06 - 143 15 571 info@oostevaar.nl

Lak spuiten v.a. €14,50 p/m²

Vraag direct een online offerte aan!

Home | Lak spuiten van houtwerk

Lak spuiten van houtwerk

door | 6 sep 2018

Wilt u ramen, deuren en kozijnen laten spuiten? Of bijvoorbeeld het dakbeschot op zolder? Als wij uw houtwerk spuiten met lak zult u versteld staan van het resultaat. Doordat wij lak spuiten worden ramen, deuren en kozijnen mooi egaal van kleur zonder strepen van kwast of roller. Dit geeft uw houtwerk een sjieke en strakke uitstraling zonder oneffenheden. Wat de traditionele schilder met de kwast doet, doen wij met de airless spuit!

Hout spuiten met lak 

Als specialist in spuitwerken kunnen wij ook uw houtwerk strak in de lak zetten door middel van lakspuiten. Doordat de watergedragen coatings en lakken die wij gebruiken speciaal voor het spuiten ontwikkeld zijn wordt het eindresultaat strak en egaal.

lak-spuiten vliering

Wat is lakspuiten?

Wij spuiten deuren, kozijnen, trappen, lambriseringen en houtwerk met verf. Denk hierbij bijvoorbeeld ook aan het lakspuiten van de betimmering op zolder in de nieuwbouw. De verf die wij voor het lakspuiten gebruiken is speciaal ontwikkeld en bedoeld voor hout. Wij noemen dit houtlak of kortweg lak.

Bij het lakspuiten voorzien wij uw houtwerk dus van een nieuwe, beschermende verflaag. Hierbij spuiten wij altijd eerst een hogedruk hechtprimer. Deze primer is vlekisolerend en moet ongeveer 12 uur drogen. Zodra de primer voldoende droog is, spuiten wij de uiteindelijke lak. Deze lak is verkrijgbaar met een matte uitstraling maar u kunt ook kiezen voor bijvoorbeeld zijdeglans of hoogglans.

lak-spuiten zolder

Lakspuiten heeft veel voordelen!


 Lak wordt in hoge laagdikte aangebracht
Perfecte vloeiing
 Geen strepen van kwast of roller
 Kras- en slijtvast
 Bestand tegen huidvet
 Verkleurt en vergeelt niet
 Verkrijgbaar in zijdeglans en hoogglans
 Lak kan in alle kleuren gemengd worden
 Voordelig door snellere verwerking
Ook antislip voor trappen

Wilt u ook mooi lak spuitwerk?

Wilt u ook mooi en strak gespoten ramen,  deuren en kozijnen? Klik op de kop hieronder en vraag direct een offerte aan voor het lakspuiten van houtwerk.

Voorbereiding van de ondergrond

Om een mooi en strak eindresultaat te krijgen besteden wij veel tijd aan de voorbehandeling en voorbereiding van de ondergrond.  Daarna wordt het oppervlak geplamuurd met een sneldrogende plamuur. Hierna wordt het oppervlak door ons nageschuurd. Vervolgens maken wij het oppervlak stofvrij en wordt er nog een keer ontvet. Samengevat wordt er voor het spuiten dus altijd ontvet, geschuurd, geplamuurd, geschuurd en ontvet. Het houtwerk is nu voorbereid voor een nieuwe strakke verflaag.

Ontvetten en schuren

Voordat wij spuiten wordt het houtwerk eerst goed ontvet. Na het ontvetten, schuren wij het oppervlak met professionele schuurmachines. Doordat al onze machines voorzien zijn van stofafzuiging is de overlast minimaal.

schuren van ondergrond

Plamuren voor gladde ondergrond

Na het schuren wordt het oppervlak door ons geplamuurd met een sneldrogende plamuur en nogmaals geschuurd. Vervolgens maken wij het oppervlak stofvrij en wordt er weer ontvet. 

Goede voorbereiding is het halve werk

Samengevat wordt er voor het spuiten dus altijd ontvet, geschuurd, geplamuurd, geschuurd en ontvet. Het houtwerk is nu helemaal voorbereid voor een nieuwe strakke verflaag. Een goede voorbereiding is het halve werk. Het lakspuiten gaat namelijk veel sneller dan schilderen met een kwast maar de ondergrond moet goed zijn. Alleen dan krijgt u mooi en strak lakspuitwerk!

