06 - 143 15 571 info@oostevaar.nl

Latex spuiten van glad stucwerk

Het latex spuiten doen wij vooral op nieuwe, glad gestucte, muren en plafonds. Hierdoor worden uw muren en plafonds superstrak en helemaal egaal. Hierbij maakt het niet uit of het gaat om nieuw stucwerk of bestaand stucwerk. Zowel bij nieuw- als bij bestaand stucwerk zijn er wel een aantal aandachtspunten. Het is belangrijk dat het stucwerk schoon, droog en strak is. Het spuitwerk wordt namelijk net zo mooi als de ondergrond. Dit betekent dat wij als latexspuiter geen oneffenheden kunnen wegwerken met verfspuiten. Sterker nog, na het latexspuiten zullen alle oneffenheden juist extra opvallen. Voordat wij gaan latex spuiten kunnen wij beschadigingen nog wel repareren. Hierdoor zijn de beschadigingen niet meer zichtbaar na het latex spuiten.

Heeft u muren of plafonds met veel grote en diepe beschadigingen dan moet het oppervlak eerst glad gepleisterd worden. Dit doen wij door het pleister spuiten.

Structuurachtige muren en plafonds spuiten

Naast het latex spuiten van gladde muren en plafonds spuiten wij ook structuurachtige ondergronden met latex. Denk hierbij bijvoorbeeld aan spack, spachtelputz en behang.

Afhankelijk van het soort structuur, rollen wij de muren en plafonds na. Vooral bij spachtelputz is dit nodig om de verf goed in de gaatjes van de spachtelputz te drukken. Ook is het zo dat structuurachtige muren en plafonds (vooral spack) niet afgeplakt kunnen worden. Door de korrelstructuur hecht de tape erg slecht of helemaal niet. Hierdoor kunnen wij soms geen verschillende kleuren spuiten op structuurachtige ondergronden. De volledige ruimte spuiten wij dan vaak in één kleur wit. Dit kan spierwit zijn of bijvoorbeeld gebroken wit zoals RAL9016 of RAL9010.

Ook spuiten wij de groene- of bruine vezelplaten op zolders met latex. Deze platen worden veel gebruikt in de nieuwbouw.

Behang met latex spuiten

Regelmatig krijgen wij vaak de vraag of we kunnen latex spuiten op behang? Ja, dat kan en in de meeste gevallen is het resultaat redelijk. er zijn echter wel wat aandachtspunten.

Het resultaat bij latex spuiten op behang is sterk afhankelijk van het soort behangpapier. Ondanks dat wij behang wel kunnen latexspuiten bestaat altijd de kans dat het behang loslaat tijdens het spuiten. Doordat latex veel water bevat wordt het behang namelijk nat tijdens de spuitwerkzaamheden. Hierdoor kan de lijmlaag van het behang loslaten. Dit zorgt voor blazen in het behang en uiteindelijk kan het behang zelfs helemaal loslaten en naar beneden vallen. Of het behang nog voldoende vast zit kunnen wij vooraf vaak redelijk inschatten. Daardoor krijgt u bij het latexspuiten van behang vooraf altijd een passend advies.

Als wij uw behang niet kunnen latexspuiten dan moet het behang eraf gehaald worden. Het afhalen van behang doen wij niet maar kunt u goed zelf doen. Wel is de kans groot dat de muren gepleisterd moeten worden na het afhalen van het behang.

Wij spuiten milieubewust met Wijzonol latex!

Wij gebruiken voor het latexspuiten uitsluitend latex van ons huismerk Wijzonol. Dit is een kwalitatief zeer goede latex van schrobklasse 1. Ook droogt deze latex heel erg mooi op. Dus helemaal egaal en zonder banen en strepen.

Onze latex is dus uitstekend geschikt voor zowel het spuiten van nieuw stucwerk als voor het spuiten van bestaand schilderwerk. Doordat de latex schrobklasse 1 en dampdoorlatend is kan de latex ook gebruikt worden in keuken of badkamer.

Latex van Wijzonol is op basis van een duurzaam verkregen bindmiddel. Dit betekent dat het bindmiddel gemaakt wordt uit een natuurlijk product. Belangrijk hierbij is dat dit natuurproduct onbeperkt voorradig is. Wijzonol gebruikt hiervoor zetmeel. Zetmeel is onuitputtelijk en wereldwijd in overvloed voorradig. Doordat wij deze milieurvriendelijke latex gebruiken voor het latexspuiten is de milieubelasting laag. Hierdoor kunnen wij niet alleen mooi- maar ook duurzaam spuitwerk leveren.

FAQ Latex spuiten

Heeft u nog vragen?

