06 - 143 15 571 info@oostevaar.nl

Bekijk direct de prijzen voor spuitwerk!

Muren spuiten en de ondergrond

Muren spuiten wij vooral op muren die mooi glad gestuct zijn. Door het spuiten van glad gestucte muren wordt het oppervlak helemaal egaal. Hierbij maakt het niet uit of het gaat om nieuw stucwerk of bestaand stucwerk. 

Zowel bij nieuw- als bij bestaand stucwerk zijn er wel een aantal aandachtspunten. Het is belangrijk dat het stucwerk schoon, droog en strak is voordat wij de muren spuiten. Het spuitwerk wordt namelijk net zo mooi als de ondergrond. Dit betekent dat wij als latexspuiter geen oneffenheden kunnen wegwerken door het spuiten van muren. Sterker nog, na het latexspuiten zullen alle oneffenheden juist extra opvallen. Voordat wij gaan latex spuiten kunnen wij beschadigingen aan muren nog wel repareren. Hierdoor zijn de beschadigingen niet meer zichtbaar na het latex spuiten.

Heeft u muren met veel grote en diepe beschadigingen dan moet het oppervlak eerst glad gepleisterd worden. Dit doen wij door het pleister spuiten.

Muren met structuur spuiten

Naast het latex spuiten van gladde muren spuiten wij ook structuurachtige muren met muurverf. Denk hierbij bijvoorbeeld aan spachtelputz, spack en behang.

Afhankelijk van het soort structuur, rollen wij de muren na. Hiervoor gebruiken wij een zogenaamde Graco Jetroller. Vooral bij spachtelputz en spack is dit nodig om de muurverf goed in de gaatjes te drukken. Ook is het zo dat structuurachtige muren slecht afgeplakt kunnen worden. Door de korrelstructuur hecht de tape erg slecht of helemaal niet. Hierdoor is het vaak lastig om verschillende kleuren te spuiten op structuurachtige muren. Alle muren spuiten wij dan vaak in één kleur wit. Dit kan spierwit zijn of bijvoorbeeld gebroken wit zoals RAL9016 of RAL9010.

Naast de muren, spuiten wij ook vaak de groene- of bruine vezelplaten op zolders met latex. Deze platen worden veel gebruikt in de nieuwbouw. Hierbij is narollen natuurlijk niet nodig.

Muren spuiten waar behang op zit

Regelmatig krijgen wij vaak de vraag of we muren kunnen spuiten waar behang op zit? Ja, dat kan en in de meeste gevallen is het resultaat redelijk. er zijn echter wel wat aandachtspunten. 

Het resultaat bij muren spuiten waar behang op zit is sterk afhankelijk van het soort behangpapier. Ondanks dat wij muren met behang wel kunnen spuiten bestaat altijd de kans dat het behang loslaat. Doordat latexverf veel water bevat wordt het behang namelijk nat tijdens het spuiten van de muren. Hierdoor kan de lijmlaag van het behang loslaten. Dit zorgt voor blazen in het behang en uiteindelijk kan het behang zelfs helemaal loslaten en van de muren vallen. Of het behang nog voldoende vast zit kunnen wij vooraf vaak redelijk goed inschatten. Daarom krijgt u bij het spuiten van muren waar behang op zit vooraf altijd een passend advies.

Als wij uw behang niet kunnen latexspuiten dan moet het behang eraf gehaald worden. Het afhalen van behang doen wij niet maar kunt u goed zelf doen. Wel is de kans groot dat de muren gepleisterd moeten worden na het afhalen van het behang.

Alle muren spuiten wij met milieuvriendelijke muurverf!

Wij gebruiken voor het latexspuiten van muren uitsluitend latex van ons huismerk Wijzonol. Dit is een kwalitatief zeer goede muurverf van schrobklasse 1. Ook droogt deze latex heel erg mooi op. Dus helemaal egaal en zonder banen en strepen.

Onze latex is dus uitstekend geschikt voor zowel het spuiten van nieuw stucwerk als voor het spuiten van bestaand schilderwerk. Doordat de latex schrobklasse 1 en dampdoorlatend is kan de latex ook gebruikt worden in keuken of badkamer.

Latex van Wijzonol is op basis van een duurzaam verkregen bindmiddel. Dit betekent dat het bindmiddel gemaakt wordt uit een natuurlijk product. Belangrijk hierbij is dat dit natuurproduct onbeperkt voorradig is. Wijzonol gebruikt hiervoor zetmeel. Zetmeel is onuitputtelijk en wereldwijd in overvloed voorradig. Doordat wij deze milieurvriendelijke latex gebruiken voor het latexspuiten is de milieubelasting laag. Hierdoor kunnen wij niet alleen mooi- maar ook duurzaam spuitwerk leveren.

FAQ Muren spuiten

Vragen spuitwerk?

Omdat wij veel vragen krijgen over het spuiten van muren hebben wij alle vragen nog eens op een rijtje gezet. Het blijkt dat er bijvoorbeeld veel onduidelijkheid is over de schrobklasse van latex. Ook krijgen wij bijna dagelijks de vraag of wij behangklare muren kunnen spuiten.

