06 - 143 15 571 info@oostevaar.nl

Latex spuiten hoekwoning

door | jun 10, 2019

laatste update: mei 16, 2020 @ 06:47

U bent hier:

Latex spuiten

Doordat een nieuwe keuken geplaatst was in deze hoekwoning, waren de wanden en een deel van het plafond opnieuw gestuct. Een deel van het plafond van deze hoekwoning in Huizen was glad gestuct en het andere deel had een lichte structuur door rollen in het verleden. De eigenaren van de woning wilden het plafond weer stak hebben en wilden zowel de wanden als het plafond gespoten hebben met latex.

Latex spuiten hoekwoning

Allereerst hebben wij natuurlijk de vloer afgedekt met een goede-, waterdichte stucloper. Vervolgens hebben wij het oude deel van het plafond, met een speciale wandschuurmachine, helemaal glad geschuurd. Hierdoor hebben wij de structuur, die door rollen in het verleden ontstaan is, weggeschuurd. De overgang tussen het nieuw gestucte deel van het plafond en het oude deel van het plafond is vervolgens door ons helemaal gladgeschuurd. Ook hebben wij de wanden licht nageschuurd met een hele fijne korrel. Zowel de wanden als het plafond waren spiegelglad en gereed voor het latex spuitwerk.

Voorafgaand aan het latex spuiten hebben wij de hoeken afgekit met een anticrack acrylaatkit. Ook is het plafond voorgestreken met een speciale isolerende primer. Dit omdat de woning voorzien was van een haard en er hierdoor wellicht wat roetaanslag op het plafond zat. Het plafond en de wanden hebben wij vervolgens gespoten met een hogedruk primer. Deze primer spuiten wij met dezelfde machine als de latex. Nadat de hogedruk primer was uitgehard (4-6 uur) , hebben wij diverse wanden gespoten met een latex in RAL9016. De latex hebben wij vervolgens een nacht laten drogen. Dit noemen wij het overstaan van de latex.

De volgende dag hebben wij het plafond afgeplakt en hebben wij de wanden die gespoten zijn met RAL9016 afgedekt. Dit omdat de eigenaren de lange wand in de woonkamer in een andere kleur gespoten wilden hebben. Na het afplakken is de lange wand door ons gespoten in Sikkens Rijks Koel Grijs. Dit is een kleur uit de kleurenwaaier Sikkens Rijkskleuren. Direct na het spuiten wordt het afplakmateriaal verwijderd. Wederom moet het latex spuitwerk nu weer een nacht overstaan.

Nadat de latex op alle wanden goed doorgedroogd was, hebben wij de wanden volledig afgeplakt met een 2,7 meter hoge folie. Na het afplakken hebben wij het plafond gespoten met een mooie, matte latex in 100% wit. Dit wordt ook wel basis wit genoemd. Direct hierna hebben wij al het afplakmateriaal verwijderd. Ook is direct de stucloper verwijderd. Door de isolerende primer droogt de latex op het plafond erg langzaam. Het drogen kan tot wel enkele uren duren. Hierdoor droogt het plafond echter zeer mooi en egaal op. Direct na het opruimen is het werk opgeleverd. Zowel de wanden als het plafond superstrak en helemaal zonder aanzetten, banen of strepen.

De foto’s van ons spuitwerk

Onze verfspuit partners