Het spuiten van de lak

Na het voorbereiden van de ondergrond kunnen we beginnen met het lak spuiten. Voor het lak spuiten gebruiken wij binnenshuis altijd watergedragen lak. Deze lak is oplosmiddelvrij. Ook worden alle niet te spuiten delen afgeplakt. Hierbij moet u denken aan bijvoorbeeld de wanden en ramen rondom de kozijnen.

Nadat alles netjes is afgeplakt spuiten wij het houtwerk met een airless spuit. Omdat watergedragen lak relatief snel droogt, kunnen wij meerdere lagen spuiten op één dag. Ook op trappen is de lak snel droog waardoor bij het spuiten van trappen, de trap maar enkele uren niet gebruikt kan worden.

Zodra al uw houtwerk strak in de lak staat, ruimen wij al het afplakmateriaal op en is uw schilderwerk klaar!

Doordat wij kwaliteit leveren tegen een scherpe prijs heeft u jarenlang plezier van mooi en strak schilderwerk!

De Sikkens lak waarmee wij spuiten voor een superstrak resultaat!

Hoogglans: Sikkens WF375

lak spuiten met hoogglans

Zijdeglans: Sikkens WF387

lak spuiten met zijdeglans

Primer: Sikkens WM260

lak spuiten met primer

De tarieven voor het spuiten van ramen en deuren

De prijs voor het spuiten van ramen wordt berekend aan de hand van het oppervlak van het raam. Hierbij gaat het om het totale oppervlak. Aan de hand van het oppervlak maken wij onderscheid tussen een klein-, middel- en groot raam. Een klein raam heeft een oppervlak kleiner dan 1m². Een middelgroot raam heeft een oppervlak tussen de 1 en 3m². En een groot raam heeft een oppervlak van meer dan 3m². 

Voor het spuiten van deuren inclusief het kozijn hanteren wij vaste tarieven. Een overzicht van de prijzen vindt u hieronder.

Wat kost het spuiten van ramen en deuren?

De tarieven voor het spuiten van trappen en houtwerk

Naast ramen, deuren en kozijnen spuiten wij ook trappen met lak. Bij het spuiten van trappen maken wij onderscheid tussen een open trak (oppervlak 6m²) en een dichte trap (oppervlak 7m²).

Naast trappen spuiten wij ook regelmatig grote houten oppervlakken zoals lambriseringen, dakbeschot, hout plafonds en draagbalken. Hieronder vindt u een overzicht van de tarieven die wij hanteren voor het spuiten van trappen en houtwerk.

Wat kost het spuiten van trappen en houtwerk?

Goedkoop latex spuiten is duurkoop!

Lijkt de prijs op een offerte te mooi om waar te zijn? Dan is dat ook vaak zo. Helaas komt het regelmatig voor dat wij worden ingeschakeld om latex spuitwerk van ondeskundige latex spuiters te herstellen. Natuurlijk wilt u zo voordelig mogelijk latex laten spuiten. Toch is het zo dat in veel gevallen goedkoop latex spuiten duurkoop blijkt te zijn. Doordat er bij te goedkoop latex spuiten hele goedkope latex wordt gebruikt en geen rekening wordt gehouden met de staat van de ondergrond, is het eindresulaat vaak slecht. Regelmatig zien wij dat latexspuitbedrijven de voorstrijk of fixeer mengen met latex en met dit mengsel de eerste laag spuiten. Natuurlijk wordt uw spuitwerk dan onjuist uitgevoerd. Hierdoor kunnen na verloop van tijd grote problemen ontstaan zoals bladderen en onthechting van de verf.

Al dit slecht uitgevoerde spuitwerk herstellen kost vaak onnodig veel geld. Daarom werken wij standaard met Wijzonol latex. Deze latex spuiten wij volgens de voorschriften van Wijzonol. De Wijzonol latex is zeer duurzaam en droogt mooi en egaal op. Wij gebruiken, in tegenstelling tot andere spuitbedrijven, geen latex van het merk Glidden, Caparol en Veveo.

