06 - 53 61 41 41 info@oostevaar.nl

Bekijk direct de prijzen voor spuitwerk!

Gladde muren geven uw huis een mooie- en sjieke uitstraling. Dit komt omdat glad stucwerk een gevoel van ruimte geeft. Glad stucwerk in de nieuwbouw wordt veel gevraagd maar ook uw bestaande muren kunnen wij glad afwerken. Dit doen wij vooral bij muren met spack of spachtelputz.

Glad stucwerk in de nieuwbouw heeft veel voordelen:

 • Geeft een ruimtelijk gevoel
 • Sjieke uitstraling
 • Geen stof op muren
 • Makkelijk afneembaar
 • Meerwaarde voor uw woning
 • Goed overschilderbaar
 • Scheurtjes zijn goed te repareren

Wilt u meer weten over de voor- en nadelen van een glad stucwerk in de nieuwbouw? Lees dan verder. Want in dit artikel wil ik graag het glad stucen van muren in de nieuwbouw verder uitleggen. Ook zal ik de meest gebruikte methodes voor het glad afwerken van muren bespreken. Daarnaast hebben wij als één van de eerste spuitbedrijven in Nederland een oplossing voor scheurvrij glad stucwerk in de nieuwbouw. Lees meer hierover op deze pagina.

glad-stucwerk-in-de-nieuwbouw
glad-stucwerk-in-de-nieuwbouw-afmessen

Glad stucwerk: welke methodes zijn er?

Er zijn verschillende manier om de muren glad af te werken. Op dit moment kiest men vaak voor glad gestucte muren of laat men de muren met Renovlies plakken. Zoals u zult begrijpen hebben beide methodes voor- en nadelen. Deze voor- en nadelen zullen wij in dit artikel verder uitleggen.

Tenslotte is het ook goed of te weten dat wij als één van de eerste spuitbedrijven in Nederland glasvezel versterkt stucwerk aanbrengen. Op deze manier heeft u glad gestucte muren met de voordelen van Renovlies. Dus de minste kans op scheurvorming en toch glad stucwerk! Maar eerst meer over Renovlies en normaal glad stucwerk.

 

Voor- en nadelen Renovlies plakken

Overweegt u om Renovlies te laten aanbrengen op de muren? Dan heeft dit een aantal voor- en nadelen. Dit zijn:

 • Snel aan te brengen
 • Relatief goedkoop
 • Redelijk strakke- en gladde muren

Zoals bij meerdere methodes heeft Renovlies plakken ook nadelen. Dit wordt niet altijd verteld maar deze nadelen komen wij wel vaak tegen:

 • Scheurtjes zijn soms achter het behang nog zichtbaar
 • Niet geheel naadloos (wordt vaak wel beweerd)
 • Andere afwerking in toekomst niet altijd mogelijk

Overigens plakken wij geen Renovlies. Dit omdat wij de afwerking niet mooi vinden en alleen stucwerk en pleisterwerk van hoge kwaliteit leveren. Anders gezegd, Renovlies voldoet niet aan onze hoge standaard.

Voor- en nadelen glad stucwerk op de muren

Wilt u gladde muren in de nieuwbouw? Dit doen wij door het pleister spuiten. Bij het pleister spuiten, spuiten wij de muren met een laag kant-en-klare pleister. Deze manier van afwerken wordt erg straks maar ook dit heeft een aantal voor- en nadelen:

 • Door pleister spuiten snel aan te brengen
 • Kant- en klare pleister droogt snel
 • Zeer strakke- en hoogwaardige afwerking
 • Ook bij strijklicht zeer strak
 • Ideale ondergrond voor latex spuiten

Het pleister spuiten biedt dus veel voordelen. Daarbij is het goed om te weten dat al onze klanten erg enthiousiast zijn over het eindresultaat wanneer wij de muren met pleister spuiten. Natuurlijk heeft ook het pleister spuiten nadelen:

 • Er kunnen scheurtjes ontstaan
 • Stuclaag is 3-5 mm dik

Omdat wij gespecialiseerd zijn in het glad afwerken van muren door pleister spuiten kunt u hier alles over lezen onder het kopje pleister spuiten.

