06 - 143 15 571 info@oostevaar.nl

Latex spuiten v.a. €3,25 p/m²

Vraag direct een online offerte aan!

Home | Latex spuiten

Latex spuiten

door | 9 aug 2019

Wanneer wij uw wanden en plafonds spuiten met latex zult u versteld zijn van het resultaat. Latex spuiten zorgt voor mooie strakke wanden en plafonds. Helemaal egaal en zonder banen en strepen. Als wij u wanden en plafonds spuiten krijgt u de beste kwaliteit tegen een scherpe prijs!

Waarom latex spuiten?

Waarom zou u de wanden en plafonds laten spuiten met latex? Het spuiten van wanden en plafonds met latex is voordelig en heeft veel voordelen.

Latex spuiten gaat snel

Ten eerste gaat het latex spuiten veel sneller dan sauzen of rollen. Doordat latex spuiten zo snel gaat werken wij altijd nat-in-nat. Hierdoor leveren wij strak en streeploos spuitwerk. Ook is het werk veel sneller klaar waardoor u minder lang overlast heeft in uw woning. Zelfs voor bedrijven is dit een groot voordeel. Wij kunnen een bedrijfsruimte eenvoudig en snel met latex spuiten tijdens sluitingstijd.

Latex spuiten dekt goed

Het tweede grote voordeel is de hoge laagdikte van de laag latex. Bij het latex spuiten brengen wij een veel hogere laagdikte aan dan bij rollen. Ter vergelijking, bij het latex spuiten doen wij 40m² met 10 liter latex, terwijl dit bij rollen 80 m² is. Hierdoor dekt de latex bij het latex spuiten erg goed.

Bij latex spuiten geen banen en strepen

Ten derde droogt het oppervlak bij het latex spuiten helemaal egaal op. Dus geen banen en strepen! Dit komt doordat wij bij het latex spuiten snel werken en een hoge laagdikte aanbrengen. Latex spuiten geeft dus de hoogst haalbare kwaliteit afwerking. Ook is er geen structuur te zien zoals bij het rollen vaak wel het geval is.

Door al deze voordelen is het resulaat bij het latex spuiten verbluffend. Super strakke wanden en plafonds!. Dus geen structuur van een roller en geen banen en strepen! 

latex spuiten

Latex spuiten heeft veel voordelen!

Voordelig
Snel klaar
Elke kleur mogelijk
Hoge laagdikte
Duurzaam

Profiteer nu ook van onze scherpe tarieven!

Wilt u ook mooi en strak spuitwerk? Vraag dan direct een vrijblijvende online offerte aan. Zo kunt u vandaag nog profiteren van onze scherpe tarieven!

Latex spuiten kan op zowat elke ondergrond

Wij kunnen veel verschillende ondergronden met latex spuiten. Hierdoor is latex spuiten breed toepasbaar.

Glad stucwerk als ondergrond

Allereerst spuiten wij gladde wanden en plafonds met latex. Het maakt hierbij niet uit of het gaat om nieuw- of bestaand stucwerk. Het stucwerk moet wel vastzitten en schoon en droog zijn. Het latex spuiten wordt zo mooi als de ondergrond. Dit betekent dat wij geen oneffenheden kunnen wegwerken met latex spuiten. Als wij latex spuiten zullen alle oneffenheden juist opvallen. Voordat wij gaan latex spuiten repareren wij kleine oneffenheden en beschadigingen. Deze zijn niet meer zichtbaar na het latex spuiten. Heeft u wanden of plafonds met veel grote en diepe beschadigingen dan moet het oppervlak eerst glad gestuct worden. Ook slecht stucwerk moet eerst hersteld worden voordat wij kunnen latex spuiten.

Vaak denkt men dat met het latex spuiten oneffenheden in de ondergrond weggewerkt kunnen worden. Dit is juist niet het geval. Na het latex spuiten zullen juist alle oneffenheden opvallen. Voordat wij gaan spuiten worden kleine beschadigingen en oneffenheden altijd gerepareerd. Hierdoor zijn deze niet meer zichtbaar na het spuiten. Heeft een stukadoor slecht werk geleverd dan is dit helaas niet meer weg te werken. Voor het latex spuiten moet dan eerst het stucwerk worden hersteld.

