06 - 143 15 571 info@oostevaar.nl

Latex spuiten v.a. €3,25 p/m²

Voor egale wanden en plafonds!

Glad pleisterwerk v.a. €12,50 p/m²

Vraag direct een online offerte aan!

Pleister en latex spuiten v.a. €17,50 p/m²

Glad pleisteren en latex spuiten van wanden en plafonds!

Home | faq oftewel veelgestelde vragen

faq oftewel veelgestelde vragen

door | 31 mei 2019

Vaak hebben onze klanten nog vragen over het spuiten van latex, pleister, gips en lak. Omdat wij willen dat alles voor onze klanten duidelijk is vindt u op deze pagina de meest gestelde vragen. Staat u vraag hier niet bij? Neem dan gerust contact met ons op!

Veelgestelde vragen over spuitwerk en ons overig werk!

Komen jullie altijd vooraf kijken?
Indien mogelijk komen wij altijd vooraf het werk bekijken tijdens een bezichtiging. Tijdens de bezichtiging wordt het werk opgemeten en geven wij u advies waar nodig.

Zijn er kosten verbonden aan een bezichtiging?
Nee, de eerste bezichtiging beschouwen wij als een kennismaking met ons bedrijf en onze werkwijze. De eerste bezichtiging is dus geheel vrijblijvend en kosteloos.

Wat als ik nog geen sleutel heb?
Indien u nog niet in het bezit bent van een sleutel (wat heel vaak gebeurd bij nieuwbouwwoningen) dan kunnen wij een offerte voor u opstellen aan de hand van de tekeningen van de woning. Deze offerte is vrij nauwkeurig. Besluit u dat wij het werk voor u mogen uitvoeren, dan wordt het spuitwerk opgemeten op de eerste werkdag. Indien dit meer of minder is als in eerste instantie berekend, wordt dit aangepast op de factuur. Dus ook als het oppervlak wat gespoten moet worden kleiner en dus goedkoper is.

Hoe lang duurt het voordat ik een offerte ontvang?
Nadat wij het werk hebben opgenomen tijdens de bezichtiging of het werk hebben uitgerekend aan de hand van de tekeningen van de woning, ontvangt u van ons de offerte. Doordat wij veel ervaring hebben in het uitvoeren van spuitwerk en speciale software gebruiken voor het opstellen van de offertes, ontvangt u binnen 12 uur onze offerte. Over het algemeen ontvangt u de offerte direct na de bezichtiging, vaak nog dezelfde dag.

Hoe lang is de offerte geldig?
Nadat wij het werk hebben opgenomen, ontvangt u van ons de offerte. De offerte is 4 weken geldig en is geheel vrijblijvend. De geldigheidstermijn staat ook duidelijk vermeld op de offerte. Wel kant het zo zijn dat wij voor een bepaalde periode meerdere offertes uitbrengen. Als u te lang wacht kan het zo zijn dat de datum van uitvoer die op de offerte vermeld staat niet meer beschikbaar is. Eventuele teleurstellingen voorkomt u dus door snel te reageren op onze offertes.

Welke posten zie ik op de offerte?
Op de offerte ziet u een aantal verschillende posten terug. Dit zijn bijvoorbeeld; het afplakken van alle niet te spuiten delen, het afdekken van de vloer, het spuitwerk en voorrijkosten. Dit allemaal verwerken in één all-in prijs vinden wij niet correct omdat bij de ene klant veel meer afgeplakt moet worden dan bij een ander. Ook is de reisafstand niet voor elke klant gelijk. Word dit allemaal in één vierkante meter prijs verwerkt dan betaald u over het algemeen teveel.

Hoe zit het met de btw?
Op schilderwerk en stukadoorswerk zit 9% btw of 21% btw, afhankelijk van de leeftijd van de woning. Is de woning ouder dan 2 jaar dan betaalt u 9% btw. Is de woning jonger dan 2 jaar dan betaalt u 21% btw. Overigens geldt deze regeling alleen voor particulieren. Schilderwerk en stukadoorswerk voor zakelijke klanten wordt altijd belast met 21% btw. Op afbouwwerk, zoals bijvoorbeeld het leggen van een laminaatvloer, zit 21% btw. De juiste btw tarieven worden altijd vermeld op de factuur.

