06 - 143 15 571 info@oostevaar.nl
Project

Schitterend spuitwerk al v.a. €3,25 p/m²

Kwaliteit voor een scherpe prijs!

Direct een offerte
Home »  » Het latex spuiten van een hoekwoning

Het latex spuiten van een hoekwoning

door | 10 jun 2019

Het werk

Doordat een nieuwe keuken geplaatst was in deze hoekwoning, waren de wanden en een deel van het plafond opnieuw gestuct. Een deel van het plafond van deze hoekwoning in Huizen was glad gestuct en het andere deel had een lichte structuur door rollen in het verleden. De eigenaren van de woning wilden het plafond weer stak hebben en wilden zowel de wanden als het plafond gespoten hebben met latex.

De voorbereidingen en de latex spuiten

Allereerst hebben wij natuurlijk de vloer afgedekt met een goede-, waterdichte stucloper. Vervolgens hebben wij het oude deel van het plafond, met een speciale wandschuurmachine, helemaal glad geschuurd. Hierdoor hebben wij de structuur, die door rollen in het verleden ontstaan is, weggeschuurd. De overgang tussen het nieuw gestucte deel van het plafond en het oude deel van het plafond is vervolgens door ons helemaal gladgeschuurd. Ook hebben wij de wanden licht nageschuurd met een hele fijne korrel. Zowel de wanden als het plafond waren spiegelglad en gereed voor het latex spuitwerk.

Voorafgaand aan het latex spuiten hebben wij de hoeken afgekit met een anticrack acrylaatkit. Ook is het plafond voorgestreken met een speciale isolerende primer. Dit omdat de woning voorzien was van een haard en er hierdoor wellicht wat roetaanslag op het plafond zat. Het plafond en de wanden hebben wij vervolgens gespoten met een hogedruk primer. Deze primer spuiten wij met dezelfde machine als de latex. Nadat de hogedruk primer was uitgehard (4-6 uur) , hebben wij diverse wanden gespoten met een latex in RAL9016. De latex hebben wij vervolgens een nacht laten drogen. Dit noemen wij het overstaan van de latex.

De volgende dag hebben wij het plafond afgeplakt en hebben wij de wanden die gespoten zijn met RAL9016 afgedekt. Dit omdat de eigenaren de lange wand in de woonkamer in een andere kleur gespoten wilden hebben. Na het afplakken is de lange wand door ons gespoten in Sikkens Rijks Koel Grijs. Dit is een kleur uit de kleurenwaaier Sikkens Rijkskleuren. Direct na het spuiten wordt het afplakmateriaal verwijderd. Wederom moet het latex spuitwerk nu weer een nacht overstaan.

Nadat de latex op alle wanden goed doorgedroogd was, hebben wij de wanden volledig afgeplakt met een 2,7 meter hoge folie. Na het afplakken hebben wij het plafond gespoten met een mooie, matte latex in 100% wit. Dit wordt ook wel basis wit genoemd. Direct hierna hebben wij al het afplakmateriaal verwijderd. Ook is direct de stucloper verwijderd. Door de isolerende primer droogt de latex op het plafond erg langzaam. Het drogen kan tot wel enkele uren duren. Hierdoor droogt het plafond echter zeer mooi en egaal op. Direct na het opruimen is het werk opgeleverd. Zowel de wanden als het plafond superstrak en helemaal zonder aanzetten, banen of strepen.

De foto’s van ons werk

De reactie van onze klant

Na contact kwam hij langs om de klus door te spreken en hadden we binnen een dag een offerte. We hebben de wanden (in 2 kleuren) en plafond laten spuiten. Mario is een prima vakman, houdt van vroeg beginnen, werkt heel netjes en communiceert veel oa over het verloop van de klus. Hij heeft kwaliteit gereedschap en gebruikt een goede kwaliteit verf. Op zijn advies hebben de hoeken laten kitten , dit geeft een mooi resultaat en het afplakken hebben we hem ook allemaal laten doen, ik raad ook aan dit niet zelf te doen. Na afloop heeft hij alles netjes opgeruimd en meegenomen. Is naar 3 weken nog langs geweest om een plekje, door mijn schuld, nog bij te werken. Zal hem zeker weer benaderen als ik de bovenverdieping ga doen.

5,0

Cees uit Huizen

Waarom wij de beste zijn?

Kennis en ervaring

De schilders en stukadoors van Oostevaar zijn allemaal vakmensen. Kennis en ervaring zorgt voor een schitterend eindresultaat.

Kwaliteit

Doordat wij professionele machines en goede materialen gebruiken kunnen wij kwaliteit leveren tegen een scherpe prijs.

Klanttevredenheid 9,1

Wij worden beoordeeld met een 9,1 door onze klanten. Daarnaast wordt ons bedrijf gewaardeerd met 5 sterren op Werkspot.

Contact

Natuurlijk zijn wij altijd bereid om te vertellen wat wij voor u kunnen betekenen. Wilt u meer informatie of wilt u advies voor uw schilder- of stucopdracht? Neem dan gerust contact met ons op! Want de stukadoors en schilders van Oostevaar Schilderwerken en Afbouw altijd voor u klaar!

Dit zijn de premium merken waar wij mee werken

Latex spuiten met Graco airless spuitmachines
Afplakken voor latex spuiten met Kip afplakmaterialen
Latex spuiten met Sigma coatings
Bij het latex spuiten gebruiken wij ProGold non-paint artikelen
Latex spuiten met SPS coatings
Latex spuiten met Sigma Paintr
Latex spuiten met verfgroothandel ProCoatings
Latex spuiten met Bouwmaat bouwmaterialen
Latex spuiten met Nieuwbouw in Almere
Latex spuiten met Wijzonol coatings