06 - 143 15 571 info@oostevaar.nl

Lak spuiten van houtwerk

Lak spuiten zorgt ervoor dat ramen, deuren, kozijnen en houtwerk strak afgewerkt worden. Dat wil zeggen zonder strepen van kwast of roller. Ten eerste omdat wij hoogwaardige verf gebruiken. Ten tweede doordat wij proffesionele Graco spuitapparatuur gebruiken. Hierdoor kunt u weer jaren genieten van mooi spuitwerk.

Door middel van het lakspuiten voorzien wij ramen, deuren, kozijnen, trappen, lambriseringen en houtwerk van een mooie, nieuwe laklaag. Ook kunnen wij bijvoorbeeld de betimmering op zolder spuiten. De verf die wij gebruiken is ontwikkeld en bedoeld voor hout. Wij noemen dit houtlak of kortweg lak. 

Omdat de lak die wij gebruiken speciaal voor het spuiten ontwikkeld is wordt het eindresultaat erg mooi. Dus zeer strak en helemaal egaal. Daarnaast krijgt u natuurlijk geen kwaststrepen zoals bij normaal schilderwerk vaak wel het geval is.

Strak spuitwerk vereist een goede voorbereiding

Om bij het spuiten van hout een mooi en strak eindresultaat te krijgen besteden wij veel tijd aan de voorbehandeling en voorbereiding van de ondergrond.

Voordat wij gaan spuiten wordt het houtwerk eerst goed ontvet. Na het ontvetten, schuren wij het oppervlak met professionele schuurmachines. Doordat al onze machines voorzien zijn van stofafzuiging is de overlast minimaal. Na het schuren wordt het oppervlak door ons geplamuurd met een sneldrogende plamuur en nogmaals geschuurd. Vervolgens maken wij het oppervlak stofvrij en wordt er weer ontvet.

Samengevat wordt er dus altijd ontvet, geschuurd, geplamuurd, geschuurd en ontvet. Het houtwerk is nu helemaal voorbereid voor het lakspuiten en is klaar voor een nieuwe strakke verflaag. Goede voorbereiding is het halve werk. Het spuiten gaat namelijk veel sneller dan schilderen met een kwast maar de ondergrond moet goed zijn. Alleen dan krijgt u mooi en strak lakspuitwerk!

FAQ Lak spuiten

Vragen spuitwerk?

Omdat wij veel vragen krijgen over spuitwerk hebben wij alle vragen nog eens op een rijtje gezet. Het blijkt dat er bijvoorbeeld veel onduidelijkheid is over de het lak spuiten in bewoonde woningen. 

Door de meest gestelde vragen te beantwoorden, willen wij het voor u zo duidelijk mogelijk maken. Om meer duidelijkheid te krijgen kunt u ook diverse voorbeelden van onze projecten bekijken.

Wat voor lak spuiten jullie?

De lak die wij voor het spuiten gebruiken is ook speciaal voor verspuiten ontwikkeld. Hierdoor kan de lak in één keer in hoge laagdikte worden aangebracht. Daarnaast is de lak die wij gebruiken op waterbasis. Dit betekent dat er geen schadelijke dampen vrij komen tijdens het spuiten en de lak droogt enorm snel.

Welke kleuren lak spuiten jullie?

De lak die wij voor het lakspuiten gebruiken kan in elke denkbare kleur gemengd worden. Van wit tot zwart en alles ertussenin.

Is de lak geschikt voor deuren?

Voor het spuiten van deuren gebruiken wij een speciale lak. Deze lak is speciaal bedoeld voor deuren. Hierdoor is de lak krasvast en handcremebestendig. 

Spuiten jullie ook trappen?

Natuurlijk spuiten wij ook trappen. Wel is het belangrijk om te kiezen voor een speciale traplak. Deze lak is bestand tegen de zware belasting op een trap. Ook zorgt de lak voor een anti-slip werking.

Wordt er bij lak spuiten ook afgekit?

Jazeker, ook voordat wij gaan lakspuiten kitten wij de naden en kieren af. Hiervoor wordt een speciale anticrak acrylaatkit gebruikt. In sommige gevallen gebruiken wij bij het lakspuiten ook lijmkit.

Hoe gaat het lak spuiten van deuren?

Als wij uw deuren spuiten dan worden de deuren uit de sponning gehaald. In een vrije ruimte plakken wij een muur en de vloer af. Na het schuren zetten wij de deuren rechtop tegen de afgeplakte muur. Vervolgens kunnen wij de deuren aan één zijde spuiten. Doordat lak snel droogt kunnen wij vaak dezelfde dag nog de andere zijde van de deur spuiten.

Halen jullie de deuren ook op?

Nee, deuren ophalen doen wij niet. Wij spuiten de deuren altijd ter plaatse in het werk.

Betaal ik 9% of 21% btw?

Bent u particulier en is uw woning ouder dan 2 jaar? Dan brengen wij 9% btw in rekening. Bent u een particuliere klant en is uw woning jonger dan 2 jaar? Dan brengen wij 21% btw in rekening. Voor alle zakelijke klanten geldt altijd het 21% btw tarief. Natuurlijk staat het juiste btw tarief duidelijk vermeld op al onze offertes en facturen.

Hoe kan ik betalen?

Zodra uw spuitwerk klaar is kunt u eenvoudig op locatie per pin betalen. Natuurlijk kunt u er ook voor kiezen om te betalen per factuur. De betaaltermijn voor het betalen per factuur is 7 dagen na oplevering.

Airless verfspuit ervaringen

4-star-review-latex-spuiten

Interieur laten spuiten. Netjes gedaan volgens afspraak en in de afgesproken tijd. Geen rommel en vuiligheid achter gelaten. Echt een aanrader om in een korte periode je interieur te laten opknappen!

Henk Krougman

5-star-review-latex-spuiten

Mario heeft onze net gestucte zolder gespoten met een minerale latex. Heel mooi en strak resultaat. Ook reageert Mario erg snel en Is het makkelijk om duidelijke afspraken te maken. Dank voor het mooie resultaat! Zeker een aanrader.

Sophie Koper

5-star-review

Mario is een vakman en komt absoluut zijn afspraken na. Heerlijk op tijd en de klus in korte tijd geklaard zeer tevreden.

Michel Kathmann

Contact formulier

Oostevaar Spuitwerken

Richthuisstraat 10
1335 XE Almere

Telefoon: 06 - 143 15 571
Email: info@oostevaar.nl

KvK nummer: 68714882
Btw nummer: NL001597512B96

Onze verfspuit partners