Krijg ik garantie?
Natuurlijk geven wij garantie op het door ons uitgevoerde spuitwerk. Bij de offerte ontvangt u ook altijd de algemene voorwaarden. De garantietermijn staat vermeld in de algemene voorwaarden.

Hoe kan ik betalen?
Als uw spuitwerk klaar is en u bent voor 100% tevreden dan kunt u op verschillende manieren betalen. Allereerst kunt u pinnen op locatie. Dit is wel zo makkelijk, ook voor ons. Daarnaast kunt u natuurlijk ook betalen per factuur. De standaard betaaltermijn is 14 dagen na oplevering van het werk.

Hoe gaat het latexspuiten van nieuw stucwerk?
Nieuw stucwerk wordt door ons altijd goed nagelopen voor het spuiten. Dit doen wij met een lamp. Bijna altijd moeten er kleine beschadigingen en oneffenheden gerepareerd worden voordat wij kunnen latexspuiten. Ook wordt nieuw stucwerk nageschuurd zodat alle oneffenheden weg zijn. Hierdoor krijgt u mooi en egaal spuitwerk.

Gebruiken jullie voorstrijk?
Nee, wij gebruiken geen (transparante) voorstrijk. Voorstrijk is een relatief goedkoop product. Wij gebruiken een primer die onder hoge druk en ook door middel van spuiten wordt aangebracht. Deze primer is speciaal ontwikkeld om aangebracht te worden op zuigende ondergronden. De primer heft de zuiging van de ondergrond op en zorgt ervoor dat de eindlaag latex goed hecht. Ook is de primer dekkend waardoor maar één eindlaag latex gespoten hoeft te worden.

Moeten wanden en plafonds met nieuw stucwerk altijd geschuurd worden voor het latexspuiten?
Ja, nieuw stucwerk word altijd geschuurd om alle oneffenheden weg te krijgen. Nieuw stucwerk zit vaak nog vol met spaanslagen en gipsresten. Dit moet verwijderd worden voordat wij kunnen beginnen met het latex spuiten.

Spuiten jullie ook bestaande stucwerk met latex?
Natuurlijk spuiten wij ook bestaand stucwerk. De werkwijze is echter hetzelfde als bij nieuw stucwerk. Dit betekent dat wij eerst een primer spuiten en daarna een eindlaag latex. De primer zorgt voor een goede hecthing op ondergrond, in dit geval bestaand stucwerk of bestaand schilderwerk.

Spuiten jullie ook sierpleisters zoals spack en spachtelputz met latex?
Ja hoor, wij spuiten ook sierpleisters. Hiervoor gebruiken wij een zogenaamde jetroller. Deze roller wordt aangesloten op de spuitmachine. De verf wordt vlak voor de roller op de muur gespoten. Door de roller wordt de verf meteen uitgerold. Dit moet bij sierpleister zodat de verf goed in alle gaatjes wordt gedrukt. Als dit niet wordt gedaan dekt de verf niet goed en zijn alle gaatjes zichtbaar. Dit is erg lelijk.

Ik heb behangklare wanden, kunnen jullie die latexspuiten?
Als u een nieuwbouwwoning heeft dan is de kans groot dan de wanden behangklaar worden opgeleverd. Maar ook in een bestaande woning zullen behangklare wanden tevoorschijn komen als u behang afhaalt (bijv. na verhuizen). Behangklare wanden kunnen wij niet spuiten met latex. De wanden zitten vol met gaatjes en oneffenheden. Dit is niet zichtbaar als de wanden voorzien zijn van behang maar wel als er met latex wordt gespoten. Wij doen dit dus niet. Wel kunnen wij de wanden voor u pleisteren. Hierdoor worden de wanden glad en spuitklaar.

