06 - 143 15 571 info@oostevaar.nl

Vraag direct een vrijblijvende offerte aan!

Latex spuiten doen wij met duurzame en innovatieve producten


Als professioneel spuitbedrijf zit het in onze genen om te investeren in innovatie en duurzaamheid. Wij spuiten met biobased latex. Ook streven wij naar een zo laag mogelijke CO2-uitstoot en een lange duurzaamheid. Ook op het gebied van bedrijfsvoering, proces en transport houden we rekening met mens en milieu. 

Kortom, kiest u voor ons, dan kiest u voor een modern- en milieubewust spuitbedrijf!

Premium latex is absolute topkwaliteit!

Gaat u voor het allerbeste? Dan is het spuiten van biobased premium latex de beste keuze! Dit is de nieuwste generatie muurverf. De superieure kwaliteit biedt veel voordelen. De muurverf is ultra wit, van dekkingsklase 1 en van schrobklasse 1. Hierdoor is de latex zeer goed dekkend en goed reinigbaar.

Duurzaam latex spuiten heeft de toekomst! De ambitie en de vraag uit de markt om duurzaam latex te spuiten neemt toe. Als professioneel spuitbedrijf staan we bekend om onze kwaliteit. Die staat bij ons altijd voorop.

Nu combineren wij kwaliteit met een premium en duurzaam product. Onze BIO-series premium latex is de beste combinatie van kwaliteit en duurzaamheid. Deze nieuwe premium latex spuit nog beter, heeft een goede vloei en een superstrak en streeploos resultaat. Gecombineerd met een uniek hoog biobased percentage, minder CO2 uitstoot en dus een lagere milieu belasting. Hierdoor is onze premium latex de beste keuze voor duurzaam spuitwerk!

 

Biobased latex spuiten heeft veel voordelen

Kiest u voor onze premium latex dan krijgt u de beste kwaliteit. Het latexspuiten van onze premium- en bio-based latex heeft veel voordelen:

  • Schrobklasse 1
  • Dekkingsklasse 1
  • Geen baanvorming
  • Biobased grondstoffen
  • Reukarm en oplosmiddelvrij
  • Minimale CO2 footprint
  • Geschikt voor verwarmd spuiten

Deze voordelen in combinatie met onze werkwijze zorgen voor een superstrak eindresultaat. En dat is tenslotte wat u wilt, strakke muren en plafonds! En, de bio-based latex is veel minder schadelijk voor het milieu. Daarnaast bieden wij ook een uitgebreide garantie op het spuitwerk.

Heeft latex spuiten ook nadelen?

Heeft het spuiten van een premium latex ook nadelen zult u zich afvragen? Jazeker, spuiten met onze premium kwaliteit latex heeft ook een nadeel. En dat is de prijs.

Doordat onze premium latex veel duurder is dan de standaard latex is de vierkante meter prijs hoger dan wanneer wij de standaard kwaliteit gebruiken. Toch zeggen wij dat in muurverfland elke euro z’n geld meer dan waard is. Immers, hoe beter de kwaliteit van de muurverf, hoe beter het eindresultaat!

Overigens zorgt het gebruik van een premium kwaliteit latex voor een meerprijs van ongeveer €2,- per vierkante meter. Natuurlijk is het wel zo dat u de komende 10-15 jaar tegen de muren en plafonds aan gaat kijken. Een goedkopere latex gebruiken is voordeliger maar ook veel minder mooi.

Milieubewust door biobased premium latex spuiten!

Wij gebruiken voor het latexspuiten uitsluitend de nieuwste premium latex. Deze nieuwe generatie muurverf is speciaal voor het spuiten ontwikkeld. Ook is deze latex geschikt voor het verwarmd latex spuiten. Hierdoor droogt deze latex ook heel erg mooi op. Dus helemaal egaal en zonder banen en strepen.

De premium latex waarmee wij spuiten is bio-based. Deze latex is op basis van een innovatieve bindmiddeltechnologie. Het bindmiddel is op basis van plantaardige oliën. Dit vervangt de meer traditionele bindmiddelen. In tegenstelling tot fossiele grondstoffen is plantaardige olie een hernieuwbare grondstof. Gewonnen uit bijvoorbeeld zonnebloemen, mais en olijven, worden deze plantaardige oliën in eerste instantie gebruikt in de voedingsindustrie. Deze worden vervolgens teruggewonnen en gerecycled voor gebruik in ons bindmiddel. Dit betekent dat er geen extra landbouwgrond wordt gebruikt en geen verstoring van de voedselketen plaatsvindt. Hierdoor kunnen wij niet alleen mooi- maar ook zeer duurzaam spuitwerk leveren.

BIO-based latex: kwaliteit en duurzaamheid

latex-schrobklasse-1

Schrobklasse 1

Een goed te reinigen muurverf gaat langer mee. Langere levensduur betekent minder vaak schilderen en minder verfgebruik is duurzaam.

biobased-gehalte

Voor 60% biosbased

Onze latex is tot wel 60% biobased. Hoe hoger het biobased percentage, hoe duurzamer de latex.

latex-herwinbare-grondstof

Herwinbare grondstof

Gemaakt met herwinbare grondstof die teruggroeit binnen de levensduur van het product. De grondstof is daardoor onuitputtelijk.

CO2-uitstoot

Lage CO2 uitstoot

De totale CO2-uitstoot die vrijkomt gedurende de levenscyclus van het product, inclusief verpakking, is 2,1 kg/l/CO2.

latex-gerecyclede-verpakking

Gerecyclede verpakking

De verfemmer is gemaakt van 100% post consumer recyclaat: plastic herwonnen uit consumentenafval.

