06 - 143 15 571 info@oostevaar.nl

Vraag direct een vrijblijvende offerte aan!

Latex spuiten van glad stucwerk

Het latex spuiten doen wij vooral op glad gestucte, muren en plafonds. Hierdoor worden uw muren en plafonds superstrak en helemaal egaal. Hierbij maakt het niet uit of het gaat om nieuw stucwerk of bestaand stucwerk.

Zowel bij nieuw- als bij bestaand stucwerk zijn er wel een aantal aandachtspunten. Het is belangrijk dat het stucwerk schoon, droog en strak is. Het spuitwerk wordt namelijk net zo mooi als de ondergrond. Dit betekent dat wij als latexspuiter geen oneffenheden kunnen wegwerken met verfspuiten. Sterker nog, na het latex spuiten zullen alle oneffenheden juist extra opvallen. Voordat wij gaan latex spuiten kunnen wij beschadigingen nog wel repareren. Hierdoor zijn beschadigingen niet meer zichtbaar na het latex spuiten.

Heeft u muren of plafonds met veel grote en diepe beschadigingen dan moet het oppervlak eerst glad gepleisterd worden. Dit doen wij door het pleister spuiten. Bij het pleister spuiten brengen wij dus een nieuwe, dunne stuclaag aan. Na droging van de nieuwe pleisterlaag kunnen wij alsnog latex spuiten.

Structuurachtige muren en plafonds met latex spuiten

Naast het latex spuiten van gladde muren en plafonds, spuiten wij ook structuurachtige ondergronden met latex. Denk hierbij bijvoorbeeld aan spack, spachtelputz en behang.

Afhankelijk van het soort structuur, rollen wij de muren en plafonds na. Vooral bij spachtelputz is dit nodig om de verf goed in de gaatjes van de spachtelputz te drukken. Ook is het zo dat structuurachtige muren en plafonds (vooral spack) niet afgeplakt kunnen worden. Door de korrelstructuur hecht de tape erg slecht of helemaal niet. Hierdoor is het spuiten van verschillende kleuren op structuurachtige ondergronden soms niet mogelijk. In deze gevallen spuiten wij de volledige ruimte dan in één kleur. Dit kan spierwit zijn of bijvoorbeeld gebroken wit zoals RAL9016 of RAL9010.

Ook spuiten wij de groene- of bruine platen op zolders met latex. Deze platen worden veel gebruikt in de nieuwbouw. Door latex spuiten kunnen wij uw zolder snel en strak afwerken.

Behang spuiten met latex

Regelmatig krijgen wij vaak de vraag of we kunnen latex spuiten op behang? Ja, dat kan en in de meeste gevallen is het resultaat redelijk. er zijn echter wel wat aandachtspunten.

Het resultaat bij latex spuiten op behang is sterk afhankelijk van het soort behangpapier. Ondanks dat wij behang wel kunnen latexspuiten bestaat altijd de kans dat het behang loslaat tijdens het spuiten. Doordat latex veel water bevat wordt het behang namelijk nat tijdens de spuitwerkzaamheden. Hierdoor kan de lijmlaag van het behang loslaten. Dit zorgt voor blazen in het behang en uiteindelijk kan het behang zelfs helemaal loslaten en naar beneden vallen. Of het behang nog voldoende vast zit kunnen wij vooraf vaak redelijk inschatten. Daardoor krijgt u bij het latexspuiten van behang vooraf altijd een passend advies.

Als wij uw behang niet kunnen latexspuiten dan moet het behang eraf gehaald worden. Het afhalen van behang doen wij niet maar kunt u goed zelf doen. Wel is de kans groot dat de muren gepleisterd moeten worden na het afhalen van het behang. Dit komt doordat de muren onder het behang vaak behangklaar zijn afgewerkt.

Wij spuiten milieubewust met Wijzonol latex!

Wij gebruiken voor het latexspuiten uitsluitend latex van Wijzonol. Dit is een kwalitatief zeer goede latex van schrobklasse 1. Ook droogt deze latex heel erg mooi op. Dus helemaal egaal en zonder banen en strepen.

Onze latex is dus uitstekend geschikt voor zowel het spuiten van nieuw stucwerk als voor het spuiten van bestaand schilderwerk. Doordat de latex dampdoorlatend is kan de latex ook gebruikt worden in keuken of badkamer. Hierbij is alle latex waarmee wij spuiten van schrobklasse 1 dus goed reinigbaar.

Wijzonol latex is op basis van een duurzaam verkregen bindmiddel. Dit betekent dat het bindmiddel gemaakt wordt uit een natuurlijk product. Belangrijk hierbij is dat dit natuurproduct onbeperkt voorradig is. Wijzonol gebruikt hiervoor zetmeel. Zetmeel is onuitputtelijk en wereldwijd in overvloed voorradig. Doordat wij deze milieurvriendelijke latex gebruiken voor het latexspuiten is de milieubelasting laag. Hierdoor kunnen wij niet alleen mooi- maar ook duurzaam spuitwerk leveren.

