06 - 53 61 41 41 info@oostevaar.nl

Bekijk direct de prijzen voor spuitwerk!

Latex spuiten van glad stucwerk

Door latex spuiten worden uw muren en plafond egaal en helemaal strak. Het latex spuiten doen wij vooral op nieuwe-, glad gestucte, muren en plafonds. Hierbij maken wij gebruik van de nieuwste generatie latexverf. Ook spuiten wij de latex met een verwarmde slang. Door het verwarmen is de vloeiïng en hechting van de latex nog beter. Hierdoor worden uw muren en plafonds superstrak en helemaal egaal. 

Wij spuiten de latex, geheel volgens de laatste technieken, verwarmd. Hierdoor wordt uw spuitwerk nog strakker en 100% egaal.

Ook ontstaat er bij het verwarmd latexspuiten relatief weinig nevel. Hierdoor blijven uw vloeren dus schoon. Dit is een groot voordeel als de vloer later gelegd wordt.

Zowel bij nieuw- als bij bestaand stucwerk zijn wat aandachtspunten. Het is belangrijk dat het stucwerk schoon, droog en strak is. Het spuitwerk wordt namelijk net zo mooi als de ondergrond. Dit betekent dat wij als latexspuiter geen oneffenheden kunnen wegwerken met verfspuiten. Sterker nog, na het latex spuiten vallen oneffenheden juist meer op. Voordat wij gaan latex spuiten kunnen wij beschadigingen nog wel repareren. Hierdoor zijn deze niet meer zichtbaar na het latex spuiten.

Heeft u muren of plafonds met veel grote en diepe beschadigingen dan moet het oppervlak eerst glad gepleisterd worden. Dit doen wij door het pleister spuiten. Bij het pleister spuiten brengen wij dus een nieuwe, dunne stuclaag aan. Na droging van de nieuwe pleisterlaag kunnen wij alsnog latex spuiten.

Latex spuiten van muren en plafonds met structuur

Naast het latex spuiten van gladde muren en plafonds, spuiten wij ook structuurachtige ondergronden met latex. Denk hierbij bijvoorbeeld aan spack, spachtelputz en behang.

Afhankelijk van het soort structuur, rollen wij de muren en plafonds na. Vooral bij spachtelputz is dit nodig om de verf goed in de gaatjes van de spachtelputz te drukken. Ook is het zo dat structuurachtige muren en plafonds (vooral spack) niet afgeplakt kunnen worden. Door de korrelstructuur hecht de tape erg slecht of helemaal niet. Hierdoor is het spuiten van verschillende kleuren op structuurachtige ondergronden soms niet mogelijk. In deze gevallen spuiten wij de volledige ruimte dan in één kleur. Dit kan wit zijn of bijvoorbeeld gebroken wit zoals RAL9016 of RAL9010.

Ook spuiten wij de groene- of bruine platen op zolders met latex. Deze platen worden veel gebruikt in de nieuwbouw. Door latex spuiten kunnen wij uw zolder snel en strak afwerken. De latex die wij hiervoor gebruiken is dampdoorlatend. Hierdoor kunnen de dakplaten blijven ademen. Dit voorkomt vocht- en houtrot problemen in de toekomst.

Wij gebruiken de nieuwste latex en de laatste technieken

Latex spuiten doen wij met de nieuwste materialen en technieken. Dit betekent dat de latex die wij gebruiken ook echt voor latex spuiten bedoeld is. Dit zorgt voor minder spuitnevel en een strak eindresultaat.

De afgelopen 5 jaar hebben latexfabrikanten tijd noch moeite gespaard om nieuwe latexverf te ontwikkelen. Met deze nieuwe generatie latex kunnen wij efficiënt spuiten met minder nevel. Ook is het latex spuiten hierdoor veel minder schadelijk voor het milieu. Latex spuiten met de nieuwste materialen biedt dus veel voordelen.

Het allernieuwste; verwarmd latex spuiten

De latex die wij gebruiken spuiten wij verwarmd. Door het verwarmen spuiten wij de latex onder ideale temperatuur. Hierdoor vloeit de latex beter en wordt het spuitwerk nog strakker!