Structuurachtige ondergrond

Naast het spuiten van glad afgewerkte wanden en plafonds, spuiten wij ook structuurachtige ondergronden. Denk hierbij bijvoorbeeld aan spack, spachtelputz en behang. Afhankelijk van het soort structuur, worden de wanden en plafonds nagerold. Met name bij spachtelputz is dit nodig om de verf goed in de gaatjes van de spachtelputz te drukken.

Dakplaten en buitengevels als ondergrond

Ook spuiten wij de groene- of bruine vezelplaten op zolders met latex.  Deze platen zien we veel in de nieuwbouw. Wij repareren alle gaatjes en naden en kitten de platen af. Deze platen spuiten wij met een dampdoorlatende latex. Dit zorgt voor een fraai uiterlijk en de verlaag blijft vochtregulerend. Deze dampdoorlatende latex gebruiken wij overigens ook voor het spuiten van buitengevels.

latex spuiten op elke ondergrond

De volgende ondergronden zijn geschikt:

Glad- en nieuw stucwerk
Spack
Spachtelputz
Behang (Renovlies)
Roet-, nicotine- en watervlekken
Betimmering zolder
Buitengevels

Heeft u ook zo’n ondergrond en wilt u mooi spuitwerk?

Heeft u een ondergrond zoals hierboven? En wilt u deze ondergrond mooi-, en strak laten spuiten met latex? Vraag dan direct een vrijblijvende online offerte aan. Hierdoor kunt u jarenlang genieten van kwaliteit spuitwerk!

Latex spuiten van nieuw stucwerk

Wij kunnen direct beginnen met latex spuiten als uw stucwerk sausklaar of spuitklaar is opgeleverd. In veel andere gevallen moeten de wanden eerst glad gemaakt worden. Dit is bijvoorbeeld het geval bij behangklare wanden. Behangklare wanden kunnen dus niet met latex gespoten worden. Heeft u behangklare wanden en wilt u deze laten spuiten met latex dan moeten de wanden eerst glad gepleisterd worden.

Nieuw stucwerk? Vochtmeting altijd!

Heeft u nieuw stucwerk en wilt u dit laten spuiten met latex? Dan doen wij altijd een vochtmeting. Hierdoor weten we zeker dat het stucwerk voldoende droog is. Doordat nieuw stucwerk van buiten naar binnen droogt lijkt het stucwerk al snel droog. Uit ervaring kunnen we u vertellen dat dit niet altijd het geval is. Te vroeg latex spuiten kan veel problemen geven. Denk hierbij aan blaasvorming en zelfs loslaten van de latex. Dit zorgt voor onnodig herstelwerk en uitlopen van de werkzaamheden.

Wij gebruiken altijd een hechtprimer, géén voorstrijk!

Omdat een goede hechting van de latex heel belangrijk is spuiten wij op nieuw stucwerk altijd eerst een speciale en dekkende wallprimer. Deze wallprimer spuiten wij onder hoge druk. De wallprimer heft de zuiging van de ondergrond op en zorgt voor een goede hechting van de eindlaag latex. De wallprimer is na 4-6 uur droog en overschilderbaar. Zodra de wallprimer droog is, spuiten wij de eindlaag latex.

Door het toepassen van een hogedruk wallprimer verschilt onze werkmethode met die van andere spuitbedrijven. Veel andere spuitbedrijven gebruiken namelijk een transparante voorstrijk. Deze voorstrijk wordt soms zelfs door de eerste laag latex gemengd. Dit is niet juist. Doordat dit een goedkopere methode is wordt het eindresultaat ook minder mooi!.

Latex spuiten kan in elke denkbare kleur

De latex die wij spuiten kunnen wij in elke denkbare kleur laten mengen. Ook in kleuren van andere merken. Zelfs in de kleuren van de bekende bouwmarkten. Daarbij kunnen wij latex leveren in schrobklasse 1 of schrobklasse 2. Doordat wij een zeer goede kwaliteit latex gebruiken van het merk Wijzonol en door onze werkwijze worden uw wanden en plafonds superstrak, zonder banen en strepen.

latex spuiten kan in elke kleur

Onze werkwijze heeft veel voordelen!