Onze offertes zijn helder en duidelijk

Al onze offertes zijn helder van opzet. Ook wordt duidelijk aangegeven welke producten en materialen wij gebruiken. Meerwerk zoals het afplakken en afdekken wordt apart vermeld op de offerte. Zelfs de voorrijkosten worden apart gespecificeerd. U kunt op deze manier altijd controleren of wij werken volgens de gemaakte afspraken. Als erkend spuitbedrijf hebben wij geen geheimen voor onze klanten!

Wat staat er op de offerte voor uw spuitwerk?

Een heldere offerte is het begin van mooi- en strak spuitwerk. In onze offerte beschrijven we de werkzaamheden en materialen die nodig zijn voor het uitvoeren van uw spuitwerk. Graag leggen we de inhoud en opmaak van onze offerte aan u uit.

1. Inleiding

Natuurlijk staan op de offerte de klantgegevens. Deze gegevens staan bovenaan de offerte. Op het volgende deel staan de condities voor uw spuitwerk. Hier staat vermeld op welke datum wij de offerte hebben uitgegeven en tot wanneer de offerte geldig is. Naast het offertenummer staat ook vermeld op welke datum gestart kan worden met het spuitwerk en hoelang het spuitwerk gaat duren. Tot slot staat in dit deel van de offerte hoe de betaling kan plaatsvinden, bijv. pin bij oplevering.

2. Het voorwerk

Voordat wij kunnen latex spuiten moet er voorwerk uitgevoerd worden. Denk hierbij aan het afplakken van ramen, deuren, kozijnen en de vloer. Dit voorwerk staat apart vermeld op de offerte. Dit zijn één of meerdere regels die altijd bovenaan de offerte staan. Ook kunt u zien hoeveel vierkante meter wij voor u gaan afplakken of afdekken en wat de kosten hiervan zijn.

3. Kitwerk

Vaak worden de hoeken afgekit met een overspuitbare acrylaatkit. Hierdoor wordt het spuitwerk mooi en strak en zijn barsten in de hoeken later niet meer zichtbaar. Het kitten staat eveneens apart vermeld op de offerte. Omdat wij het kitten berekenen per strekkende meter, staat het aantal strekkende meters ook vermeld. Daarnaast geven wij ook aan welke kit wij gaan gebruiken. Dus zowel het merk als de type kit.

4. Pleister spuiten en/of latex spuiten

Als het voorwerk klaar is kunnen wij beginnen met pleister spuiten en/of latex spuiten. In deze volgorde vindt u dit ook terug op de offerte. Pleister spuiten en latex spuiten wordt berekend per vierkante meter. Op de offerte staat dus ook hoeveel vierkante meter wij voor u gaan spuiten met pleister en latex. Wij vermelden altijd de materialen die wij gebruiken. Dus merk en type materiaal.

5. Voorrijkosten

De voorrijkosten berekenen wij apart en per gereden kilometer. Wordt er voor u weinig gereden dan betaalt u weinig voorrijkosten. Wordt er veel gereden dan betaalt u wat meer. Dit is volgens ons eerlijke en overzichtelijk. Verrreken wij de autokosten in de m² prijs, zoals veel andere spuitbedrijven, dan betekent dit dat u voor een spuitklus van 400 m² in Almere veel meer voorrijkosten betaalt dan iemand voor een spuitklus van 100m² in Limburg. En dit kan volgens ons niet de bedoeling zijn!

6. Omzetbelasting (btw)

Op onze offerte vindt u natuurlijk ook terug welk btw tarief van toepassing is. Voor particulieren en woningen ouder dan 2 jaar is dit 9%. Bent u particulier en uw woning jonger dan 2 jaar dan geldt het 21% btw tarief. Voor zakelijke klanten geldt altijd het 21% btw tarief, ongeacht de leeftijd van de woning of het bedrijfspand.

