06 - 143 15 571 info@oostevaar.nl
Latex spuiten zorgt voor mooie-, strakke wanden en plafonds. Latex spuiten is onze passie en specialiteit. Maar ook voor het glad stucen en afwerken van behangklare muren door pleister spuiten kunt u bij ons terecht. Ook kunnen wij ook uw ramen, deuren, kozijnen, trappen, lambriseringen en houtwerk van een nieuwe mooie laklaag voorzien. Dit doen wij door het lak spuiten. Tot slot spuiten wij als ervaren latexspuiter ook regelmatig steeldeck platen, stalen plafondplaten, damwandplaten en damwanden.

door | mei 2, 2020

laatste update: mei 17, 2020 @ 11:12

U bent hier:

Latex spuiten kan op elke ondergrond

Latex spuiten van glad stucwerk

Het latex spuiten doen wij vooral op nieuwe, glad gestucte, muren en plafonds. Hierdoor worden uw muren en plafonds super strak en helemaal egaal. Hierbij maakt het niet uit of het gaat om nieuw stucwerk of bestaand stucwerk.

Zowel bij nieuw- als bij bestaand stucwerk zijn er wel een aantal aandachtspunten. Het is belangrijk dat het stucwerk vastzit en schoon en droog is. Het spuitwerk wordt namelijk net zo mooi als de ondergrond. Dit betekent dat wij als latexspuiter geen oneffenheden kunnen wegwerken met verfspuiten. Sterker nog, na het latexspuiten zullen alle oneffenheden juist extra opvallen. Voordat wij gaan latex spuiten kunnen wij beschadigingen nog wel repareren. Hierdoor zijn de beschadigingen niet meer zichtbaar na het latex spuiten. Heeft u muren of plafonds met veel grote en diepe beschadigingen dan moet het oppervlak eerst glad gepleisterd worden. Dit doen wij door het pleister spuiten.

latexspuiter

Latex spuiten van structuurachtige ondergrond

Naast het latex spuiten van gladde muren en plafonds spuiten wij ook structuurachtige ondergronden met latex. Denk hierbij bijvoorbeeld aan spack, spachtelputz en behang.

Afhankelijk van het soort structuur, rollen wij de muren en plafonds na. Vooral bij spachtelputz is dit nodig om de verf goed in de gaatjes van de spachtelputz te drukken. Ook is het zo dat structuurachtige muren en plafonds (vooral spack) niet afgeplakt kunnen worden. Door de korrelstructuur hecht de tape namelijk niet. Hierdoor kunnen wij geen verschillende kleuren spuiten op structuurachtige ondergronden. De volledige ruimte spuiten wij dan vaak in één kleur wit. Dit kan spierwit zijn of bijvoorbeeld gebroken wit zoals RAL9016 of RAL9010.

latex-spuiten-en-pleister-spuiten

Latex spuiten zolder

Ook spuiten wij de groene- of bruine vezelplaten op zolders met latex. Deze platen worden veel gebruikt in de nieuwbouw.

Naast latex spuiten, kunnen wij de platen ook met lak spuiten. Het lak spuiten doen wij met een speciale houtlak. Deze werkwijze zorgt voor een fraai uiterlijk en de verlaag blijft vochtregulerend.

Latex spuiten kan op de volgende ondergrond:


Glad- en nieuw stucwerk
Spack
Spachtelputz
Behang (Renovlies)
Roet-, nicotine- en watervlekken
Betimmering zolder

Werkgebied en de prijzen?

Muurverf spuiten doen wij door heel Nederland. En spuiten doen wij in zowel de nieuwbouw als bestaande bouw. Latex spuiten en glad stucen doen wij bijvoorbeeld in Aalburg, Aalsmeer, Alphen aan den Rijn en Lelystad. En niet alleen in Nederland maar ook in Belgie en Duitsland kunnen wij latex spuiten.

Benieuwd naar onze prijzen voor voordelig latex spuiten? Klik op de knop hieronder en bekijk de prijzen.

Wilt u ook mooi latex spuitwerk?

Heeft u een ondergrond zoals hierboven? En wilt u deze ondergrond mooi-, en strak laten spuiten door een ervaren latexspuiter? Vraag dan direct een vrijblijvende  offerte aan! Natuurlijk kunt u bij projecten ook voorbeelden bekijken van ons werk.