Vochtmeting vooraf
Gebruik dekkende wallprimer
Wijzonol A-kwaliteit latex
Alle kleuren mogelijk
Uitsluitend schrobklasse 1 en 2
Geen banen en strepen

Profiteer nu ook van al deze voordelen!

Wilt u ook profiteren van al deze voordelen? Vraag dan direct een vrijblijvende online offerte aan. Zo kunt u snel genieten van mooi en strak latex spuitwerk!

Behang met latex spuiten

Regelmatig krijgen wij vaak de vraag of we behang kunnen spuiten met latex? Ja, dat kan en in de meeste gevallen is het resultaat acceptabel. Maar dit is sterk afhankelijk van het soort behangpapier. Ondanks dat wij behang kunnen spuiten bestaat altijd de kans dat het behang loslaat tijdens het spuiten van de latex.

Doordat latex veel water bevat wordt het behang nat tijdens het spuiten. Hierdoor kan de lijmlaag van het behang loslaten. Dit zorgt voor blazen in het behang en uiteindelijk kan het behang zelfs helemaal loslaten. Dit kunnen wij vooraf goed inschatten. Hierdoor krijgt u van ons vooraf een passend advies.

Behang verwijderen

Als wij uw behang niet kunnen latex spuiten dan moet het behang eraf gehaald worden. Na het afhalen van het behang moeten ook de resten behanglijm verwijderd worden. Door de wanden herhaaldelijk te wassen met warm water wordt alle lijm verwijderd.

Over het algemeen zijn de onderliggende wanden ooit behangklaar opgeleverd. Voordat wij deze wanden kunnen spuiten met latex, moeten de wanden eerst glad gemaakt worden. Dit gladmaken van behangklare wanden doen wij door het aanbrengen van een pleisterlaag.

latex spuiten behang

Behangklare wanden glad pleisteren

Natuurlijk kunnen wij ook het glad pleisteren van de wanden voor u verzorgen. Door het pleisteren maken wij de wanden spiegelglad. Hierna zijn de wanden geschikt voor het latex spuiten. Doordat voor het glad pleisteren en latex spuiten één en dezelfde machine wordt gebruikt kunnen wij pleisteren en latex spuiten samen aanbieden tegen een zeer scherp tarief

Hoe gaat latex spuiten?

De latex spuiten wij met een airless latexspuitmachine. Bij airless latex spuiten brengen wij de latex onder hoge druk aan. Vaak meer dan 200bar. Wij spuiten de latex dus onder hoge druk en zonder het toevoegen van extra lucht. De latex spuiten wij altijd onverdund. Daarnaast spuiten wij overlappend. Dit wil zeggen dat het spuitpatroon elkaar steeds voor de helft overlapt. Dit zorgt voor een mooie, dikke en egaal dekkende verflaag.

Voodat wij kunnen beginnen met het latex spuiten moeten we eerst afplakken. Dit zorgt ervoor dat ramen, kozijnen, deuren en bijv. de keuken niet onder de verf komen. Het afplakken neemt vaak veel tijd in beslag. Soms wel meerdere dagen. Het spuiten van de latex gaat echter wel snel. Veel sneller dan sauzen. Hierdoor kunnen wij het werk snel opleveren. De tijd dat u uw woning niet kunt gebruiken is daardoor maar kort. 

Ook is bij latex spuiten de laagdikte veel groter dan bij sauzen. Ter vergelijking, bij het latex spuiten doen wij met 10 liter latex ongeveer 40 m2, bij rollen is dit ongeveer 70-80m2. Bij het latex spuiten brengen wij dus dubbel zoveel verf aan.

Wij spuiten latex met de nieuwste Graco latexspuitmachines

Doordat wij de nieuwste machines en technieken gebruiken bent u verzekerd van kwaliteitswerk. Wij gebruiken uitsluitend machines en gereedschappen van het Amerikaanse merk Graco. Door het gebruik van speciale verlengstukken kunnen wij tot 6 meter hoog spuiten zonder gebruik te maken van een rolsteiger of ladder. Dit werk snel en zorgt ervoor dat uw vloer niet beschadigd door het gebruik van klimmateriaal. Door het gebruik van verlengslangen kan de latexspuitmachine vaak buiten de ruimte en op de benedenverdieping blijven.

