06 - 53 61 41 41 info@oostevaar.nl

Bekijk direct de prijzen voor spuitwerk!

Het plafond spuiten en de ondergrond

Het plafond spuiten doen wij vooral op plafonds die mooi glad gestuct zijn. Door het spuiten van een glad gestuct plafond wordt het oppervlak helemaal egaal. Hierbij maakt het niet uit of het gaat om nieuw stucwerk of bestaand stucwerk. Zowel bij nieuw- als bij bestaand stucwerk zijn er wel een aantal aandachtspunten. Het is belangrijk dat het stucwerk schoon, droog en strak is voordat wij het plafond spuiten. Het spuitwerk wordt namelijk net zo mooi als de ondergrond. Dit betekent dat wij als latexspuiter geen oneffenheden kunnen wegwerken door het spuiten van een plafond. Sterker nog, na het latexspuiten zullen alle oneffenheden juist extra opvallen. Voordat wij gaan latex spuiten kunnen wij beschadigingen aan het plafond nog wel repareren. Hierdoor zijn de beschadigingen niet meer zichtbaar na het latex spuiten.

Heeft u een plafond met veel grote en diepe beschadigingen dan moet het oppervlak eerst glad gepleisterd worden. Dit doen wij door het pleister spuiten.

Structuur plafond spuiten?

Naast het latex spuiten van gladde plafonds spuiten wij ook structuurachtige plafonds met muurverf. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een spack plafond.

Afhankelijk van de grofheid van de structuur, rollen wij het plafond na. Hiervoor gebruiken wij een zogenaamde Graco Jetroller. Vooral bij spack is dit nodig om de plafondverf goed in de gaatjes te drukken. Ook is het zo dat structuurachtige plafonds niet afgeplakt kunnen worden. Door de korrelstructuur hecht de tape erg slecht of helemaal niet. Hierdoor is het vaak lastig om verschillende kleuren te spuiten als u een spack plafond heeft. Het plafond en de muren spuiten wij dan vaak in één kleur wit. Dit kan spierwit zijn of bijvoorbeeld gebroken wit zoals RAL9016 of RAL9010.

Naast het plafond, spuiten wij ook vaak de groene- of bruine vezelplaten op zolders met latex. Deze platen worden veel gebruikt in de nieuwbouw. Hierbij is narollen natuurlijk niet nodig.

Plafond spuiten waar banen, vlekken en strepen inzitten

Regelmatig krijgen wij vaak de vraag of we een plafond kunnen spuiten waar banen, vlekken en strepen inztten? Vaak zijn banen, vlekken en strepen ontstaan door het zelf sauzen van het plafond. Natuurlijk kunnen wij het plafond spuiten maar niet (meer) met een normale latex.

Banen, vlekken en strepen in het plafond zijn ontstaan doordat muurverf te snel droogt. De volgende baan wordt aangebracht over een deel wat al droog is. Hierdoor ontstaat verschil in laagdikte en zuiging. Als dit bij u gebeurt is simpelweg opnieuw sauzen geen oplossing meer. Om dit probleem op te lossen spuiten wij het plafond met een laag speciale primer. Vervolgens moet het plafond 12 uur drogen. Nadat de primer droog is, spuiten wij het plafond met een zeer matte latex. Deze latex is speciaal ontwikkeld voor plafonds waarin baanvorming is ontstaan. 

Als wij u plafond spuiten met primer en extra matte latex zijn vlekken, strepen en banen niet meer zichtbaar. Neem contact met ons op als u definitief verlost wil zijn van baanvorming in het plafond.

Alle plafonds spuiten wij met milieuvriendelijke latexverf!

Wij gebruiken voor het latexspuiten van plafonds uitsluitend latex van ons huismerk Wijzonol. Dit is een kwalitatief zeer goede muurverf van schrobklasse 1. Ook droogt deze latex heel erg mooi op. Dus helemaal egaal en zonder banen en strepen.

Onze latex is dus uitstekend geschikt voor zowel het spuiten van nieuw stucwerk als voor het spuiten van bestaand schilderwerk. Doordat de latex schrobklasse 1 en dampdoorlatend is kan de latex ook gebruikt worden op plafonds in keuken of badkamer.

Latex van Wijzonol is op basis van een duurzaam verkregen bindmiddel. Dit betekent dat het bindmiddel gemaakt wordt uit een natuurlijk product. Belangrijk hierbij is dat dit natuurproduct onbeperkt voorradig is. Wijzonol gebruikt hiervoor zetmeel. Zetmeel is onuitputtelijk en wereldwijd in overvloed voorradig. Doordat wij deze milieurvriendelijke latex gebruiken voor het latexspuiten is de milieubelasting laag. Hierdoor kunnen wij niet alleen mooi- maar ook duurzaam spuitwerk leveren.

FAQ Plafond spuiten

Vragen spuitwerk?

Omdat wij veel vragen krijgen over het spuiten van plafonds hebben wij alle vragen nog eens op een rijtje gezet. Het blijkt dat er bijvoorbeeld veel onduidelijkheid is over de schrobklasse van latex. Ook krijgen wij bijna dagelijks de vraag of wij een plafond met baanvorming opnieuw kunnen spuiten.

