06 - 143 15 571 info@oostevaar.nl

Pleister spuiten zorgt ervoor dat uw wanden en plafonds zeer glad gestuct en afgewerkt worden. Hierbij spuiten wij een kant-en-klare pleister die zeer snel droogt en de ideale ondergrond is voor het latex spuiten. Naast glad stucen van uw wanden en plafonds door het pleister spuiten kunnen wij natuurlijk ook het latex spuiten en het lak spuiten van uw houtwerk verzorgen.

door | dec 25, 2018

laatste update: mei 17, 2020 @ 07:14

U bent hier:

Glad stucwerk door pleister spuiten

Waarom pleister spuiten?

Dik stucwerk van gips is tegenwoordig overbodig. Dit komt omdat woningen steeds strakker gebouwd worden met behangklare muren. De muren en plafonds zijn al helemaal vlak maar er zijn nog wel wat gaatjes en oneffenheden zichtbaar.

Latex spuiten kan echter niet op behangklare muren. Dit omdat na het latex spuiten alle gaatjes en oneffenheden zichtbaar worden. Zoals u zult begrijpen is dit erg lelijk.

Heeft u behangklare muren en wilt u deze laten latex spuiten? Dat kan maar dan moeten wij de muren eerst glad stucen. Dit glad stucen noemen wij pleisteren. Hierbij zorgt de pleister voor een dunne-, maar zeer harde, en gladde pleisterlaag. Deze pleisterlaag brengen wij aan door het pleister spuiten. Door het pleister spuiten werken wij alle gaatjes en oneffenheden weg. Groot voordeel hierbij is dat het pleister spuiten erg snel gaat en voor een zeer gladde stuclaag zorgt.

Airless pleister spuiten

Voor het pleister spuiten gebruiken wij een kant-en-klare pleister. Deze kant-en-klare pleister hoeft dus niet met water te worden aangemaakt. Bij het pleister spuiten, spuiten wij de pleister dus direct, en onverdund, zo uit de emmer. Doordat wij de pleister aanbrengen met een airless spuit, net als bij het latex spuiten, gaat het snel en wordt het oppervlak zeer glad. Groot voordeel van het pleister spuiten is dat de pleister na 24-48 uur droog is.  Door de korte droogtijd kunnen wij snel achter elkaar doorwerken. Dit in tegenstelling tot stucwerk van gips wat vaak lang moet drogen.

Pleistervlies voor stucwerk zonder scheuren

Ook op het gebied van muurafwerking staat de techniek niet stil. Voorheen werden behangklare muren vaak afgewerkt met Renovlies. Dit is nu niet meer nodig. Wij kunnen uw behangklare muren glad afwerken door het pleister spuiten. Hierbij kan de pleisterlaag verstevigd wordt met een pleistervlies. Het pleistervlies is een glasvezeldoek wat verwerkt wordt in de pleisterlaag. Door het gebruik van pleistervlies voorkomen wij scheuren in het stucwerk.

pleister spuiten

Pleister spuiten heeft veel voordelen!

Glad pleisteren behangklare wanden
Super glad
Voorstrijken niet nodig
Snel droog (24-48 uur)
Versterking met pleistervlies mogelijk
Perfecte ondergrond voor latex spuiten

Uw woning snel en compleet afgewerkt

Door al deze voordelen kunnen wij uw woning compleet afwerken in ongeveer 8 tot 10 werkdagen. Dus zowel het pleister spuiten als het latex spuiten. Pleister spuiten en latex spuiten is dus snel en voordelig!

VIDEO LATEX SPUITEN EN PLEISTER SPUITEN

Heeft u interesse in pleister spuiten en latex spuiten? Bekijk hier dan de video van ons werk.

In de video stucen en pleisteren wij de behangklare wanden van een appartement in Almere volledig glad. Dit doen wij door middel van het pleister spuiten. Hierdoor worden de wanden zeer glad afgewerkt. Ook worden de wanden na-geschuurd met een speciale wandschuurmachine. Tot slot worden de wanden door latex spuiten superstrak afgewerkt.

In totaal duurde het compleet afwerken van de wanden in dit appartement in Almere 4 werkdagen! Volledig glad gestuct en gepleisterd en ook met latex gespoten!

PLeister spuiten en de ondergrond

Op welke ondergrond spuiten wij de pleister?

Zoals u hierboven kunt lezen, worden muren in woningen dus behangklaar opgeleverd. Heeft u geen afspraken gemaakt met de bouwer of aannemer van uw woning? Dan wordt ook uw woning ook opgeleverd met behangklare muren. Behanklare muren zijn altijd geschikt voor het pleister spuiten. 