Wij spuiten latex altijd in 2 lagen

Wij spuiten altijd 2 lagen latex om uw wanden en plafonds goed dekkend en egaal van kleur te krijgen. Een egale en streeploze latexlaag is tenslotte wat u wilt.

De eerste laag spuiten wij, zoals al eerder vermeld, met een hechtprimer. Deze hechtprimer is dekkend en wordt onder hoge druk aangebracht. Wij werken niet met transparante voorstrijk- en fixeermiddelen omdat deze vaak gerold moeten worden. Dit rollen zorgt voor structuur in het schilderwerk. Ook blijft druppelvorming bij een transparante voorstrijk vaak zichtbaar door alle lagen latex. Dit voorkomen wij door het gebruik van de hogedruk hechtprimer.

Nadat de primer is aangebracht moet deze 4-6 uur drogen. Veelal wordt het latexspuitwerk verdeeld over meerdere dagen. Het afplakmateriaal laten wij dan meerdere dagen zitten. Zodra de primer voldoende droog is, spuiten wij de afwerklaag latex. Deze eindlaag is van zeer goede kwaliteit en droogt mooi mat en egaal op. Na het spuiten van de eindlaag latex wordt direct al het afplakmateriaal verwijderd en opgeruimd. Nadat wij al het afval hebben afgevoerd, is uw spuitwerk klaar!

Bekijk hier onze video's

Welke latex gebruiken wij?

Wij gebruiken veelal latex van ons huismerk Wijzonol. Dit is een kwalitatief zeer goede latex. Ook droogt deze latex heel erg mooi op. Helemaal egaal en zonder banen en strepen. Doordat wij deze latex groot inkopen, kunnen we de latex tegen een scherpe prijs aanbieden. Hoge kwaliteit tegen een scherpe prijs!

Zowel latex schrobklasse 1 en 2

Alle Wijzonol latex waar wij mee spuiten is standaard van schrobklasse 1 of 2. Ook is de latex dampdoorlatend. Daardoor is deze latex uitstekend geschikt voor zowel het latex spuiten van nieuw stucwerk als voor het latex spuiten van bestaand schilderwerk. Doordat de latex dampdoorlatend is kan de latex ook gebruikt worden in keuken of badkamer.

Milieubewust latex spuiten

De Wijzonol latex waar wij mee spuiten wordt gemaakt uit een duurzaam verkregen bindmiddel. Dit betekent dat het bindmiddel gemaakt wordt uit een natuurlijk product. Wijzonol gebruikt hiervoor zetmeel. Zetmeel is onuitputtelijk en wereldwijd in overvloed voorradig. Doordat wij deze latex gebruiken voor het latex spuiten is de milieubelasting lager. Hierdoor kunnen wij niet alleen mooi- maar ook duurzaam spuitwerk leveren.

latex spuiten schrobklasse 1

De voordelen van Wijzonol latex:

Wijzonol topkwaliteit
Voordelig door groot inkopen
Zowel schrobklasse 1 als 2
Milieuvriendelijk
Duurzaam

De Wijzonol latex waar wij mee spuiten voor een superstrak resultaat!

Wijzonol Wijzotex mat

Wijzonol Wijzotex Mat

Goed te verwerken, matte, oplosmiddelvrije, gladde muurverf voor binnen, op basis van een duurzaam verkregen bindmiddel.

Lees meer
Wijzonol Wijzotex extra mat

Wijzonol Wijzotex Extra Mat

Extra matte, oplosmiddelvrije, schrobvaste en aanzetvrije gladde muurverf voor binnen, op basis van een duurzaam verkregen bindmiddel.

Lees meer
Wijzonol Wijzoplex Elastdecor

Wijzonol Wijzoplex Elastdecor

Elastische, zijdeglanzende, watergedragen structuur muurverf met een uitstekende buitenduurzaamheid, op basis van acrylaatdispersie.