Latex spuiten van nieuw stucwerk

Latex spuiten van sausklare muren

Wij kunnen direct beginnen met latex spuiten als uw stucwerk sausklaar is opgeleverd. Het latexspuiten van muren en plafonds die sausklaar zijn opgeleverd is dus geen enkel probleem.
In veel andere gevallen moeten de muren eerst glad gemaakt worden. Dit is bijvoorbeeld het geval bij behangklare muren. Latex spuiten kan dus niet op behangklare muren. Heeft u behangklare muren en wilt u deze laten spuiten met latex dan moeten de muren eerst glad gepleisterd worden. Het glad pleisteren van behangklare muren doen wij door middel van het pleister spuiten.

Nieuw stucwerk latex spuiten? Dan altijd vochtmeting!

Heeft u nieuw stucwerk en wilt u de muren of plafonds met latex spuiten? Dan doen wij altijd een vochtmeting vooraf!
Door de vochtmeting weten we zeker dat het stucwerk voldoende droog is. Nieuw stucwerk droogt namelijk van buiten naar binnen. Hierdoor lijkt het stucwerk al snel droog. Uit ervaring kunnen wij u vertellen dat dit niet altijd het geval is. Soms lijkt het stucwerk droog maar toont de meting aan dat er nog relatief veel vocht in het stucwerk zit.
Te veel haast en te vroeg latexspuiten kan veel problemen geven. Denk aan blaasvorming en zelfs loslaten (onthechting) van de latex. Dit zorgt voor onnodig herstelwerk, onndige kosten, en uitlopen van de werkzaamheden. Hier geldt dus ‘meten=weten’.

Bij latex spuiten gebruiken wij altijd een hechtprimer

Omdat een goede hechting van de latex heel belangrijk is spuiten wij op nieuw stucwerk altijd eerst een speciale wallprimer. Let op, dit is een speciale wallprimer, dus geen (transparante) voorstrijk.
De wallprimer spuiten wij onder hoge druk, dus met dezelfde machine als waarmee wij latex spuiten. Deze wallprimer heft de zuiging van de ondergrond op en zorgt voor een goede hechting van de eindlaag latex. Na ongeveer 4 uur is de wallprimer droog en overschilderbaar. Zodra de wallprimer droog is, spuiten wij de eindlaag latex.
Door het toepassen van een hogedruk wallprimer verschilt onze werkmethode behoorlijk met die van andere spuitbedrijven. Veel andere spuitbedrijven gebruiken namelijk een transparante voorstrijk. Deze voorstrijk wordt dan onder lage druk verneveld. Hiervoor wordt vaak een handpomp (of soort grote plantenspuit) gebruikt. Ook mengen sommige goedkope latex spuiters de voorstrijk door de latex. Dit wordt gedaan om snel klaar te zijn. Zoals u zult begrijpen is dit natuurlijk niet juist. Door een verkeerde werkwijze wordt het eindresultaat vaak slecht!

Kleur mogelijkheden latex spuiten

De latex die wij gebruiken voor het latexspuiten kunnen wij in elke denkbare kleur laten mengen. Ook in kleuren van andere merken. En zelfs in de kleuren van de bekende bouwmarkten zoals Gamma en Praxis.
Doordat wij een zeer goede kwaliteit latex gebruiken van het merk Wijzonol en door onze werkwijze worden uw muren en plafonds superstrak. Dus helemaal egaal en zonder banen of strepen. Wij gebruiken dan ook uitsluitend Wijzonol latex van schrobklasse 1 of schrobklasse 2.

latex spuiten nieuw stucwerk

Voordelen werkwijze latexspuiten!

Vochtmeting vooraf
Gebruik dekkende wallprimer
Wijzonol A-kwaliteit latex
Alle kleuren mogelijk
Uitsluitend schrobklasse 1 en 2
Geen banen en strepen

Profiteer nu ook van al deze voordelen!

Wilt u ook profiteren van al deze voordelen? Vraag dan direct een online offerte aan. Zo kunt u snel genieten van mooi en strak latex spuitwerk!

Latex spuiten van behang

Latex spuiten op behang

Regelmatig krijgen wij vaak de vraag of we kunnen latex spuiten op behang? Ja, dat kan en in de meeste gevallen is het resultaat redelijk. er zijn echter wel wat aandachtspunten.