VOS gehalte

Bevat geen oplosmiddelen

Onze biosbase latex bevat geen oplosmiddelen. Er komen dus geen schadelijke dampen vrij. Het VOS gehalte is 0 gram per liter. 

FAQ Latex spuiten

Vragen spuitwerk?

Omdat wij veel vragen krijgen over spuitwerk hebben wij alle vragen nog eens op een rijtje gezet. Het blijkt dat er bijvoorbeeld veel onduidelijkheid is over het spuiten van onze premium latex. Ook krijgen wij bijna dagelijks de vraag of wij behangklare wanden kunnen spuiten met latex.

Door de meest gestelde vragen te beantwoorden, willen wij het voor u zo duidelijk mogelijk maken. Om meer duidelijkheid te krijgen kunt u ook diverse voorbeelden van onze projecten bekijken.

Kunnen jullie premium latexspuiten in elke kleur?

De premium latex die wij gebruiken voor het premium latexspuiten kunnen wij in elke denkbare kleur laten mengen. Ook in kleuren van andere merken. En zelfs in de kleuren van de bekende bouwmarkten zoals Gamma en Praxis.

Wat moet ik doen voordat jullie komen spuiten?

Omdat wij ramen, deuren en kozijnen afplakken moeten deze schoon en vetvrij zijn. Ook kunnen wij niet afplakken als de kozijnen nog vol met gipsresten zitten van de stukadoor. Het is dus belangrijk dat de delen die wij afplakken schoon zijn.

Wat is het verschil tussen schrobklasse 1 en 2?

Onze premium latex bevat meer bindmiddel dan een goedkopere latex van schrobklasse 2. Hierdoor kunt u de premium latex regelmatig met een doek schoonmaken zonder dat de latex slijt. Bij schrobklasse 2 slijt de latex sneller. Hierdoor komen glanzende plekken in de latex. Dit noemen wij opglanzen van de latex. Natuurlijk is dit minder mooi. Let op: wij spuiten nooit met latex van schrobklasse 3, 4 of 5.

Hoe gaat premium latexspuiten in z'n werk?

Als wij de premium latex spuiten dan doen wij dit met een airless spuitmachine. Wij spuiten altijd eerst een speciale, hogedruk primer. Deze primer zorgt voor een goede hechting en heft, bij nieuw stucwerk, de zuiging van de ondergrond op. Zodra deze primer droog is, spuiten wij de eindlaag premium latex.

Wat voor premium muurverf spuiten jullie?

Wij gebruiken uitsluitend premium latex van het merk Wijzonol. Deze latex is van extreem goede kwaliteit. De latex dekt erg goed en droogt helemaal egaal en streeploos op. Ook is de latex vrij dik. Het spuiten van Wijzonol premium latex kan dan ook alleen met professionele machines. Wij spuiten niet met goedkope of waterige latex.

Spuiten jullie alleen gladde muren en plafonds

Nee, wij spuiten diverse ondergronden met latex. Denk hierbij aan het spuiten van spack, spachtelputz, gipsplaten, gibo-blokken, beton, groene- en bruine dakplaten en pleisterwerk. 

Betaal ik 9% of 21% btw?

Bent u particulier en is uw woning ouder dan 2 jaar? Dan brengen wij 9% btw in rekening. Bent u een particuliere klant en is uw woning jonger dan 2 jaar? Dan brengen wij 21% btw in rekening. Voor alle zakelijke klanten geldt altijd het 21% btw tarief. Natuurlijk staat het juiste btw tarief duidelijk vermeld op al onze offertes en facturen.

Hoe kan ik betalen?

Zodra uw latex spuitwerk klaar is kunt u eenvoudig op locatie per pin betalen. Natuurlijk kunt u er ook voor kiezen om te betalen per factuur. De betaaltermijn voor het betalen per factuur is 14 dagen na oplevering.

Airless verfspuit ervaringen

5-star-review-latex-spuiten

Mario heeft bij ons fantastisch werk afgeleverd. Komt de eerste keer op bezoek om uitleg te geven en de offerte door te nemen, denkt goed mee met de wensen en legt goed uit wat je kan verwachten. Mario is 2 ochtenden langs geweest op de afgesproken datum en gebruikt alleen maar goede materialen. Het plafond bij ons thuis ziet er superstrak uit en we zijn zeer tevreden met het eindresultaat. Mario doet ook aan goede nazorg, zo heeft hij ons nog tips gegeven over onze muren die we gaan schilderen. Al met al een top service en een top bedrijf. Krijg je geen spijt van. Mario bedankt. Patrick & Monique

Patrick en Monique

5-star-review-latex-spuiten

Mario was zeer professioneel en zijn advies was geweldig gedurende het hele proces. Deze jongens weten echt waar ze mee bezig zijn en dat is zeker te merken aan het eindresultaat. Een aanrader als je kwaliteitswerk nodig hebt!

Jorden van breemen

5-star-review-latex-spuiten

Prettige en snelle communicatie, goede service en bovenal goed spuitwerk!

Laurens Rinsma

OOSTEVAAR SPUITWERKEN

WORMERWEG 4G
1311 XB ALMERE

TELEFOON: 06 - 143 15 571
EMAIL: INFO@OOSTEVAAR.NL

KVK NUMMER: 68714882
BTW NUMMER: NL001597512B96

Onze verfspuit partners