Lees meer
Wat kost het latex spuiten in uw woning

Voor het latex spuiten kunt u kiezen voor een zeer voordelig doe-het-zelf pakket (DHZ-pakket) of voor een all-in pakket. Bij het doe-het-zelf pakket doet u alle voorbereidingen en het afplakken zelf. Hierdoor kunnen wij uw wanden en plafonds al doe-het-zelf latex spuiten vanaf €3,25 p/m². Bij een latex van schrobklasse 1 is het doe-het-zelf latex spuiten al mogelijk vanaf €3,95 p/m²

Kiest u voor het all-inn pakket dan doen wij ook al het voorbereidend werk. Denk hierbij aan het afplakken en afdekken van ramen, deuren en vloeren. Maar ook aan het verwijderen van het schakelmateriaal en het repareren van kleine beschadigingen. Afhankelijk van het oppervlak kunnen wij all-inn latex spuiten vanaf €4,75 p/m². Bij een latex van schrobklasse 1 is all-inn latex spuiten al mogelijk vanaf €5,50 p/m².

Maak hieronder uw keuze en vraag snel een geheel vrijblijvende offerte aan voor schitterend latex spuitwerk in uw woning!

Wat kost het spuiten van wanden en plafonds met latex?

Het afkitten van de hoeken

Nadat nieuw stucwerk is aangebracht worden de hoeken tussen de wanden en plafonds ingesneden door de stukadoor. Dit voorkomt scheurtjes in het stucwerk. Voordat wij het stucwerk kunnen latex spuiten moeten de hoeken altijd worden afgekit. Hiervoor gebruiken wij een overspuitbare acrylaatkit.

Maar niet alleen bij nieuw stucwerk maar ook bij bestaand stucwerk kunnen scheurtjes en barstjes ontstaan in de hoeken. Om barsten en scheurtjes in het spuitwerk te voorkomen worden de hoeken door ons afgekit voordat wij de latex spuiten. Hierbij kunt u kiezen tussen een standaard acrylaatkit en een speciale anti-crack acrylaatkit. Doordat de speciale anti-crack acrylaatkit het ontstaan van kleine barstjes in de latex tegengaat geeft het gebruik van deze kit het beste resultaat.

Wat kost het afkitten van de hoeken?

Het afplakken

Voor het afplakken van alle niet te spuiten delen zoals ramen, deuren en de vloer hanteren wij standaard tarieven. Wanneer wij alleen de wanden en plafonds latex spuiten dan wordt de vloer afgeplakt met speciaal afplakpapier. Dit afplakpapier biedt in de meeste gevallen voldoende bescherming.

Zodra wij echter meerwerk voor u uitvoeren zoals bijvoorbeeld het stukadoren van wanden dan is het raadzaam om de vloer af te plakken met stucloper. Doordat stucloper voorzien is van een plastic laagje, is stucloper waterdicht. Daarnaast is stucloper bestand tegen zware belasting en kan het lange tijd blijven liggen.

Verder wordt het afplakken van de ramen en deuren door ons gedaan met plastic folie. Doordat deze speciale folie statisch geladen is kleeft de folie goed aan ramen en deuren. Daarbij worden de randen langs de wanden en plafonds afgeplakt met maskeerpapier. Hierdoor worden afgeplakte delen optimaal beschermd tijdens het spuiten. Goed en nauwkeurig afplakken zorgt voor mooie en strakke lijnen in het latex spuitwerk.

Wat kost het afplakken van de ramen, deuren en de vloer?

Let op: Goedkoop latex spuiten is duurkoop!

Lijkt de prijs op een offerte te mooi om waar te zijn? Dan is dat ook vaak zo. Helaas komt het regelmatig voor dat wij worden ingeschakeld om latex spuitwerk van ondeskundige latex spuiters te herstellen. Natuurlijk wilt u zo voordelig mogelijk latex laten spuiten. Toch is het zo dat in veel gevallen goedkoop latex spuiten duurkoop blijkt te zijn. Doordat er bij te goedkoop latex spuiten hele goedkope latex wordt gebruikt en geen rekening wordt gehouden met de staat van de ondergrond, is het eindresulaat vaak slecht. Regelmatig zien wij dat latexspuitbedrijven de voorstrijk of fixeer mengen met latex en met dit mengsel de eerste laag spuiten. Natuurlijk wordt uw spuitwerk dan onjuist uitgevoerd. Hierdoor kunnen na verloop van tijd grote problemen ontstaan zoals bladderen en onthechting van de verf.

Al dit slecht uitgevoerde spuitwerk herstellen kost vaak onnodig veel geld. Daarom werken wij standaard met een zeer goede kwaliteit latex van het merk Wijzonol. Deze latex spuiten wij volgens de voorschriften van Wijzonol. De Wijzonol latex is zeer duurzaam en droogt mooi en egaal op. Wij gebruiken, in tegenstelling tot andere spuitbedrijven, geen latex van het merk Glidden, Caparol en Veveo.

