06 - 143 15 571 info@oostevaar.nl

Bekijk direct de prijzen voor spuitwerk!

Pleister spuiten voor zeer glad stucwerk

Dik stucwerk van gips is tegenwoordig overbodig. Dit komt omdat woningen steeds strakker gebouwd. Vaak worden nieuwbouwwoningen opgeleverd met behangklare muren. De muren en plafonds zijn dan al helemaal vlak. Wel zijn er nog gaatjes en oneffenheden zichtbaar. Hierdoor kunnen we niet direct latex spuiten. De muren moeten gepleisterd worden.

Latex spuiten van behangklare muren kan niet omdat alle gaatjes en oneffenheden dan zichtbaar worden. Zoals u zult begrijpen is dit erg lelijk. Behangklare muren spuiten doen wij dus nooit!

Heeft u behangklare muren en wilt u deze met latex spuiten? Dat kan maar dan moeten wij de muren eerst glad stucen. Dit glad stucen noemen wij pleisteren. Hierbij zorgt de pleister voor een zeer gladde pleisterlaag. De pleister brengen wij aan door middel van het airless spuiten. Door het pleister spuiten werken wij dus alle gaatjes en oneffenheden weg. Groot voordeel hierbij is dat het pleister spuiten voor een zeer gladde stuclaag zorgt. Ook droogt de pleister snel waardoor er vlot achter elkaar doorgewerkt kan worden.

Welke ondergrond is geschikt voor pleister spuiten?

Naast behangklare muren komen wij nog veel andere ondergronden tegen. Denk hierbij aan spack, gipsplaten, spachtelputz, oud schilderwerk, steenstrips, cellenbeton en gasbeton. Al deze ondergronden zijn geschikt voor het pleister spuiten. De pleister die wij gebruiken is speciaal ontwikkeld voor deze uiteenlopende ondergronden. Hierbij is voorstrijken niet nodig. De pleister kunnen wij dus direct- en onverdund aanbrengen.

Doordat de pleister snel en moeiteloos verwerkt kan worden gaat het spuiten erg snel. Over het algemeen kunnen wij in 8-10 werkdagen een complete eengezinswoning afwerken. Dus de pleister spuiten en ook de latex spuiten. Als u kiest voor stucwerk van gips dan is het vrij normaal dat de stuclaag 14 dagen moet drogen. En dan zit de latex er nog niet eens op! 

Pleistervlies voorkomt scheuren in glad stucwerk!

In het verleden moest u kiezen tussen glad pleisterwerk of bijvoorbeeld Renovlies voor het glad afwerken van behangklare muren. Dit is nu verleden tijd. Doordat wij glad pleisterwerk kunnen verstevigen met pleistervlies kunt u in uw nieuwe woning genieten van glad pleisterwerk zonder scheurvorming.

Het pleistervlies is een glasvezeldoek op rol. Het materiaal krimpt en rekt niet en werkt scheuroverbruggend. Het pleistervlies wordt door ons spanningsarm aangebracht. Daarnaast is het materiaal maatvast en waterdampdoorlatend. Door het gebruik van pleistervlies wordt het vulvermogen van de pleister beter. Hierdoor is zwaar schuren niet nodig. Ook worden haarscheurtjes in de ondergrond overbrugd.

Door het gebruik van pleitervlies kunnen wij de muren zeer glad afwerken. Hierdoor worden de muren uitermate geschikt voor het latex spuiten. Pleistervlies aanbrengen kan overigens ook op plafonds. Wel is het goed om te weten dat plafonds tijdens de bouw bijna altijd met spack worden gespoten. Deze plafonds zijn dan volledig afgewerkt en klaar.

Hoe brengen wij pleistervlies aan?

Als wij uw stucwerk verstevigen met pleistervlies wordt eerst een laag pleister aangebracht. Deze pleister verdelen wij met een lijmkam gelijkmatig over het wandoppervlak. Vervolgens drukken wij het pleistervlies in de natte pleisterlaag. Door de open porieën van het pleiservlies komt de natte pleister door het pleistervlies heen.

De banen pleistervlies brengen wij overlappend aan, en snijden wij dubbel door, net als bij Renovlies. Hierdoor worden de naden onzichtbaar. Na het aanbrengen van het pleistervlies strijken wij de pleister, die door het pleistervlies heen is gekomen, glad af. Vervolgens moet de pleisterlaag drogen. Het drogen van de pleister duurt gemiddeld 24-48 uur.

Nadat de pleister droog is spuiten wij de tweede pleisterlaag. Ook deze pleisterlaag strijken wij volledig glad af. Natuurlijk moet ook deze eindlaag pleister weer drogen. Zodra de pleister droog is schuren wij de muren nog na met een wandschuurmachine. De muren zijn nu klaar en spiegelglad.

FAQ Pleister spuiten

Vragen spuitwerk?

Omdat wij veel vragen krijgen over spuitwerk hebben wij alle vragen nog eens op een rijtje gezet. Het blijkt dat er bijvoorbeeld veel onduidelijkheid is over bijvoorbeeld scheurvorming. Ook krijgen wij bijna dagelijks de vraag of wij behangklare wanden kunnen latex spuiten.