Welke materialen gebruiken jullie?
De materialen die wij gebruiken zijn allemaal van A-kwaliteit. Wij gebruiken geen goedkope materialen omdat de kwaliteit hiervan vaak erg slecht is. Dit is terug te zien in het eindresultaat. Plakt de tape bijvoorbeeld niet goed dan krijgt u geen scherpe afplaklijnen in het spuitwerk. Ook zorgt het gebruik van goedkope kit er bijvoorbeeld voor dat de kit indroogt na het spuiten van de latex. Hierdoor ontstaan allemaal barstjes in de hoeken. Natuurlijk is dit erg lelijk. Verder is het gebruik van goede latex ook terug te zien in het eindresultaat. Een goede latex droogt immer helemaal egaal op. Dus helemaal zonder banen en strepen.

Welke primer gebruiken jullie voor het latexspuiten?
Wij gebruiken een primer die onder hoge druk verspoten wordt. Deze primer is wit en goed dekkend. De primer kan eventueel ook in lichte kleuren gemengd worden. De primer is van het merk SPS. Dit is een Nederlandse verffabriek. Wij gebruiken uitsluitend de professionele producten van SPS. Deze zitten in zwarte emmers. Alle consumenten producten worden verpakt in gele emmers, die gebruiken wij dus niet.

Welke latex gebruiken jullie voor het spuiten?
De latex die wij gebruiken is van het merk Wijzonol. De latex van schrobklasse 2 is Wijzonol Wijzotex mat. De latex van schrobklasse 1 is Wijzonol Wijzotex extra mat. De latex van Wijzonol is zeer goed dekkend. Doordat de latex vrij dik is, kan de latex alleen verspoten worden met professionele, zware spuitmachines. Kleine spuitmachines kunnen deze latex niet, of heel slecht, verpompen.

Wat is het verschil tussen latex met schrobklasse 1 en latex met schrobklasse 2?
Latex van schrobklasse 1 bevat meer bindmiddel dan latex van schrobklasse 2. Hierdoor kan de latex van schrobklasse 1 regelmatig met een doek schoongemaakt worden zonder dat de latex slijt. Bij schrobklasse 2 zal de latex sneller slijten. Dit resulteert in glanzende plekken in de latex. Dit wordt opglanzen genoemd.

Hoe lang duurt het voordat de latex droog is na het spuiten?
Na het spuiten van de primer moet deze drogen voordat de latex gespoten kan worden. De droogtijd van de primer is 4-6 uur. Hierna kan de eindlaag latex gespoten worden. De Wijzonol latex is na 30 minuten stofdroog. Daarna moet de latex verder doordrogen. Doorgaans kan dezelfde dag de ruimte weer in gebruik genomen worden. Overigens heeft latex van schrobklasse 1 in totaal 4 weken nodig om volledig af te binden. De latex bereikt z’n eindsterkte dus pas na 4 weken. De eerste 4 weken kan de latex dus nog niet intensief gereinigd worden.

Welke airless latex spuitmachines gebruiken jullie?
Voor het spuiten van latex gebruiken wij uitsluitend spuitmachines van het merk Amerikaanse merk Graco. Deze machines zijn zeer duurzaam en zijn erg betrouwbaar. Ook biedt onze leverancier service op locatie, vaak nog dezelfde dag. Alle benodigdheden zijn op voorraad bij onze leverancierd. Dit is wel zo handig voor het geval wij toch iets nodig hebben voor uw spuitklus.

Hoe werkt het airless latex spuiten precies?
Bij het airless latex spuiten wordt de latex kant-en-klaar verspoten. Voor kleinere oppervlakken direct uit de emmer. Voor grotere oppervakken hebben wij een zogenaamde materiaalhopper. Hier kan in één keer 90 liter latex in. De latex wordt door de airless spuitmachine onverdund aangezogen en onder hoge druk gebracht. Tot wel 210 bar. Vervolgens wodt de latex door een spuitmondje geperst en helemaal verneveld. Er wordt geen lucht gebruikt, vandaar de naam airless.