Onze offertes zijn helder en duidelijk

Al onze offertes zijn helder van opzet. Ook wordt duidelijk aangegeven welke producten en materialen wij gebruiken. Meerwerk zoals het afplakken en afdekken wordt apart vermeld op de offerte. Zelfs de voorrijkosten worden apart gespecificeerd. U kunt op deze manier altijd controleren of wij werken volgens de gemaakte afspraken. Als erkend spuitbedrijf hebben wij geen geheimen voor onze klanten!

Wat staat er op de offerte voor uw spuitwerk?

Een heldere offerte is het begin van mooi- en strak spuitwerk. In onze offerte beschrijven we de werkzaamheden en materialen die nodig zijn voor het uitvoeren van uw spuitwerk. Graag leggen we de inhoud en opmaak van onze offerte aan u uit.

1. Inleiding

Natuurlijk staan op de offerte de klantgegevens. Deze gegevens staan bovenaan de offerte. Op het volgende deel staan de condities voor uw spuitwerk. Hier staat vermeld op welke datum wij de offerte hebben uitgegeven en tot wanneer de offerte geldig is. Naast het offertenummer staat ook vermeld op welke datum gestart kan worden met het spuitwerk en hoelang het spuitwerk gaat duren. Tot slot staat in dit deel van de offerte hoe de betaling kan plaatsvinden, bijv. pin bij oplevering.

2. Het voorwerk

Voordat wij kunnen latex spuiten moet er voorwerk uitgevoerd worden. Denk hierbij aan het afplakken van ramen, deuren, kozijnen en de vloer. Dit voorwerk staat apart vermeld op de offerte. Dit zijn één of meerdere regels die altijd bovenaan de offerte staan. Ook kunt u zien hoeveel vierkante meter wij voor u gaan afplakken of afdekken en wat de kosten hiervan zijn.

3. Kitwerk

Vaak worden de hoeken afgekit met een overspuitbare acrylaatkit. Hierdoor wordt het spuitwerk mooi en strak en zijn barsten in de hoeken later niet meer zichtbaar. Het kitten staat eveneens apart vermeld op de offerte. Omdat wij het kitten berekenen per strekkende meter, staat het aantal strekkende meters ook vermeld. Daarnaast geven wij ook aan welke kit wij gaan gebruiken. Dus zowel het merk als de type kit.

4. Pleister spuiten en/of latex spuiten

Als het voorwerk klaar is kunnen wij beginnen met pleister spuiten en/of latex spuiten. In deze volgorde vindt u dit ook terug op de offerte. Pleiter spuiten en latex spuiten wordt berekend per vierkante meter. Op de offerte staat dus ook hoeveel vierkante meter wij voor u gaan spuiten met pleister en latex. Wij vermelden altijd de materialen die wij gebruiken. Dus merk en type materiaal.

5. Voorrijkosten

De voorrijkosten berekenen wij apart en per gereden kilometer. Wordt er voor u weinig gereden dan betaalt u weinig voorrijkosten. Wordt er veel gereden dan betaalt u wat meer. Dit is volgens ons eerlijke en overzichtelijk. Verrreken wij de autokosten in de m² prijs, zoals veel andere spuitbedrijven, dan betekent dit dat u voor een spuitklus van 400 m² in Almere veel meer voorrijkosten betaalt dan iemand voor een spuitklus van 100m² in Limburg. En dit kan volgens ons niet de bedoeling zijn!

6. Omzetbelasting (btw)

Op onze offerte vindt u natuurlijk ook terug welk btw tarief van toepassing is. Voor particulieren en woningen ouder dan 2 jaar is dit 9%. Bent u particulier en uw woning jonger dan 2 jaar dan geldt het 21% btw tarief. Voor zakelijke klanten geldt altijd het 21% btw tarief, ongeacht de leeftijd van de woning of het bedrijfspand.

De voordelen van een heldere offerte

Een heldere offerte waarop alle werkzaamheden en materialen duidelijk staan vermeld heeft veel voordelen:

Offertecondities duidelijk aangegeven
Voorwerk en meerwerk apart vermeld
Materiaal voor spuitwerk duidelijk vermeld
Voorrijkosten per gereden kilometer
Btw tarief duidelijk aangegeven
Controle klant eenvoudig

Profiteer nu ook van al deze voordelen!