Meer pleisterspuiten

Glad stucwerk in de nieuwbouw met pleistervlies

Zoals u hierboven heeft gelezen hebben glad stucwerk en Renovlies allebei voor- en nadelen. Wilt u toch glad stucwerk in de nieuwbouw? Maar geen nadelen? Dat kan! Wij kunnen de gladde stuclaag voor u verstevigen met pleistervlies. Doordat wij hierbij een glasvezeldoek verwerken in de stuclaag krijgt u het beste van 2 werelden. Dus mooi glad gestucte muren met unieke eigenschappen. Glad stucwerk in de nieuwbouw is op dit moment onze specialiteit!

De voordelen van pleistervlies zijn:

 • Krimpt- en rekt niet dus spanningsarm
 • Scheuroverbreuggende werking
 • Slijtvaste- en harde stuclaag
 • Extra vullende werking
 • Erg duurzaam, blijft lang mooi

Glad stucwerk in de nieuwbouw is dus zeer zeker mogelijk. Hierbij is door het gebruik van pleistervlies de kans op scheurvorming minimaal. Heeft glad stucwerk met pleistervlies ook nadelen zult u zich afvragen? Nou, technisch gezien eigenlijk niet. Bij glad stucwerk met pleistervlies is de kans op scheurvorming minimaal en naderhand kan elke andere wandafwerking aangebracht worden. Dit in tegenstelling tot Renovlies. Het enige nadeel is de prijs. Doordat het aanbrengen van pleistervlies het meeste werk is, is het ook een relatief wat duurdere wandafwerking. Hierbij is het goed nieuws echter wel dat deze manier van afwerking heel erg lang meegaat. U heeft dus jarenlang plezier van mooie glad gestucte muren!

Bent u net zo enthousiast geworden als wij? Twijfel dan niet langer en kies ook voor mooi glad stucwerk in de nieuwbouw! Vul ons online offerteformulier in, kies voor pleister spuiten en vink de optie ‘stuclaag versterken met pleistervlies’ aan. Hierdoor ontvangt u vandaag nog een vrijblijvende offerte.

Geheel vrijblijvend, u zit nergens aan vast!

glad-stucwerk-nieuwbouw-met-pleistervlies

Wilt u ook mooie glad stucwerk in de nieuwbouw? En, wilt u een minimale kans op scheurtjes achteraf? Dat kan! Als één van de weinigen spuitbedrijven in Nederland kunnen wij stucwerk verstevigen met een glasvezelvlies. Dit pleistervlies geeft het stucwerk het beste van 2 werelden. Alle voordelen van glad stucwerk en Renovlies in één product!

Dus wilt u, na het lezen van dit artikel, nog steeds mooi glad stucwerk in de nieuwbouw? Vraag dan direct een vrijblijvende offerte aan voor het pleisterspuiten en kies hierbij voor de optie ‘stucwerk verstevigen met pleistervlies’. Op deze manier ontvangt u vandaag nog een geheel vrijblijvende offerte voor mooi strak stucwerk!

Nog een laatste tip: Lees ook de publicaties over het glad stucen van muren en plafonds op de website van het TBA (technisch bureau afbouw). Dit voorkomt veel onduidelijkheid over de kwaliteit van uw stucwerk.

glad-stucwerk-met-pleistervlies-resultaat

Wilt u ook mooi- en strak spuitwerk?

Ontvang vandaag nog onze vrijblijvende offerte!

Contact formulier

Oostevaar Spuitwerken

Wormerweg 4G-192
1311 XB Almere

Telefoon: 06 – 53 61 41 41
Email: info@oostevaar.nl

KvK nummer: 68714882
Btw nummer: NL001597512B96

Onze verfspuit partners