Spuiten jullie ook winkels en bedrijfspanden met latex?
Ja, wij spuiten regelmatig ook grote opppervlakken in winkels en bedrijfspanden. Doordat wij beschikken over machines met een grote capaciteit kunnen wij in korte tijd, hele grote oppervlakken spuiten. Dit is zeer geschikt voor winkels en bedrijfspanden. Tegenwoordig kiezen bedrijven vaak voor zwarte plafonds. Hiervoor wordt dan een zwarte latex gebruikt.

Hoe gaat het pleisteren en het spuiten van de pleister in z’n werk?
Bij het pleisteren wordt een dunne stuclaag aangebracht om de wanden en plafonds helemaal glad te maken. Deze pleister laag wordt door middel van spuiten aangebracht. Vaak wordt de pleister in twee lagen aangebracht en wordt er na elke laag tussentijds geschuurd. Hierdoor wordt de pleisterlaag zeer glad en veel gladder dan bij stuckwerk van gips. Dit is de ideal ondergrond voor het latex spuiten. Hoe gladder de ondergrond, hoe mooier het eindresultaat.

Gebruiken jullie voorstrijk?
Nee, wij gebruiken in de meeste gevallen geen voorstrijk voordat wij gaan pleisteren. De kant-en-klare pleister die wij gebruiken is op basis van hars. De pleister is ontwikkeld om zonder voorstrijk te worden aangebracht.

Moeten wanden en plafonds na het spuiten van de pleister altijd geschuurd worden?
Ja, nieuw pleiserwerk word altijd geschuurd om alle oneffenheden weg te krijgen. Hierdoor wordt het pleisterwerk bijzonder glad. Veel gladder als stucwerk van gips.

Pleisteren jullie ook sierpleisters zoals spack en spachtelputz?
Ja hoor, wij pleisteren ook sierpleisters helemaal glad. Dus zijn uw wanden nu voorzien van spack of spachtelputz en wilt u mooie strakke wanden dan kunnen wij de wanden helemaal glad pleisteren. Vaak is dit wel iets duurder omdat er veel meer pleister gebruikt wordt dan bij het pleisteren van behangklare wanden. Alle gaatjes in het bestaande stucwerk moeten immers opgevuld worden en dit kost veel materiaal.

Ik heb behangklare wanden, kunnen jullie die ook spuiten met pleister?
Als u een nieuwbouwwoning heeft dan is de kans groot dan de wanden behangklaar worden opgeleverd. Maar ook in een bestaande woning zullen behangklare wanden tevoorschijn komen als u behang afhaalt (bijv. na verhuizen). Behangklare wanden kunnen helemaal glad gepleisterd worden door het spuiten van onze pleister. Nadat de pleister droog is zijn de wanden uitermate geschikt om gespoten te worden met latex.

Welke materialen gebruiken jullie?
De pleister die wij gebruiken is van het merk Toupret. Dit is een A-kwaliteit pleister. Anders gezegd, de kwaliteit van deze pleister zit bovenin de markt. De pleister is van een veel betere kwaliteit dan bijvoorbeeld de pleisters van het merk Brander. Dit merk wordt veelal gebruikt voor goedkoop pleisterwerk.

Hoe lang duurt het voordat de spuitpleister droog is?
Na het spuiten van elke laag pleister, moet de pleister drogen. Doorgaans is de pleister in 24-48 uur droog. Hierdoor kan snel achter elkaar doorgewerkt worden. Normaal gesproken is een complete woning in 8-10 werkdagen compleet gepleiserd en met latex gespoten. Dit in tegenstelling tot pleisterwerk van gips wat erg lang moet drogen. Soms wel tot 14 dagen en dan moet de latex er nog op.

Welke machines gebruiken jullie voor het spuiten van de pleister?
Voor het spuiten van latex gebruiken wij uitsluitend spuitmachines van het merk Amerikaanse merk Graco. Deze machines zijn zeer duurzaam en zijn erg betrouwbaar. Ook biedt onze leverancier service op locatie, vaak nog dezelfde dag. Alle benodigdheden zijn op voorraad bij onze leverancierd. Dit is wel zo handig voor het geval wij toch iets nodig hebben voor uw spuitklus.