Het resultaat bij latex spuiten op behang is sterk afhankelijk van het soort behangpapier. Ondanks dat wij behang wel kunnen latexspuiten bestaat altijd de kans dat het behang loslaat tijdens het spuiten. Doordat latex veel water bevat wordt het behang namelijk nat tijdens de spuitwerkzaamheden. Hierdoor kan de lijmlaag van het behang loslaten. Dit zorgt voor blazen in het behang en uiteindelijk kan het behang zelfs helemaal loslaten en naar beneden vallen. Of het behang nog voldoende vast zit kunnen wij vooraf vaak redelijk inschatten. Daardoor krijgt u bij het latexspuiten van behang vooraf altijd een passend advies.

Behang verwijderen voor het spuiten

Als wij uw behang niet kunnen latexspuiten dan moet het behang eraf gehaald worden. Het afhalen van behang doen wij niet maar kunt u goed zelf doen.

Na het afhalen van het behang moeten ook de resten behanglijm verwijderd worden. Door de muren herhaaldelijk te wassen met warm water kunt u alle lijmresten verwijderen. Over het algemeen zijn de onderliggende muren in het verleden behangklaar opgeleverd. Voordat wij deze muren kunnen spuiten met latex, moeten deze eerst glad gemaakt worden. Dit gladmaken van behangklare muren doen wij door het pleister spuiten.

latex spuiten van behang

Pleister spuiten van behangklare muren

Natuurlijk kunnen wij ook het pleister spuiten van de muren voor u verzorgen. Door het pleister spuiten maken wij de muren weer spiegelglad. Hierna zijn de muren geschikt voor het latexspuiten. Doordat voor het pleisterspuiten en latexspuiten één en dezelfde machine wordt gebruikt kunnen wij het pleister spuiten en latex spuiten samen aanbieden tegen een zeer scherp tarief.

Hoe werkt latex spuiten?

Airless latex spuiten in z’n werk

Het latex spuiten doen wij met een airless latexspuitmachine. Bij het airless latex spuiten brengen wij de latex onder hoge druk en onverdund aan. Vaak is de druk wel rond de 200 bar. Wij spuiten de latex dus zonder het toevoegen van extra lucht.

Bij het airless latexspuiten brengen wij de latex overlappend aan. Dit wil zeggen dat het spuitpatroon steeds voor 50% overlapt. Dit zorgt voor een mooie-, egaal dekkende verflaag. Voodat wij beginnen met het latexspuiten moeten we eerst afplakken. Het afplakken zorgt ervoor dat ramen, kozijnen, deuren en bijvoorbeeld de keuken niet onder de latex komen. Het afplakken neemt redelijk wat tijd in beslag. Bij de grotere klussen duurt het afplakken soms meerdere dagen.

Het latexspuiten gaat daarna echter erg snel. Veel sneller dan rollen. Hierdoor kunnen wij het werk ook snel opleveren. De tijd dat u uw woning niet kunt gebruiken is dus kort. Ook is bij het latexspuiten de laagdikte veel groter dan bij sauzen of rollen. Ter vergelijking, bij het latex spuiten doen wij met 10 liter latex ongeveer 40 m2, bij rollen is dit ongeveer 70-80m2. Bij het latexspuiten brengen wij dus dubbel zoveel verf aan.

werking latex spuiten

Wij spuiten latex met de nieuwste Graco latexspuitmachines

Doordat wij de nieuwste latexspuitmachines en spuittechnieken gebruiken bent u verzekerd van kwaliteitswerk. Goed materiaal is immer het halve werk. Wij gebruiken dan ook uitsluitend latexspuitmachines van het Amerikaanse merk Graco.

Door het gebruik van speciale Graco verlengstukken kunnen wij tot 6 meter hoog latexspuiten zonder gebruik te maken van een steiger of ladder. Dit werk snel en zorgt ervoor dat uw vloer niet beschadigd door het gebruik van bijvoorbeeld een steiger. Ook door het gebruik van Graco verlengslangen kan de latexspuitmachine vaak buiten de ruimte blijven. Hierdoor plaatsen wij in een éénsgezinswoning de Graco spuitmachine op de benedenverdieping.