Door de meest gestelde vragen te beantwoorden, willen wij het voor u zo duidelijk mogelijk maken. Om meer duidelijkheid te krijgen kunt u ook diverse voorbeelden van onze projecten bekijken.

Bekijk projecten

Kunnen jullie het plafond spuiten in elke kleur?

De latex die wij gebruiken om het plafond te spuiten kunnen wij in elke denkbare kleur laten mengen. Ook in kleuren van andere merken. En zelfs in de kleuren van de bekende bouwmarkten zoals Gamma en Praxis. De meest gekozen kleuren voor het plafond zijn wit, RAL9016, RAL9010 en zwart.

Wat moet ik doen voordat jullie het plafond spuiten?

Omdat wij ramen, deuren en kozijnen afplakken moeten deze schoon en vetvrij zijn. Ook kunnen wij niet afplakken als de kozijnen nog vol met gipsresten zitten van de stukadoor. Het is dus belangrijk dat de delen die wij afplakken schoon zijn.

Wat is het verschil tussen muurverf van schrobklasse 1 en 2?

Muurverf van schrobklasse 1 bevat meer bindmiddel dan latex van schrobklasse 2. Hierdoor kunt u de latex van schrobklasse 1 regelmatig met een doek schoonmaken zonder dat de latex slijt. Bij schrobklasse 2 slijt de latex sneller. Hierdoor komen glanzende plekken in de latex. Dit noemen wij opglanzen van de latex. Opglanzen van de latex op het plafond valt erg op!

Hoe gaat het plafond spuiten in z'n werk?

Het spuiten van het plafond doen wij altijd met een airless latexspuitmachine. Wij spuiten altijd eerst een speciale, hogedruk primer. Deze primer zorgt voor een goede hechting en heft, bij nieuw stucwerk, de zuiging van het plafond op. Zodra deze primer droog is, spuiten wij de eindlaag latex.

Wat voor latexverf spuiten jullie?

Wij gebruiken uitsluitend latexverf van het merk Wijzonol voor het spuiten van het plafond. Deze latex is van zeer goede kwaliteit. Deze latex dekt erg goed en droogt helemaal egaal en streeploos op. Ook is de latex vrij dik. Het spuiten van het plafond met Wijzonol latex kan dan ook alleen met professionele machines. Wij spuiten uw plafond niet met goedkope of waterige latex.

Spuiten jullie alleen gladde plafonds en muren?

Nee, wij spuiten diverse ondergronden met latex. Denk hierbij aan het spuiten van spack, spachtelputz, gipsplaten, gibo-blokken, beton, groene- en bruine dakplaten en pleisterwerk. 

Betaal ik 9% of 21% btw?

Bent u particulier en is uw woning ouder dan 2 jaar? Dan brengen wij 9% btw in rekening. Bent u een particuliere klant en is uw woning jonger dan 2 jaar? Dan brengen wij 21% btw in rekening. Voor alle zakelijke klanten geldt altijd het 21% btw tarief. Natuurlijk staat het juiste btw tarief duidelijk vermeld op al onze offertes en facturen.

Hoe kan ik betalen?

Zodra uw spuitwerk klaar is kunt u eenvoudig op locatie per pin betalen. Natuurlijk kunt u er ook voor kiezen om te betalen per factuur. De betaaltermijn voor het betalen per factuur is 7 dagen na oplevering.

Airless verfspuit ervaringen

5-star-review-latex-spuiten

Toppers zijn dit. Mario heeft in ons huis de begane grond en de eerste verdieping voorzien van strak gespoten verf. Vooraf was de communicatie prettig, de offerte helder en de afspraken daarmee goed. Tijdens de klus was de communicatie ook top. Per dag werden we uitstekend op de hoogte gehouden en kregen we nog de nodige tips voor het verdere proces. Kortom prijs - kwaliteit meer dan uitstekend. Met dit bedrijf haal je vakmensen in huis.

Indira von Oven

5-star-review-latex-spuiten

Mario heeft bij ons de plafonds op de begane grond en eerste verdieping gespuit verft, nadat het afgekit, afgeplakt en in de primer gezet was. Dat heeft hij zeer professioneel gedaan en we zijn dan ook super blij met het resultaat. Hij doet wat hij zegt, werkt netjes en heeft passie voor zijn vak en dat zie je terug in het resultaat! Een absolute aanrader!

Steven Ursem

5-star-review-latex-spuiten

Bedankt voor plafonds, ze zijn super strak!

Natasha Vork

Wilt u ook mooi- en strak spuitwerk?

Ontvang vandaag nog onze vrijblijvende offerte!

OOSTEVAAR SPUITWERKEN

WORMERWEG 4G
1311 XB ALMERE

TELEFOON: 06 - 53 61 41 41
EMAIL: INFO@OOSTEVAAR.NL

KVK NUMMER: 68714882
BTW NUMMER: NL001597512B96

Onze verfspuit partners