Hoe werkt het airless pleister spuiten precies?
Bij het airless latex spuiten wordt de pleister kant-en-klaar verspoten. Voor kleinere oppervlakken direct uit de emmer. Voor grotere oppervakken hebben wij een zogenaamde materiaalhopper. Hier kan in één keer 90 liter pleister in. De pleister wordt door de airless spuitmachine onverdund aangezogen en onder hoge druk gebracht. Tot wel 200 bar. Vervolgens wodt de pleister door een spuitmondje geperst en helemaal verneveld. Er wordt geen lucht gebruikt, vandaar de naam airless.

Spuiten jullie ook winkels en bedrijfspanden met pleister?
Ja, wij spuiten regelmatig ook grote opppervlakken in winkels en bedrijfspanden met pleister. Doordat wij beschikken over machines met een grote capaciteit kunnen wij in korte tijd, hele grote oppervlakken spuiten. Dit is zeer geschikt voor winkels en bedrijfspanden. Ook is de korte droogtijd van de pleister een voordeel voor gebruik in winkel of bedrijfspand. Het bedrijf hoeft maar gedurende een korte periode gesloten te worden.

Wat is het verschil tussen pleisteren en stukadoren?
Bij het stukadoren wordt een veel dikkere stuclaag aangebracht dan bij pleisteren. Als wanden en plafonds gestukadoord of gestuct worden is het ook mogelijk om grote oppervlakken uit te vlakken en haaks te maken. Dit is bij pleisteren niet mogelijk.

Wat is het verschil tussen behangklaar stucwerk en sausklaar stucwerk?
Als wij behangklaar stucwerk voor u aanbrengen dan mag dit stucwerk nog allerlei gaatjes en oneffenheden bevatten. Dit valt na het behangen niet meer op. Doordat het stucwerk niet helemaal perfect hoeft te zijn, is behangklaar stucwerk wat goedkoper als sausklaar stucwerk. Als wij sausklaar stucwerk aanbrengen dan is het stucwerk helemaal glad en strak afgewerkt. Het stucwerk is na droging geschikt om te worden geschilderd of gespoten met latex. Doordat het aanbrengen van sausklaar stucwerk meer werk is, is het wat duurder als behangklaar stucwerk.

Gebruiken jullie voorstrijk?
Ja, voordat wij gaan stukadoren, dus stucwerk van gips aanbrengen, wordt de ondergrond altijd voorgestreken. De voorstrijk heft de zuiging van de ondergrond op. Doen wij dit niet dan zuigt de ondergrond al het water uit het gips waardoor de stuclaag te snel droog is en verbrand.

Hoe worden naden en hoeken afgewerkt?
De naden tussen gipsplaten worden altijd voorzien van wapeningsband. Dit voorkomt barsten in de toekomst. Daarbij worden de buitenhoeken altijd beschermd met stucprofielen, ook wel hoeknaalden genoemd. De hoeknaalden zorgen ervoor dat de buitenhoeken minder snel beschadigen.

Hoe gaat het stukadoren in z’n werk?
De gips die wij gebruiken wordt aangemaakt met water. Vervolgens wordt het gips met de hand of machinaal (gipsspuiten) aangebracht op de wanden en plafonds. Na het aanbrengen wordt de stuclaag afgereid. Met een lang rij maken wij het oppervlak helmaal vlak. Hierna moet de stuclaag enige tijd aandrogen. Nadat de stuclaag voldoende aangedroogd is, wordt de stuclaag diverse keren afgemest. Hierdoor wordt het stucwerk helemaal glad afgewerkt.

Moeten wanden en plafonds na het stukadoren nog geschuurd worden?
Ja, ook stucwerk van gips moet nageschuurd worden om het helemaal glad te krijgen. Vaak blijven er wat gipsresten op het stucwerk achter en zijn de spaanslagen van het spackmes nog zichtbaar.