Nieuwe ontwikkelingen op het gebied van materiaal gaan hand in hand met nieuwe innovaties op het gebied van spuittechniek. Om de nieuwe generatie latex te spuiten gebruiken wij spuitmachines met verwarming. Hierdoor is de vloeiïng optimaal en wordt het oppervlak superstrak. En dit met 50% minder spuitnevel. Dit is een groot voordeel omdat de vloer vaak afgewerkt wordt na het latex spuiten. Op de foto hieronder ziet u een plafond direct na het verwarmd latex spuiten. Strakker als dit wordt het niet!

verwarmd latex spuiten plafond

Behang spuiten met latex

Regelmatig krijgen wij vaak de vraag of we kunnen latex spuiten op behang? Ja, dat kan en in de meeste gevallen is het resultaat redelijk. er zijn echter wel wat aandachtspunten.

Het resultaat bij latex spuiten op behang is sterk afhankelijk van het soort behangpapier. Ondanks dat wij behang wel kunnen latexspuiten bestaat altijd de kans dat het behang loslaat tijdens het spuiten. Doordat latex veel water bevat wordt het behang namelijk nat tijdens de spuitwerkzaamheden. Hierdoor kan de lijmlaag van het behang loslaten. Dit zorgt voor blazen in het behang en uiteindelijk kan het behang zelfs helemaal loslaten en naar beneden vallen. Of het behang nog voldoende vast zit kunnen wij vooraf vaak redelijk inschatten. Daardoor krijgt u bij het latexspuiten van behang vooraf altijd een passend advies.

Als wij uw behang niet kunnen latexspuiten dan moet het behang eraf gehaald worden. Het afhalen van behang doen wij niet maar kunt u goed zelf doen. Wel is de kans groot dat de muren gepleisterd moeten worden na het afhalen van het behang. Dit komt doordat de muren onder het behang vaak behangklaar zijn afgewerkt.

Wij spuiten milieubewust met de nieuwste latex!

Wij gebruiken voor het latexspuiten uitsluitend de nieuwste latex. Deze nieuwe generatie muurverf is speciaal voor het spuiten ontwikkeld. Ook is deze latex geschikt voor het verwarmd latex spuiten. Hierdoor droogt deze latex ook heel erg mooi op. Dus helemaal egaal en zonder banen en strepen.

Onze latex is dus uitermate geschikt voor zowel het spuiten van nieuw stucwerk als voor het spuiten van bestaand schilderwerk. Doordat de latex dampdoorlatend is kan de latex ook gebruikt worden in keuken of badkamer. Ook is alle latex waarmee wij spuiten van schrobklasse 1 of 2, dus goed reinigbaar.

De latex waarmee wij spuiten wordt milieuvriendelijk geproduceerd. Dit komt omdat het bindmiddel van de latex gemaakt wordt uit zetmeel. Zetmeel is onuitputtelijk en wereldwijd in overvloed voorradig. Doordat wij deze milieurvriendelijke latex gebruiken voor het latexspuiten is de milieubelasting laag. Hierdoor kunnen wij niet alleen mooi- maar ook duurzaam spuitwerk leveren.

FAQ Latex spuiten

Vragen spuitwerk?

Omdat wij veel vragen krijgen over spuitwerk hebben wij alle vragen nog eens op een rijtje gezet. Het blijkt dat er bijvoorbeeld veel onduidelijkheid is over de schrobklasse van latex. Ook krijgen wij bijna dagelijks de vraag of wij behangklare wanden kunnen latexspuiten.

Door de meest gestelde vragen te beantwoorden, willen wij het voor u zo duidelijk mogelijk maken. Om meer duidelijkheid te krijgen kunt u ook diverse voorbeelden van onze projecten bekijken.

Bekijk projecten

Kunnen jullie latex spuiten in elke kleur?

De latex die wij gebruiken voor het latexspuiten kunnen wij in elke denkbare kleur laten mengen. Ook in kleuren van andere merken. En zelfs in de kleuren van de bekende bouwmarkten zoals Gamma en Praxis.

Wat moet ik doen voordat jullie komen spuiten?