Door de meest gestelde vragen te beantwoorden, willen wij het voor u zo duidelijk mogelijk maken. Om meer duidelijkheid te krijgen kunt u ook diverse voorbeelden van onze projecten bekijken.

Bekijk projecten

Kunnen jullie de muren spuiten in elke kleur?

De latex die wij gebruiken om muren te spuiten kunnen wij in elke denkbare kleur laten mengen. Ook in kleuren van andere merken. En zelfs in de kleuren van de bekende bouwmarkten zoals Gamma en Praxis.

Wat moet ik doen voordat jullie de muren komen spuiten?

Omdat wij ramen, deuren en kozijnen afplakken moeten deze schoon en vetvrij zijn. Ook kunnen wij niet afplakken als de kozijnen nog vol met gipsresten zitten van de stukadoor. Het is dus belangrijk dat de delen die wij afplakken schoon zijn.

Wat is het verschil tussen muurverf van schrobklasse 1 en 2?

Muurverf van schrobklasse 1 bevat meer bindmiddel dan latex van schrobklasse 2. Hierdoor kunt u de latex van schrobklasse 1 regelmatig met een doek schoonmaken zonder dat de latex slijt. Bij schrobklasse 2 slijt de latex sneller. Hierdoor komen glanzende plekken in de latex. Dit noemen wij opglanzen van de latex.

Hoe gaat het muren spuiten in z'n werk?

Het spuiten van de muren doen wij altijd met een airless latexspuitmachine. Wij spuiten altijd eerst een speciale, hogedruk primer. Deze primer zorgt voor een goede hechting en heft, bij nieuw stucwerk, de zuiging van de muren op. Zodra deze primer droog is, spuiten wij de eindlaag latex.

Wat voor muurverf spuiten jullie?

Wij gebruiken uitsluitend muurverf van het merk Wijzonol voor het spuiten van de muren. Deze latex is van zeer goede kwaliteit. De muurverf dekt erg goed en droogt helemaal egaal en streeploos op. Ook is de latex vrij dik. Het spuiten van de muren met Wijzonol latex kan dan ook alleen met professionele machines. Wij spuiten uw muren niet met goedkope of waterige latex.

Spuiten jullie alleen gladde muren en plafonds

Nee, wij spuiten diverse ondergronden met latex. Denk hierbij aan het spuiten van spack, spachtelputz, gipsplaten, gibo-blokken, beton, groene- en bruine dakplaten en pleisterwerk. 

Betaal ik 9% of 21% btw?

Bent u particulier en is uw woning ouder dan 2 jaar? Dan brengen wij 9% btw in rekening. Bent u een particuliere klant en is uw woning jonger dan 2 jaar? Dan brengen wij 21% btw in rekening. Voor alle zakelijke klanten geldt altijd het 21% btw tarief. Natuurlijk staat het juiste btw tarief duidelijk vermeld op al onze offertes en facturen.

Hoe kan ik betalen?

Zodra uw spuitwerk klaar is kunt u eenvoudig op locatie per pin betalen. Natuurlijk kunt u er ook voor kiezen om te betalen per factuur. De betaaltermijn voor het betalen per factuur is 7 dagen na oplevering.

Airless verfspuit ervaringen

5-star-review-latex-spuiten

Mario heeft bij ons de plafonds op de begane grond en eerste verdieping gespuit verft, nadat het afgekit, afgeplakt en in de primer gezet was. Dat heeft hij zeer professioneel gedaan en we zijn dan ook super blij met het resultaat. Hij doet wat hij zegt, werkt netjes en heeft passie voor zijn vak en dat zie je terug in het resultaat! Een absolute aanrader!

Steven Ursem

5-star-review-latex-spuiten

Bedankt voor plafonds, ze zijn super strak!

Natasha Vork

5-star-review-latex-spuiten

Vantevoren een duidelijke offerte ontvangen met een eerlijke prijs. De wanden zijn strak gestuukt en hierna met latex gespoten. Het pleister is gespoten waardoor er snel doorgewerkt kan worden omdat de droogtijden korter zijn dan als er " traditioneel " gestuukt wordt. Ook is het resultaat nog gladdere muren. Mario is een perfectionist, heeft nog wat extra beschadigingen gerepareerd die zichtbaar werden toen het huis leeggehaald was. Er wordt netjes gewerkt en alles na afloop keurig opgeruimd. Helaas hebben we vertraging met het inbouwen van een openhaard waardoor er later nog wat afgestuucd moet worden waarvoor Mario terugkomt. Al met al dus zeer tevreden.

Vanessa Aarts

Wilt u ook mooi- en strak spuitwerk?

Ontvang vandaag nog onze vrijblijvende offerte!

OOSTEVAAR SPUITWERKEN

WORMERWEG 4G
1311 XB ALMERE

TELEFOON: 06 - 143 15 571
EMAIL: INFO@OOSTEVAAR.NL

KVK NUMMER: 68714882
BTW NUMMER: NL001597512B96

Onze verfspuit partners