Ik heb behangklare wanden, kunnen jullie die glad stukadoren?
Als u een nieuwbouwwoning heeft dan is de kans groot dan de wanden behangklaar worden opgeleverd. Maar ook in een bestaande woning zullen behangklare wanden tevoorschijn komen als u behang afhaalt (bijv. na verhuizen). Behangklare wanden worden door ons gepleisterd. Dik stucwerk van gips is op behangklare wanden overbodig.

Welke materialen gebruiken jullie?
Wij gebruiken uitsluitend gips van het merk Knauf. De gips die wij gebruiken voor het stukadoren, Knauf MP75, is één van de meest gebruikte gipssoorten voor het aanbrengen van stucwerk.

Hoe lang duurt het voordat de stuclaag droog is?
Na het stukadoren moet het stucwerk drogen. Hierbij wordt het water uit het stucwerk door de lucht opgenomen. Doorgaans droogt het stucwerk 1mm laagdikte per 24 uur. Een stuclaag van 10mm moet dus minimaal 10 dagen drogen. Ook is het goed om te weten dat stucwerk van gips, van buiten naar binnen droogt. Het stucwerk lijkt dus al gauw droog maar dit is alleen aan het oppervlak het geval. Dieper in de stuclaag zit dan nog veel water.

Wat is lak spuiten precies?
Bij het lak spuiten, wordt net als bij het latex spuiten en pleister spuiten, de lak door middel van een airless spuitmachine aangebracht. Hierdoor kunnen wij snel grote oppervlakken spuiten met lak. 

Waarom lak spuiten in plaats van schilderen met een kwast?
Het lakspuiten heeft veel voordelen. Het gaat ten eerste veel sneller dan schilderen met een kwast. Ook wordt het spuitwerk mooi egaal dus zonder kwaststrepen. En de laagdikte is groter doordat er met lakspuiten meer verf wordt aangebracht dat met schideren met een kwast.

Moet er ook afgeplakt worden
Net als bij het latex spuiten en pleister spuiten worden ook alle niet te spuiten delen afgeplakt. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de wanden rondom de kozijnen en de ramen. De deuren halen wij vaak uit het kozijn. Vervolgens worden de deuren tegen een afgeplakte wand gezeten en gespoten. Hierdoor kunnen ook de zijkanten van de deuren goed gespoten worden.

Welke materialen gebruiken jullie?
Voor het lakspuiten worden watergedragen lakken gebruikt van het merk Sikkens en Sigma. Deze lakken zijn speciaal ontwikkeld om verspoten te worden. De lak vloeit goed en droogt erg snel.

Hoe lang moet de lak drogen?
Doordat de spuitlak snel droogt kunnen meerdere lagen op een dag aangebracht worden en kan het spuitwerk snel afgerond worden. Al na enkele uren is de lak zo ver aangedroogd dat deuren en trappen weer gebruikt kunnen worden.

Vergeelt de spuitlak?
Nee, de watergedragen spuitlakken die wij gebruiken vergelen niet. Dit betekent dat de lak wit is en wit blijft, ook al er weinig daglicht op de lak valt. Dit is bijvoorbeeld vaak het geval bij trappen.

Op welke manier wordt spuitlak aangebracht?
De voorbereiding van het oppervlak is ten eerste heel belangrijk. Nog voordat wij iets gaan doen, wordt er eerst ontvet. Na het ontvetten gaan wij het oppervlak grondig schuren en plamuren. Zodra dit klaar is, wordt het houtwerk weer ontvet. Nu is de ondergrond klaar om gespoten te worden met lak. Eventueel wordt eerst een primer gebruikt en daarna de eindlaag. Indien nodig worden meerdere eindlagen aangebracht.

Welke airless lakspuitmachines gebruiken jullie?
Voor het spuiten van latex gebruiken wij uitsluitend spuitmachines van het merk Amerikaanse merk Graco. Deze machines zijn zeer duurzaam en zijn erg betrouwbaar. Ook biedt onze leverancier service op locatie, vaak nog dezelfde dag. Alle benodigdheden zijn op voorraad bij onze leverancierd. Dit is wel zo handig voor het geval wij toch iets nodig hebben voor uw spuitklus.