Pleister spuiten is breed toepasbaar

Naast behangklare muren komen wij nog veel andere ondergronden tegen. Denk hierbij aan spack, gipsplaten, spachtelputz, oud schilderwerk, steenstrips, cellenbeton en gasbeton. Al deze ondergronden zijn geschikt voor het pleister spuiten. De pleister die wij gebruiken is speciaal ontwikkeld voor al deze uiteenlopende ondergronden. Hierbij is voorstrijken in de meeste gevallen niet nodig.

Het pleister spuiten is dus een erg geschikte methode om uw muren of plafonds zeer glad af te werken. Door het pleister spuiten werken wij uw wanden en plafonds zeer glad af. Dit wordt spuitklaar stucwerk genoemd. Spuitklare muren en plafonds kunnen wij natuurlijk direct met latex spuiten.

pleister spuiten en de ondergrond

Welke ondergrond is geschikt?

Gips, gipskartonplaten
Pleisterwerk, cementpleister
Cellenbeton, gasbeton, baksteen, betonblokken
Oude geschilderde ondergronden
 Glasvliesbehang, scan, spack, sierpleisters, kalkmortels

Hoe werkt het pleister spuiten?

Hoe gaat pleister spuiten?

Bij het pleister spuiten, spuiten wij de kant-en-klare pleister met een grote airless spuitmachine. De pleister zit in emmers of zakken. Met behulp van de airless pleisterspuitmachine, spuiten wij de pleister gelijkmatig en onverdund op muren en plafonds. Doordat de pleister vrij dik is, is er bij het pleister spuiten geen spuitnevel zoals bij latex spuiten wel het geval is. Wel worden alle ramen, deuren en kozijnen afgeplakt voordat wij gaan pleister spuiten.

Gelijkmatige laagdikte

Bij het pleister spuiten kunnen wij de pleister mooi en gelijkmatig verdelen. Direct na het aanbrengen strijken wij het oppervlak glad met speciale pleistermessen. Dit glad afstrijken noemen wij dan ook afmessen. Het herhaaldelijk sponzen met water, zoals bij stucwerk van gips gedaan wordt, is bij het pleister spuiten niet nodig.

Pleister spuiten gaat in 2 lagen

Wij brengen de pleister vaak in 2 lagen aan. Indien u hiervoor kiest, verwerken wij het pleistervlies in de eerste pleisterlaag. Het pleister spuiten van meerdere lagen is dus geen enkel probleem. Nadat de laatste pleisterlaag droog is,  wordt de pleisterlaag geschuurd met een speciale wandschuurmachine. Hierdoor wordt de pleisterlaag zeer glad. Door deze werkwijze kunnen wij grote oppervlakken in zeer korte tijd volledig glad pleisteren.

De stuclaag versterken

Geen scheuren door gebruik van pleistervlies

In het verleden moest u kiezen tussen glad pleisterwerk of bijvoorbeeld Renovlies voor het glad afwerken van behangklare muren. Dit is nu verleden tijd. Doordat wij glad pleisterwerk kunnen verstevigen met pleistervlies kunt u in uw nieuwe woning genieten van glad pleisterwerk zonder scheurvorming.

Wat is pleistervlies?

Het pleistervlies is een glasvezeldoek op rol. Het materiaal krimpt en rekt niet en werkt scheuroverbruggend. Het pleistervlies wordt door ons spanningsarm aangebracht. Daarnaast is het materiaal maatvast en waterdampdoorlatend. Door het gebruik van pleistervlies wordt het vulvermogen van de pleister beter. Hierdoor is zwaar schuren niet nodig. Ook worden haarscheurtjes in de ondergrond overbrugd.

Hoe wordt pleistervlies aangebracht?

Als wij uw stucwerk verstevigen met pleistervlies, dan wordt door pleister spuiten eerst een laag pleister aangebracht. Deze pleister verdelen wij met een lijmkam gelijkmatig over het wandoppervlak. Vervolgens drukken wij het pleistervlies in de natte pleisterlaag. Door de open porieën van het pleiservlies komt de natte pleister door het pleistervlies heen.

pleistervlies aanbrengen

De banen pleistervlies brengen wij overlappend aan, en snijden wij dubbel door, net als bij Renovlies. Hierdoor worden de naden onzichtbaar. Na het aanbrengen van het pleistervlies strijken wij de pleister, die door het pleistervlies heen is gekomen, glad af. Vervolgens moet de pleisterlaag drogen. Het drogen van de pleister duurt gemiddeld 24-48 uur.

Nadat de pleister droog is brengen wij, met behulp van het pleister spuiten, de tweede pleisterlaag aan. Ook deze pleisterlaag strijken wij volledig glad af. Natuurlijk moet ook de eindlaag pleister weer drogen. Zodra de eindlaag pleister droog is schuren wij de muren nog na met een wandschuurmachine.

