijd gelijk. Natuurlijk is het opmeten van de vloer veel eenvoudiger dan meten langs het plafond.

U meet dus over de vloer de lengte en breedte van de kamer. De lengte en breedte moet u met elkaar vermenigvuldigen. Dit is het vloeroppervlak en dus ook het plafondoppervlak. Hierbij een voorbeeld:

Oppervlak plafond = l x b = 5,00 x 4,00 = 20 m²

Heeft u het plafondoppervlak nodig van veschillende kamers dan herhaalt u deze berekening voor iedere kamer. De uitkomst van de berekening van elke kamer telt u bij elkaar op. Dit is dan het totale plafondoppervlak voor het spuiten. Dat dit verdeeld is over verschillende kamers of verdiepingen maakt niet zo heel veel uit.

oppervlak plafond berekenen voor latex spuiten

En natuurlijk de feiten waar wij trots op zijn!

Afgeronde projecten

Klanttevredenheid

%

Beveelt ons aan

Jaar ervaring

Kennis en ervaring

Wij werken uitsluitend met vakmannen. Hierdoor beschikt elke schilder en stukadoor over de juiste vakkennis. Dit is nodig omdat wij kwalitatief hoogwaardig spuitwerk leveren. Onze vakmannen hebben veel ervaring in het latex spuiten en pleister spuiten van woningen en bedrijfspanden. Zowel in de bestaande bouw als in de nieuwbouw. Door onze ruime kennis en ervaring krijgt uw opdracht de aandacht die het verdient!

Kwaliteit

Wij leveren kwalitatief hoogwaardig spuitwerk tegen een scherpe prijs! Doordat wij beschikken over de nieuwste latex- en pleister spuitmachines kunnen wij snel werken en daarbij ook een hoge kwaliteit leveren. Hierdoor zijn wij eerder klaar dan de concurrent. En dit merkt u in uw portomonee! Bij Oostevaar Schilderwerken en Afbouw krijgt u kwaliteit voor een scherpe prijs!

Klanttevredenheid 9,1

Doordat wij mooi en goed spuitwerk leveren wordt ons werk gewaardeerd! Wij worden beoordeeld met 5 sterren op Werkspot! Lees zelf onze reviews op Werkspot.nl. Daarnaast worden wij ook op Google beoordeeld met 5 sterren door onze klanten. En dit waarderen wij natuurlijk enorm! Door de beoordelingen van onze klanten kunnen wij onze service constant verbeteren waar nodig. Daarnaast krijgen nieuwe klanten een goed beeld van ons bedrijf. Ook benieuwd? Lees hier de reacties van onze klanten!

Reviews van onze klanten 

Een prettig persoon welke met je mee denkt in oplossingen en z'n afspraken na komt. Zeker een aanrader.

5,0

Udo uit Schagen

Mario heeft in onze jaren 30 woning de muren gepleisterd en gespoten met latex. Het werk ziet er super strak uit, de muren lijken weer als nieuw. Daarnaast is Mario een aardige vent en duidelijk in de communicatie. Laat je echter eerst goed door hem adviseren voor het beste resultaat. Ik kan Oostevaar Schilderwerken aan iedereen aanbevelen.

5,0

Scott Venneker uit Haarlem

Deze klant heeft alleen een beoordeling gegeven.

5,0

Etienne Minnaard uit Krommenie

Goede prijs, goede kwaliteit verf, snel beschikbaar, en een strak resultaat!

5,0

Niels Veraart uit Amsterdam

Mooi en strak pleister- en spuitwerk. We zijn er erg blij mee.

5,0

Martha Dermout uit Lelystad

De woonkamer is enorm opgeknapt en het werk is zeer vlot en snel uitgevoerd en op tijd opgeleverd. Ondanks een heel strak schema konden wij probleemloos op tijd verhuizen. Perfect!

5,0

Martin Por uit Almere

Wilt u ook mooi spuitwerk?

Wilt u ook mooi en hoogwaardig spuitwerk? Vraag dan snel en eenvoudig een online offerte aan voor uw spuitwerk. Hiervoor kunt u ons standaard offerteformulier invullen. Tijdens het invullen doorloopt u een aantal eenvoudige stappen. Nadat u het ingevulde formulier heeft verstuurd ontvangt u binnen 12 uur onze geheel vrijblijvende offerte. Profiteer snel van onze scherpe tarieven!

Uw spuitwerk door ons laten uitvoeren heeft talloze voordelen!

Goed overleg

Kleuradvies

Heldere offerte

Snel klaar

100% Tevreden

Goede garantie

Kennis en ervaring

Prijs en kwaliteit

Service

Contact

Natuurlijk zijn wij altijd bereid om te vertellen wat wij voor u kunnen betekenen. Wilt u meer informatie of wilt u advies voor uw schilder- of stucopdracht? Neem dan gerust contact met ons op! Want de stukadoors en schilders van Oostevaar Schilderwerken en Afbouw altijd voor u klaar!

Dit zijn de premium merken waar wij mee werken

Latex spuiten met Graco airless spuitmachines
Afplakken voor latex spuiten met Kip afplakmaterialen
Latex spuiten met Sigma coatings
Bij het latex spuiten gebruiken wij ProGold non-paint artikelen
Latex spuiten met SPS coatings
Latex spuiten met Sigma Paintr
Latex spuiten met verfgroothandel ProCoatings
Latex spuiten met Bouwmaat bouwmaterialen
Latex spuiten met Nieuwbouw in Almere
Latex spuiten met Wijzonol coatings