Wat verstaan jullie onder schade?
Onder schade verstaan wij beschadigingen aan schilderwerk en stucwerk die veroorzaakt worden door bijvoorbeeld nicotine, waterlekkage en brand (rook- en roetschade). Deze vlekken en beschadigingen zijn doorgaans niet eenvoudig op te lossen.

Komen jullie bij schade altijd kijken?
Ja, voor het herstellen van schade komen wij altijd vooraf het werk bekijken. Tijdens de bezichtiging wordt een plan van aanpak opgesteld op de schade te verhelpen. Schadeherstel zonder bezichtiging vooraf is niet mogelijk. Dit omdat het herstellen van schade specialistisch werk is. 

Hoe wordt een schade aangepakt?
Afhankelijk van de schade wordt het stucwerk vernieuwd, gerepareed of geschuurd. Vervolgens wordt een speciale primer en coating aangebracht. Nadat deze coating droog is, kan het oppervlak in de toekomst weer gewoon geschilderd worden met elk normaal product.

Welke producten gebruiken jullie?
Wij gebruiken voor het herstellen uitsluitend producten van het merk Sigma. Dit omdat hiermee de beste resultaten behaald worden. 

Kunnen de Sigma coatings ook gespoten worden?
Ja hoor, dit kan. Sigma Stainaway is een veel gebruikte coating voor het herstellen van schade. Deze coating is zeker te spuiten door middel van latex spuiten.

Kan ik een schaderapport krijgen?
Natuurlijk kunnen wij voor u een schaderapport opstellen. Dit kan handig zijn als de kosten voor herstel vergoed worden door een verzekeringsmaatschappij.

Werken jullie rechtstreeks voor verzekeringsmaatschappijen?
Nee, wij werken altijn in opdracht van de woningeigenaar of huurder. U ontvangt van ons de factuur voor de uitgevoerde werkzaamheden. Het betaalde facuurbedrag kunt u vervolgens claimen bij uw verzekeringsmaatschappij. Wel kunt u vooraf onze offerte ter beoordeling voorleggen aan de verzekeraar. Op die manier weet u vooraf of de schade vergoed gaat worden.

Wat verstaan jullie onder afbouw?
Onder afbouw verstaan wij al het werk wat nodig is om een nieuwbouwwoning op te leveren. Hieronder valt bijvoorbeeld het plaatsen van tussenwanden, he aanbrengen van tegelwerk en het leggen van de vloer. Maar ook het spuiten van latex en het spuiten van pleisteren valt onder afbouwerk.

Hoe zit het met btw en afbouwwerk?
Afbouwwerk zoals bijvoorbeeld laminaa leggen wordt belast met 21% btw.

Waarom wij de beste zijn?

Kennis en ervaring

De schilders en stukadoors van Oostevaar zijn allemaal vakmensen. Kennis en ervaring zorgt voor een schitterend eindresultaat.

Kwaliteit

Doordat wij professionele machines en goede materialen gebruiken kunnen wij kwaliteit leveren tegen een scherpe prijs.

Klanttevredenheid 9,1

Wij worden beoordeeld met een 9,1 door onze klanten. Daarnaast wordt ons bedrijf gewaardeerd met 5 sterren op Werkspot.

Contact

Natuurlijk zijn wij altijd bereid om te vertellen wat wij voor u kunnen betekenen. Wilt u meer informatie of wilt u advies voor uw schilder- of stucopdracht? Neem dan gerust contact met ons op! Want de stukadoors en schilders van Oostevaar Schilderwerken en Afbouw altijd voor u klaar!

Dit zijn de premium merken waar wij mee werken

Latex spuiten met Graco airless spuitmachines
Afplakken voor latex spuiten met Kip afplakmaterialen
Latex spuiten met Sigma coatings
Bij het latex spuiten gebruiken wij ProGold non-paint artikelen
Latex spuiten met SPS coatings
Latex spuiten met Sigma Paintr
Latex spuiten met verfgroothandel ProCoatings
Latex spuiten met Bouwmaat bouwmaterialen
Latex spuiten met Nieuwbouw in Almere
Latex spuiten met Wijzonol coatings