Wilt u ook profiteren van de voorwaarden van een heldere offerte voor uw spuitwerk? Vraag dan direct online een heldere offerte aan. Zo kunt u snel genieten van mooi en strak latex spuitwerk!

Het meten van vloer- en wandoppervlak.

U wilt een offerte aanvragen voor strak spuitwerk. Dit kan snel een eenvoudig via ons online offerteformulier. Hierbij moet u het aantal vierkante meters wat wij moeten spuiten invullen. Omdat wij veel vragen krijgen over het opmeten van het wand- en vloeropperlvlak, leggen wij dit graag aan u uit. Als u het oppervlak van wanden en plafonds zelf uitrekent dan kunt u dit direct invullen in ons online offerteformulier. Wel zo handig voor het snel ontvangen van een offerte. 

Oppervlakte van wanden berekenen?

Om de oppervlakte van een wand te berekenen vermenigvuldigt u de breedte met de hoogte. Natuurlijk bestaat een kamer altijd uit meerdere wanden. Daarom doet u voor elke wand dezelfde berekening. Vervolgens telt u het aantal vierkante meters van alle wanden bij elkaar op. Hierbij een voorbeeld:

Oppervlak muur A = b x h = 1,80 x 2,70 = 4,86 m²
Oppervlak muur B = b x h = 1,60 x 2,70 = 4,32 m²

Totaal oppervlak = 4,86 x 4,32 = 9,18 m²

Als u dit voor alle wanden in een ruimte doet heeft u het totale wandoppervlak berekent. Hier moet het oppervlak van ramen en deuren nog vanaf. De ramen en deuren worden niet gespoten dus dit oppervlak hoort er niet bij. Voor een deur kunt u uitgaan van 2m² per deur. Voor ramen moet u dezelfde berekening maken als hierboven, dus breedte x hoogte.

Het oppervlak van alle ramen en deuren in de ruimte is ook belangrijk voor het afplakken. Omdat wij het afplakken per vierkante meter berekenen, moet u op het offerteformulier ook invullen hoeveel er afgeplakt moet worden. Bewaar de berekeningen dus goed.

oppervlakte wanden berekenen

Oppervlakte plafond berekenen?

Om het oppervlak van een plafond te berekenen kunt u het beste de vloer opmeten. Het vloeroppervlak en plafondoppervlak is bijna altijd gelijk. Natuurlijk is het opmeten van de vloer veel eenvoudiger dan meten langs het plafond.

U meet dus over de vloer de lengte en breedte van de kamer. De lengte en breedte moet u met elkaar vermenigvuldigen. Dit is het vloeroppervlak en dus ook het plafondoppervlak. Hierbij een voorbeeld:

Oppervlak plafond = l x b = 5,00 x 4,00 = 20 m²

Heeft u het plafondoppervlak nodig van veschillende kamers dan herhaalt u deze berekening voor iedere kamer. De uitkomst van de berekening van elke kamer telt u bij elkaar op. Dit is dan het totale plafondoppervlak voor het spuiten. Dat dit verdeeld is over verschillende kamer of verdiepingen maakt niet zo heel veel uit.

Als u dit voor alle wanden in een ruimte doet heeft u het totale wandoppervlak berekent. Vervolgens drukt u hier het oppervlak van alle deuren en ramen vanaf. Voor een deur kunt u uitgaan van 2m² per deur. Voor ramen moet u dezelfde berekening maken als hierboven.

oppervlak plafond berekenen

En natuurlijk de feiten waar wij trots op zijn!

Afgeronde projecten

Klanttevredenheid

%

Beveelt ons aan

Jaar ervaring

Kennis en ervaring

Wij werken uitsluitend met vakmensen. Hierdoor beschikt elke schilder en stukadoor over de juiste vakkennis. Dit is nodig om kwalitatief hoogwaardig spuitwerk te kunnen leveren. Onze mensen hebben veel ervaring in het latex spuiten en pleister spuiten van woningen. Dit zowel in de bestaande bouw als in de nieuwbouw. Door onze ruime kennis en ervaring krijgt uw opdracht de aandacht die het verdient!