Door deze werkwijze kunnen wij de muren zeer glad afwerken. Hierdoor de muren uitermate geschikt voor het latex spuiten. Pleistervlies aanbrengen is overigens ook toepasbaar op plafonds.

pleister spuiten voor pleistervlies

De voordelen van pleistervlies?

Glad stucwerk zonder scheuren
Voor egaliseren, renoveren en saneren
Cellenbeton, gasbeton, baksteen, betonblokken
Maatvast
 Spanningsarm
Waterdampdoorlatend
 Bestand tegen verroting

Zeer glad en spuitklaar stucwerk

Spuitklaar pleisterwerk

Op behangklare muren en op bestaand sierpleisterwerk brengen wij de spuitpleister altijd in 2 lagen aan. Hierbij wordt de tweede pleisterlaag na droging altijd geschuurd. Dit schuren doen we met een speciale wandschuurmachine. De wandschuurmachine is aangesloten op een stofzuiger waardoor het schuren weinig tot geen stofoverlast veroorzaakt. Doordat wij voor het schuren schuurpapier met een fijne korrel gebruiken wordt het stucwerk erg glad.

Stucwerk nalopen met lamp

Nadat de pleisterlaag door ons is geschuurd wordt de pleisterlaag nogmaals nagelopen en gecontroleerd. Hiervoor gebruiken wij een witte ledlamp. Door het gebruik van deze lamp blijft geen enkele oneffenheid in het stucwerk onopgemerkt. Tijdens het nalopen repareren wij eventueel de laatste kleine beschadigingen.

Spuitklaar en zeer glad

Het stucwerk is nu zeer glad en spuitklaar afgewerkt. Hierdoor is het stucwerk zeer geschikt voor het latex spuiten. Indien wij ook het latex spuiten voor u mogen uitvoeren wordt dit dus de volgende stap.

Ook latex spuiten na het pleisteren?

Wilt u ook mooi en strak latex spuitwerk nadat wij uw wanden hebben glad gepleisterd? Lees dan ook alles over latex spuiten!

Wij gebruiken alleen a-kwaliteit pleister

Welke pleister gebruiken wij bij het pleister spuiten?

Bij het pleister spuiten gebruiken wij pleister van het merk Toupret. Toupret is martkleider op het gebied van pleister en plamuur. De pleister is door Toupret speciaal ontwikkeld voor het airless pleister spuiten. De pleister gebruiken wij zowel voor het uitvlakken als voor het egaliseren van muren en plafonds. Hierbij is voorstrijken van de muren en plafonds vaak niet nodig. De pleister wordt bij het pleister spuiten direct en onverdund aangebracht.

Na volledige uitharding (24-48 uur) kunnen wij de pleister schuren met een wandschuurmachine. Hierdoor wordt het oppervlak zeer glad.

Ook is de pleister door Toupret ontwikkeld om afgewerkt te worden met latex. Anders gezegd, de Toupret spuitpleister is de ideale ondergrond voor het latex spuiten. 

glad pleisterwerk door pleister spuiten

De Toupret pleister waar wij mee spuiten

Toupret Airspray 2 in 1

Toupret Airspray 2 in 1

Speciaal voor het pleister spuiten ontwikkelde egalisatiepleister en uitvlakplamuur voor alle onbehandelde en geschilderde ondergronden.

Lees meer

Toupret Airspray Finish

Toupret Airspray Finish

Airless verspuitbare en zelfnivellerende afwerkplamuurpasta voor nieuwe, onbehandelde en geschilderde ondergronden.

Lees meer

Toupret Redlight

Toupret Redlight

Lichtgewicht vul- en afwerkmiddel voor snelle herstellingen. De foam krimpt en scheurt niet en is na 30 minuten overschilderbaar.

Lees meer

Wat kost het pleister spuiten?

Het glad afwerken van muren en plafonds door pleister spuiten gaat snel en is daarom ook erg voordelig. Hierdoor kunnen wij glad pleisterwerk al aanbrengen vanaf €12,50 p/m²Wanneer wij naast het pleister spuiten ook voor u mogen latex spuiten dan kunnen wij een aantrekkelijke korting geven. Dit omdat voor het pleister spuiten dezelfde machine gebruikt wordt als voor het latex spuiten. Hierdoor kunnen de werkzaamheden snel en aanéénsluitend uitgevoerd worden met één enkele machine. Daardoor is het glad pleisteren en latex spuiten van wanden en plafonds al mogelijk vanaf €17,50 p/m².

Onze verfspuit partners