Graco airless latexspuitmachine

Latex spuiten doen wij altijd in 2 lagen

Wij spuiten altijd 2 lagen latex om uw muren en plafonds goed dekkend en egaal van kleur te krijgen. Dat is tenslotte wat u wilt, een mooie- en egale verflaag.

De eerste laag spuiten wij, zoals al eerder vermeld, met een wallprimer. Deze wallprimer is dekkend en wordt ook onder hoge druk aangebracht. Wij werken niet met transparante voorstrijk- en fixeermiddelen omdat deze vaak gerold moeten worden. Dit rollen zorgt voor structuur en dat is bij spuitwerk niet wenselijk. Ook blijft druppelvorming bij een transparante voorstrijk vaak zichtbaar door alle lagen latex. Dit soort fouten voorkomen wij door het gebruik van de hogedruk wallprimer.

Nadat de wallprimer is aangebracht moet deze 4-6 uur drogen. Veelal wordt het latex spuiten dan ook verdeeld over meerdere dagen. Het afplakmateriaal laten wij dan meerdere dagen zitten. Zodra de wallprimer voldoende droog is, spuiten wij de afwerklaag latex. Deze eindlaag is van zeer goede kwaliteit en droogt mooi egaal op. Na het latex spuiten van de eindlaag latex wordt direct al het afplakmateriaal verwijderd en opgeruimd. Nadat wij al het afval hebben afgevoerd, is uw latexspuitwerk klaar!

Twee lagen latex spuiten

Welke latex gebruiken wij voor het spuiten?

Wijzonol is ons huismerk latex

Wij gebruiken voor het latexspuiten uitsluitend latex van ons huismerk Wijzonol. Dit is een kwalitatief zeer goede latex. Ook droogt deze latex heel erg mooi op. Helemaal egaal en zonder banen en strepen. Doordat wij deze latex groot inkopen, kunnen we de latex tegen een scherpe prijs aanbieden. Hoge kwaliteit tegen een scherpe prijs!

Wij spuiten alleen latex van schrobklasse 1 en 2

Alle Wijzonol latex die wij gebruiken voor het latexspuiten is standaard van schrobklasse 1 of 2. Ook is de latex dampdoorlatend. Daardoor is deze latex uitstekend geschikt voor zowel het latex spuiten van nieuw stucwerk als voor het spuiten van bestaand schilderwerk. Doordat de latex dampdoorlatend is kan de latex ook gebruikt worden in keuken of badkamer.

Milieubewust latex spuiten

De Wijzonol latex bevat een duurzaam verkregen bindmiddel.Dit betekent dat het bindmiddel gemaakt wordt uit een natuurlijk product. Belangrijk hierbij is dat dit natuurproduct onbeperkt voorradig is. Wijzonol gebruikt hiervoor zetmeel. Zetmeel is onuitputtelijk en wereldwijd in overvloed voorradig.

Doordat wij deze milieurvriendelijke latex gebruiken voor het latexspuiten is de milieubelasting laag. Hierdoor kunnen wij niet alleen mooi- maar ook duurzaam spuitwerk leveren.

welke latex gebruiken wij

De voordelen van Wijzonol latex spuiten:

Wijzonol topkwaliteit
Voordelig door groot inkopen
Zowel schrobklasse 1 als 2
Milieuvriendelijk
Duurzaam

De Wijzonol latex waar wij mee spuiten!

Wijzonol Wijzotex Infographic

Wijzonol Wijzotex Mat

Goed te verwerken, matte, oplosmiddelvrije, gladde muurverf voor binnen, op basis van een duurzaam verkregen bindmiddel.

Lees meer
Wijzonol Wijzotex Schrobvast 1 Infographic

Wijzonol Wijzotex Extra Mat

Extra matte, oplosmiddelvrije, schrobvaste en aanzetvrije gladde muurverf voor binnen, op basis van een duurzaam verkregen bindmiddel.

Lees meer
Wijzonol Wijzoplex Elastdecor Infographic

Wijzonol Wijzoplex Elastdecor

Elastische, zijdeglanzende, watergedragen structuur muurverf met een uitstekende buitenduurzaamheid, op basis van acrylaatdispersie.

Lees meer

Onze verfspuit partners