Kwaliteit

Wij leveren hoge kwaliteit tegen een scherpe prijs! Doordat wij beschikken over de nieuwste-, professionele machines kunnen wij snel werken en een hoge kwaliteit leveren. Hierdoor zijn wij eerder klaar dan de concurrent. En dit merkt u in uw portomonee! U krijgt kwaliteit voor een scherpe prijs!

Klanttevredenheid 9,1

Doordat wij mooi en goed spuitwerk leveren wordt ons werk gewaardeerd! Wij worden beoordeeld met 5 sterren op Werkspot! Lees zelf onze reviews op Werkspot.nl.

Daarnaast worden wij beoordeeld met 5 sterren door onze klanten. En ook dit waarderen wij enorm! Door de beoordelingen van onze klanten kunnen wij onze service constant verbeteren. Daarnaast krijgen nieuwe klanten een goed beeld van ons bedrijf. Ook benieuwd? Lees hier de reacties van onze klanten!

Dit zeggen onze klanten over ons

Goede prijs, goede kwaliteit verf, snel beschikbaar, en een strak resultaat!

5,0

Niels Veraart uit Amsterdam

Fijn contact vanaf het eerste moment! Mario kwam snel met een offerte, daarna afplakken, schuren en ivm droogtijd stucwerk in overleg later sprayen ingepland. Denkt ook goed mee, kwam met tip voor isolerende verf ivm roetschade. We wilden schilderwerk netjes en snel gedaan hebben ivm zwangerschap. Blij dat we het hebben uitbesteed aan Mario! Het ziet er echt top uit, zeker een aanrader. Betrouwbare vakman die werkt met goede materialen.

5,0

Carlijn Aalbregtse uit Zeist

Na contact kwam hij langs om de klus door te spreken en hadden we binnen een dag een offerte. We hebben de wanden (in 2 kleuren) en plafond laten spuiten. Mario is een prima vakman, houdt van vroeg beginnen, werkt heel netjes en communiceert veel oa over het verloop van de klus. Hij heeft kwaliteit gereedschap en gebruikt een goede kwaliteit verf. Op zijn advies hebben de hoeken laten kitten , dit geeft een mooi resultaat en het afplakken hebben we hem ook allemaal laten doen, ik raad ook aan dit niet zelf te doen. Na afloop heeft hij alles netjes opgeruimd en meegenomen. Is naar 3 weken nog langs geweest om een plekje, door mijn schuld, nog bij te werken. Zal hem zeker weer benaderen als ik de bovenverdieping ga doen.

5,0

Cees van der Haagen uit Huizen

Vraag snel en eenvoudig een online offerte aan voor uw spuitwerk!

Vraag direct een voordelige offerte aan voor al uw spuitwerk. Hiervoor kunt u ons standaard offerteformulier invullen. Tijdens het invullen doorloopt u een aantal eenvoudige stappen. Nadat u het ingevulde formulier heeft verstuurd ontvangt u binnen 12 uur onze geheel vrijblijvende offerte. Profiteer snel van onze scherpe tarieven!

Uw spuitwerk door ons laten uitvoeren heeft talloze voordelen!

Goed overleg

Kleuradvies

Heldere offerte

Snel klaar

100% Tevreden

Goede garantie

Kennis en ervaring

Prijs en kwaliteit

Service

Contact

Natuurlijk zijn wij altijd bereid om te vertellen wat wij voor u kunnen betekenen. Wilt u meer informatie of wilt u advies voor uw schilder- of stucopdracht? Neem dan gerust contact met ons op! Want de stukadoors en schilders van Oostevaar Schilderwerken en Afbouw altijd voor u klaar!

Dit zijn de merken waar wij mee werken

Latex spuiten met Graco airless spuitmachines
Afplakken voor latex spuiten met Kip afplakmaterialen
Latex spuiten met Sigma coatings
Bij het latex spuiten gebruiken wij ProGold non-paint artikelen
Latex spuiten met SPS coatings
Latex spuiten met Sigma Paintr
Latex spuiten met verfgroothandel ProCoatings
Latex spuiten met Bouwmaat bouwmaterialen
Latex spuiten met Nieuwbouw in Almere
Latex spuiten met Wijzonol coatings