FAQ Latex spuiten

Vragen spuitwerk?

Omdat wij veel vragen krijgen over spuitwerk hebben wij alle vragen nog eens op een rijtje gezet. Het blijkt dat er bijvoorbeeld veel onduidelijkheid is over de schrobklasse van latex. Ook krijgen wij bijna dagelijks de vraag of wij behangklare wanden kunnen latexspuiten.

Door de meest gestelde vragen te beantwoorden, willen wij het voor u zo duidelijk mogelijk maken. Om meer duidelijkheid te krijgen kunt u ook diverse voorbeelden van onze projecten bekijken.

Kunnen jullie latex spuiten in elke kleur?

De latex die wij gebruiken voor het latexspuiten kunnen wij in elke denkbare kleur laten mengen. Ook in kleuren van andere merken. En zelfs in de kleuren van de bekende bouwmarkten zoals Gamma en Praxis.

Wat moet ik doen voordat jullie komen spuiten?

Omdat wij ramen, deuren en kozijnen afplakken moeten deze schoon en vetvrij zijn. Ook kunnen wij niet afplakken als de kozijnen nog vol met gipsresten zitten van de stukadoor. Het is dus belangrijk dat de delen die wij afplakken schoon zijn.

Wat is het verschil tussen schrobklasse 1 en 2?

Latex van schrobklasse 1 bevat meer bindmiddel dan latex van schrobklasse 2. Hierdoor kunt u de latex van schrobklasse 1 regelmatig met een doek schoonmaken zonder dat de latex slijt. Bij schrobklasse 2 slijt de latex sneller. Hierdoor komen glanzende plekken in de latex. Dit noemen wij opglanzen van de latex. Natuurlijk is dit minder mooi. Let op: wij spuiten niet met latex van schrobklasse 3, 4 of 5.

Hoe gaat latex spuiten in z'n werk?

Het spuiten doen wij altijd met een airless latexspuitmachine. Wij spuiten altijd eerst een speciale, hogedruk primer. Deze primer zorgt voor een goede hechting en heft, bij nieuw stucwerk, de zuiging van de ondergrond op. Zodra deze primer droog is, spuiten wij de eindlaag latex.

Wat voor muurverf spuiten jullie?

Wij gebruiken uitsluitend muurverf van het merk Wijzonol. Deze latex is van zeer goede kwaliteit. De muurverf dekt erg goed en droogt helemaal egaal en streeploos op. Ook is de latex vrij dik. Het spuiten van Wijzonol latex kan dan ook alleen met professionele machines. Wij spuiten niet met goedkope of waterige latex.

Spuiten jullie alleen gladde muren en plafonds?

Nee, wij spuiten diverse ondergronden met latex. Denk hierbij aan het spuiten van spack, spachtelputz, gipsplaten, gibo-blokken, beton, groene- en bruine dakplaten en pleisterwerk. 

Betaal ik 9% of 21% btw?

Bent u particulier en is uw woning ouder dan 2 jaar? Dan brengen wij 9% btw in rekening. Bent u een particuliere klant en is uw woning jonger dan 2 jaar? Dan brengen wij 21% btw in rekening. Voor alle zakelijke klanten geldt altijd het 21% btw tarief. Natuurlijk staat het juiste btw tarief duidelijk vermeld op al onze offertes en facturen.

Hoe kan ik betalen?

Zodra uw spuitwerk klaar is kunt u eenvoudig op locatie per pin betalen. Natuurlijk kunt u er ook voor kiezen om te betalen per factuur. De betaaltermijn voor het betalen per factuur is 7 dagen na oplevering.

Airless verfspuit ervaringen

4-star-review-latex-spuiten

Interieur laten spuiten. Netjes gedaan volgens afspraak en in de afgesproken tijd. Geen rommel en vuiligheid achter gelaten. Echt een aanrader om in een korte periode je interieur te laten opknappen!

Henk Krougman

5-star-review-latex-spuiten

Mario heeft onze net gestucte zolder gespoten met een minerale latex. Heel mooi en strak resultaat. Ook reageert Mario erg snel en Is het makkelijk om duidelijke afspraken te maken. Dank voor het mooie resultaat! Zeker een aanrader.

Sophie Koper

5-star-review

Mario is een vakman en komt absoluut zijn afspraken na. Heerlijk op tijd en de klus in korte tijd geklaard zeer tevreden.

Michel Kathmann

Contact formulier

Oostevaar Spuitwerken

Richthuisstraat 10
1335 XE Almere

Telefoon: 06 - 143 15 571
Email: info@oostevaar.nl

KvK nummer: 68714882
Btw nummer: NL001597512B96

Onze verfspuit partners