De voordelen van een heldere offerte

Een heldere offerte waarop alle werkzaamheden en materialen duidelijk staan vermeld heeft veel voordelen:

Offertecondities duidelijk aangegeven
Voorwerk en meerwerk apart vermeld
Materiaal voor spuitwerk duidelijk vermeld
Voorrijkosten per gereden kilometer
Btw tarief duidelijk aangegeven
Controle klant eenvoudig

Profiteer nu ook van al deze voordelen!

Wilt u ook profiteren van de voorwaarden van een heldere offerte voor uw spuitwerk? Vraag dan direct online een heldere offerte aan. Zo kunt u snel genieten van mooi en strak latex spuitwerk!

Het meten van vloer- en muuroppervlak.

U wilt een offerte aanvragen voor strak spuitwerk. Dit kan snel een eenvoudig via ons online offerteformulier. Hierbij moet u het aantal vierkante meters wat wij moeten spuiten invullen. Omdat wij veel vragen krijgen over het opmeten van het wand- en vloeropperlvlak, leggen wij dit graag aan u uit. Als u het oppervlak van wanden en plafonds zelf uitrekent dan kunt u dit direct invullen in ons online offerteformulier. Wel zo handig voor het snel ontvangen van een offerte.

Oppervlakte van muren berekenen?

Om de oppervlakte van een muur te berekenen vermenigvuldigt u de breedte met de hoogte. Natuurlijk bestaat een kamer altijd uit meerdere muren. Daarom doet u voor elke muur dezelfde berekening. Vervolgens telt u het aantal vierkante meters van alle muren bij elkaar op. Hierbij een voorbeeld:

Oppervlak muur A = b x h = 1,80 x 2,70 = 4,86 m²
Oppervlak muur B = b x h = 1,60 x 2,70 = 4,32 m²

Totaal oppervlak = 4,86 x 4,32 = 9,18 m²

Als u dit voor alle muren in een ruimte doet heeft u het totale muuroppervlak berekent. Hier moet het oppervlak van ramen en deuren nog vanaf. De ramen en deuren worden niet gespoten dus dit oppervlak hoort er niet bij. Voor een deur kunt u uitgaan van 2 m² per deur. Voor ramen moet u dezelfde berekening maken als hierboven, dus breedte x hoogte.

Het oppervlak van alle ramen en deuren in de ruimte is ook belangrijk voor het afplakken. Omdat wij het afplakken per vierkante meter berekenen, moet u op het offerteformulier ook invullen hoeveel er afgeplakt moet worden. Bewaar de berekeningen dus goed.

oppervlakte wanden berekenen voor het latex spuiten

Oppervlakte plafond berekenen?

Om het oppervlak van een plafond te berekenen kunt u het beste de vloer opmeten. Het vloeroppervlak en plafondoppervlak is bijna altijd gelijk. Natuurlijk is het opmeten van de vloer veel eenvoudiger dan meten langs het plafond.

U meet dus over de vloer de lengte en breedte van de kamer. De lengte en breedte moet u met elkaar vermenigvuldigen. Dit is het vloeroppervlak en dus ook het plafondoppervlak. Hierbij een voorbeeld:

Oppervlak plafond = l x b = 5,00 x 4,00 = 20 m²

Heeft u het plafondoppervlak nodig van veschillende kamers dan herhaalt u deze berekening voor iedere kamer. De uitkomst van de berekening van elke kamer telt u bij elkaar op. Dit is dan het totale plafondoppervlak voor het spuiten. Dat dit verdeeld is over verschillende kamers of verdiepingen maakt niet zo heel veel uit.

oppervlak plafond berekenen voor latex spuiten

En natuurlijk de feiten waar wij trots op zijn!

Afgeronde projecten

Klanttevredenheid

%

Beveelt ons aan

Jaar ervaring

Kennis en ervaring

Wij werken uitsluitend met vakmannen. Hierdoor beschikt elke schilder en stukadoor over de juiste vakkennis. Dit is nodig omdat wij kwalitatief hoogwaardig spuitwerk leveren. Onze vakmannen hebben veel ervaring in het latex spuiten en pleister spuiten van woningen en bedrijfspanden. Zowel in de bestaande bouw als in de nieuwbouw. Door onze ruime kennis en ervaring krijgt uw opdracht de aandacht die het verdient!