Door de meest gestelde vragen te beantwoorden, willen wij het voor u zo duidelijk mogelijk maken. Om meer duidelijkheid te krijgen kunt u ook diverse voorbeelden van onze projecten bekijken.

Bekijk projecten

Hoe gaat airless pleister spuiten?

Bij het pleister spuiten gebruiken wij een kant-en-klare pleister. Voor kleinere oppervlakken spuiten wij direct uit de emmer. Voor grotere oppervakken gebruiken wij een zogenaamde materiaalhopper. Hier kan in één keer 90 liter pleister in. De pleister spuiten wij onverdund en onder hoge druk. Soms wel 200 bar. De pleister wordt door een spuitmondje geperst en fijn verneveld. Bij het pleister spuiten wordt helemaal geen lucht gebruikt, vandaar dan ook de naam airless.

Hoe lang moet de pleister drogen?

Over het algemeen spuiten wij de pleister in 2 lagen. Na het pleister spuiten moet de pleister drogen. Doorgaans is de pleister in 24-48 uur droog. Hierdoor kunnen wij snel achter elkaar doorwerken. Normaal gesproken is een complete woning in 8-10 werkdagen compleet gepleiserd en met latex gespoten. Dit in tegenstelling tot pleisterwerk van gips wat erg lang moet drogen. Soms wel 14 dagen en dan moet de latex er nog op.

Gebruiken jullie beschermprofielen op de hoeken?

Jazeker, ook bij het pleister spuiten beschermen wij de hoeken met hoekprofielen. Over het algemeen gebruiken wij hiervoor flexcorner of hoeknaalden. Dit zijn speciaal voor het pleister spuiten geschikte hoekprofielen. Ook versterken wij naden in wanden en plafonds van gipsplaten met wapeningsband.

Hoe zit het met scheurvorming?

Vooraf is het (vooral in de nieuwbouw) vaak onduidelijk waar scheurvorming gaat optreden. Gedurende de eerst 5 jaar zal de woning zich zetten op de fundatie en zullen scheurtjes ontstaan in muren en plafonds. Ook bij het toepassen van een spuitpleister zal scheurvorming waarschijnlijk voorkomen.

Hoe wordt scheurvorming gerepareerd?

Heeft u na verloop van tijd scheurvorming in het stucwerk dan is dit eenvoudig te repareren. De scheurtjes worden dichtgezet met een krimvrije reparatiemortel. Vervolgens worden de scheurtjes glad geschuurd. Tot slot moeten wij een plafond of muur in zijn geheel opnieuw met latex spuiten.

Pleisteren jullie spack plafonds?

Spack plafonds (korrelstructuur) zijn in principe klaar. Mochten er scheurtjes ontstaan dan is dit altijd in de v-naden. Door de korrelstructuur en plafondconstructie ziet u hier niets van. 

Betaal ik 9% of 21% btw?

Bent u particulier en is uw woning ouder dan 2 jaar? Dan brengen wij 9% btw in rekening. Bent u een particuliere klant en is uw woning jonger dan 2 jaar? Dan brengen wij 21% btw in rekening. Voor alle zakelijke klanten geldt altijd het 21% btw tarief. Natuurlijk staat het juiste btw tarief duidelijk vermeld op al onze offertes en facturen.

Hoe kan ik betalen?

Zodra uw spuitwerk klaar is kunt u eenvoudig op locatie per pin betalen. Natuurlijk kunt u er ook voor kiezen om te betalen per factuur. De betaaltermijn voor het betalen per factuur is 7 dagen na oplevering.

Airless verfspuit ervaringen

5-star-review-latex-spuiten

Mario heeft bij ons de plafonds op de begane grond en eerste verdieping gespuit verft, nadat het afgekit, afgeplakt en in de primer gezet was. Dat heeft hij zeer professioneel gedaan en we zijn dan ook super blij met het resultaat. Hij doet wat hij zegt, werkt netjes en heeft passie voor zijn vak en dat zie je terug in het resultaat! Een absolute aanrader!

Steven Ursem

5-star-review-latex-spuiten

Bedankt voor plafonds, ze zijn super strak!

Natasha Vork

5-star-review-latex-spuiten

Vantevoren een duidelijke offerte ontvangen met een eerlijke prijs. De wanden zijn strak gestuukt en hierna met latex gespoten. Het pleister is gespoten waardoor er snel doorgewerkt kan worden omdat de droogtijden korter zijn dan als er " traditioneel " gestuukt wordt. Ook is het resultaat nog gladdere muren. Mario is een perfectionist, heeft nog wat extra beschadigingen gerepareerd die zichtbaar werden toen het huis leeggehaald was. Er wordt netjes gewerkt en alles na afloop keurig opgeruimd. Helaas hebben we vertraging met het inbouwen van een openhaard waardoor er later nog wat afgestuucd moet worden waarvoor Mario terugkomt. Al met al dus zeer tevreden.

Vanessa Aarts

Wilt u ook mooi- en strak spuitwerk?

Ontvang vandaag nog onze vrijblijvende offerte!

OOSTEVAAR SPUITWERKEN

WORMERWEG 4G
1311 XB ALMERE

TELEFOON: 06 - 143 15 571
EMAIL: INFO@OOSTEVAAR.NL

KVK NUMMER: 68714882
BTW NUMMER: NL001597512B96

Onze verfspuit partners