Omdat wij ramen, deuren en kozijnen afplakken moeten deze schoon en vetvrij zijn. Ook kunnen wij niet afplakken als de kozijnen nog vol met gipsresten zitten van de stukadoor. Het is dus belangrijk dat de delen die wij afplakken schoon zijn.

Wat is het verschil tussen schrobklasse 1 en 2?

Latex van schrobklasse 1 bevat meer bindmiddel dan latex van schrobklasse 2. Hierdoor kunt u de latex van schrobklasse 1 regelmatig met een doek schoonmaken zonder dat de latex slijt. Bij schrobklasse 2 slijt de latex sneller. Hierdoor komen glanzende plekken in de latex. Dit noemen wij opglanzen van de latex. Natuurlijk is dit minder mooi. Let op: wij spuiten niet met latex van schrobklasse 3, 4 of 5.

Hoe gaat latex spuiten in z'n werk?

Het spuiten doen wij altijd met een airless latexspuitmachine. Wij spuiten altijd eerst een speciale, hogedruk primer. Deze primer zorgt voor een goede hechting en heft, bij nieuw stucwerk, de zuiging van de ondergrond op. Zodra deze primer droog is, spuiten wij de eindlaag latex.

Wat voor muurverf spuiten jullie?

Wij gebruiken uitsluitend muurverf van het merk Wijzonol. Deze latex is van zeer goede kwaliteit. De muurverf dekt erg goed en droogt helemaal egaal en streeploos op. Ook is de latex vrij dik. Het spuiten van Wijzonol latex kan dan ook alleen met professionele machines. Wij spuiten niet met goedkope of waterige latex.

Spuiten jullie alleen gladde muren en plafonds?

Nee, wij spuiten diverse ondergronden met latex. Denk hierbij aan het spuiten van spack, spachtelputz, gipsplaten, gibo-blokken, beton, groene- en bruine dakplaten en pleisterwerk. 

Betaal ik 9% of 21% btw?

Bent u particulier en is uw woning ouder dan 2 jaar? Dan brengen wij 9% btw in rekening. Bent u een particuliere klant en is uw woning jonger dan 2 jaar? Dan brengen wij 21% btw in rekening. Voor alle zakelijke klanten geldt altijd het 21% btw tarief. Natuurlijk staat het juiste btw tarief duidelijk vermeld op al onze offertes en facturen.

Hoe kan ik betalen?

Zodra uw spuitwerk klaar is kunt u eenvoudig op locatie per pin betalen. Natuurlijk kunt u er ook voor kiezen om te betalen per factuur. De betaaltermijn voor het betalen per factuur is 7 dagen na oplevering.

Airless verfspuit ervaringen

5-star-review-latex-spuiten

Toppers zijn dit. Mario heeft in ons huis de begane grond en de eerste verdieping voorzien van strak gespoten verf. Vooraf was de communicatie prettig, de offerte helder en de afspraken daarmee goed. Tijdens de klus was de communicatie ook top. Per dag werden we uitstekend op de hoogte gehouden en kregen we nog de nodige tips voor het verdere proces. Kortom prijs - kwaliteit meer dan uitstekend. Met dit bedrijf haal je vakmensen in huis.

Indira von Oven

5-star-review-latex-spuiten

Mario heeft bij ons de plafonds op de begane grond en eerste verdieping gespuit verft, nadat het afgekit, afgeplakt en in de primer gezet was. Dat heeft hij zeer professioneel gedaan en we zijn dan ook super blij met het resultaat. Hij doet wat hij zegt, werkt netjes en heeft passie voor zijn vak en dat zie je terug in het resultaat! Een absolute aanrader!

Steven Ursem

5-star-review-latex-spuiten

Bedankt voor plafonds, ze zijn super strak!

Natasha Vork

Wilt u ook mooi- en strak spuitwerk?

Ontvang vandaag nog onze vrijblijvende offerte!

OOSTEVAAR SPUITWERKEN

WORMERWEG 4G
1311 XB ALMERE

TELEFOON: 06 - 53 61 41 41
EMAIL: INFO@OOSTEVAAR.NL

KVK NUMMER: 68714882
BTW NUMMER: NL001597512B96

Onze verfspuit partners