Omdat wij veel vragen krijgen over spuitwerk hebben wij alle vragen nog eens op een rijtje gezet. Het blijkt dat er bijvoorbeeld veel onduidelijkheid is over de schrobklasse van latex. Ook krijgen wij bijna dagelijks de vraag of wij behangklare wanden kunnen latex spuiten.

Door de meest gestelde vragen te beantwoorden, willen wij het voor u zo duidelijk mogelijk maken. Om meer duidelijkheid te krijgen kunt u ook diverse voorbeelden van onze projecten bekijken.

Bekijk projecten

Kunnen jullie latex spuiten in elke kleur?

De latex die wij gebruiken voor het latexspuiten kunnen wij in elke denkbare kleur laten mengen. Ook in kleuren van andere merken. En zelfs in de kleuren van de bekende bouwmarkten zoals Gamma en Praxis.

Wat moet ik doen voordat jullie komen spuiten?

Omdat wij ramen, deuren en kozijnen afplakken moeten deze schoon en vetvrij zijn. Ook kunnen wij niet afplakken als de kozijnen nog vol met gipsresten zitten van de stukadoor. Het is dus belangrijk dat de delen die wij afplakken schoon zijn.

Wat is het verschil tussen schrobklasse 1 en 2?

Latex van schrobklasse 1 bevat meer bindmiddel dan latex van schrobklasse 2. Hierdoor kunt u de latex van schrobklasse 1 regelmatig met een doek schoonmaken zonder dat de latex slijt. Bij schrobklasse 2 slijt de latex sneller. Hierdoor komen glanzende plekken in de latex. Dit noemen wij opglanzen van de latex.

Hoe gaat latex spuiten in z'n werk?

Het spuiten doen wij altijd met een airless latexspuitmachine. Wij spuiten altijd eerst een speciale, hogedruk primer. Deze primer zorgt voor een goede hechting en heft, bij nieuw stucwerk, de zuiging van de ondergrond op. Zodra deze primer droog is, spuiten wij de eindlaag latex.

Wat voor muurverf spuiten jullie?

Wij gebruiken uitsluitend muurverf van het merk Wijzonol. Deze latex is van zeer goede kwaliteit. De muurverf dekt erg goed en droogt helemaal egaal en streeploos op. Ook is de latex vrij dik. Het spuiten van Wijzonol latex kan dan ook alleen met professionele machines. Wij spuiten niet met goedkope of waterige latex.

Spuiten jullie alleen gladde muren en plafonds

Nee, wij spuiten diverse ondergronden met latex. Denk hierbij aan het spuiten van spack, spachtelputz, gipsplaten, gibo-blokken, beton, groene- en bruine dakplaten en pleisterwerk. 

Betaal ik 9% of 21% btw?

Bent u particulier en is uw woning ouder dan 2 jaar? Dan brengen wij 9% btw in rekening. Bent u een particuliere klant en is uw woning jonger dan 2 jaar? Dan brengen wij 21% btw in rekening. Voor alle zakelijke klanten geldt altijd het 21% btw tarief. Natuurlijk staat het juiste btw tarief duidelijk vermeld op al onze offertes en facturen.

Hoe kan ik betalen?

Zodra uw spuitwerk klaar is kunt u eenvoudig op locatie per pin betalen. Natuurlijk kunt u er ook voor kiezen om te betalen per factuur. De betaaltermijn voor het betalen per factuur is 7 dagen na oplevering.

Airless verfspuit ervaringen

5-star-review

Mario is een vakman en komt absoluut zijn afspraken na. Heerlijk op tijd en de klus in korte tijd geklaard zeer tevreden.

Michel Kathmann

5-star-review

Na het last-minute afzeggen van een andere schilder kwamen wij in hoge tijdsnood voor het schilderen van ons nieuwe appartement i.v.m. de geplande verhuizing. Na contact in de avond kwam Mario de volgende ochtend ons appartement bekijken en opmeten. Met sneldrogende minerale latex was het nog haalbaar om het huis te spuiten voor de verhuizing. In 1,5 dag heeft Mario het appartement afgeplakt, gespoten, en netjes opgeruimd. We zijn onwijs blij met het resultaat! Mario is erg professioneel, betrouwbaar en communicatief - én bovenal een redder in nood!

Jurr van Ramshorst

5-star-review

Mario heeft bij ons het plafond en de wanden gespoten en het ziet er echt super strak uit! Het is echt een vakman met passie voor zijn werk!

Ronald Burgsteeden

Contact formulier

Oostevaar Spuitwerken

Richthuisstraat 10
1335 XE Almere

Telefoon: 06 - 143 15 571
Email: info@oostevaar.nl

KvK nummer: 68714882
Btw nummer: NL001597512B96

Onze verfspuit partners