Kwaliteit

Wij leveren kwalitatief hoogwaardig spuitwerk tegen een scherpe prijs! Doordat wij beschikken over de nieuwste latex- en pleister spuitmachines kunnen wij snel werken en daarbij ook een hoge kwaliteit leveren. Hierdoor zijn wij eerder klaar dan de concurrent. En dit merkt u in uw portomonee! Bij Oostevaar Schilderwerken en Afbouw krijgt u kwaliteit voor een scherpe prijs!

Klanttevredenheid 9,1

Doordat wij mooi en goed spuitwerk leveren wordt ons werk gewaardeerd! Wij worden beoordeeld met 5 sterren op Werkspot! Lees zelf onze reviews op Werkspot.nl. Daarnaast worden wij ook op Google beoordeeld met 5 sterren door onze klanten. En dit waarderen wij natuurlijk enorm! Door de beoordelingen van onze klanten kunnen wij onze service constant verbeteren waar nodig. Daarnaast krijgen nieuwe klanten een goed beeld van ons bedrijf. Ook benieuwd? Lees hier de reacties van onze klanten!

Reviews van onze klanten 

Een prettig persoon welke met je mee denkt in oplossingen en z'n afspraken na komt. Zeker een aanrader.

5,0

Udo uit Schagen

Mario heeft in onze jaren 30 woning de muren gepleisterd en gespoten met latex. Het werk ziet er super strak uit, de muren lijken weer als nieuw. Daarnaast is Mario een aardige vent en duidelijk in de communicatie. Laat je echter eerst goed door hem adviseren voor het beste resultaat. Ik kan Oostevaar Schilderwerken aan iedereen aanbevelen.

5,0

Scott Venneker uit Haarlem

Deze klant heeft alleen een beoordeling gegeven.

5,0

Etienne Minnaard uit Krommenie

Goede prijs, goede kwaliteit verf, snel beschikbaar, en een strak resultaat!

5,0

Niels Veraart uit Amsterdam

Mooi en strak pleister- en spuitwerk. We zijn er erg blij mee.

5,0

Martha Dermout uit Lelystad

De woonkamer is enorm opgeknapt en het werk is zeer vlot en snel uitgevoerd en op tijd opgeleverd. Ondanks een heel strak schema konden wij probleemloos op tijd verhuizen. Perfect!

5,0

Martin Por uit Almere

Wilt u ook mooi spuitwerk?

Wilt u ook mooi en hoogwaardig spuitwerk? Vraag dan snel en eenvoudig een online offerte aan voor uw spuitwerk. Hiervoor kunt u ons standaard offerteformulier invullen. Tijdens het invullen doorloopt u een aantal eenvoudige stappen. Nadat u het ingevulde formulier heeft verstuurd ontvangt u binnen 12 uur onze geheel vrijblijvende offerte. Profiteer snel van onze scherpe tarieven!

Uw spuitwerk door ons laten uitvoeren heeft talloze voordelen!

Goed overleg

Kleuradvies

Heldere offerte

Snel klaar

100% Tevreden

Goede garantie

Kennis en ervaring

Prijs en kwaliteit

Service

Contact

Natuurlijk zijn wij altijd bereid om te vertellen wat wij voor u kunnen betekenen. Wilt u meer informatie of wilt u advies voor uw schilder- of stucopdracht? Neem dan gerust contact met ons op! Want de stukadoors en schilders van Oostevaar Schilderwerken en Afbouw altijd voor u klaar!

Dit zijn de premium merken waar wij mee werken

Latex spuiten met Graco airless spuitmachines
Afplakken voor latex spuiten met Kip afplakmaterialen
Latex spuiten met Sigma coatings
Bij het latex spuiten gebruiken wij ProGold non-paint artikelen
Latex spuiten met SPS coatings
Latex spuiten met Sigma Paintr
Latex spuiten met verfgroothandel ProCoatings
Latex spuiten met Bouwmaat bouwmaterialen
Latex spuiten met Nieuwbouw in Almere
Latex spuiten met Wijzonol coatings