06 - 143 15 571 info@oostevaar.nl

Vraag direct een vrijblijvende offerte aan!

Energie besparen met latex spuiten, hoe werkt dat?

Latex waarmee u energie bespaart is de nieuwste ontwikkeling. Deze latex wordt op de markt gebracht door Thermoshield. De muurverf heeft een keramisch filter. Dit filter reflecteert warmtestraling. Ook geeft dit filter de latex unieke eigenschappen.

De techniek is ontwikkeld in de ruimtevaart. Denk hierbij aan het hitteschild van de Space Shuttle. Dit hitteschild bestaat uit kleine keramische bolletjes. Deze keramische bolletjes reflecteren warmte. Hierdoor verbrandt het hitteschild niet bij terugkeer in de dampkring. Deze techniek wordt nu ook gebruikt in latex. Misschien klinkt een keramisch filter in muurverf raar. Maar bedenkt u zich eens dat elke zonnebrandcreme ook een vloeibaar UV-filter heeft! Is het dan nog steeds raar?

Thermoshield latex bestaat voor 50% uit keramisch materiaal. Dit keramisch materiaal is opgelost in de muurverf. Hierdoor is deze muurverf makkelijk te verwerken. De Thermoshield latex heeft een matte, frisse uitstraling. Net zoals een normale latex. Vanzelfsprekend is Thermoshield latex in alle kleuren leverbaar. 

Door de unieke eigenschappen kunt u energie besparen met latex spuiten!

De Thermoshield latex heeft dus een keramisch filter. Dit filter beinvloed de temperatuur, het vochtpercentage en de akoestiek. Hiermee heeft deze latex unieke eigenschappen!

Het keramisch filter reflecteert dus warmtestraling. Hierdoor wordt een ruimte gelijkmatig opgewarmd. Ook wordt het temperatuurverschil tussen plafond en vloer kleiner. Dit zorgt voor een aangename gevoelstemperatuur. Hierdoor kan de thermostaat 1 á 2 graden lager gezet worden. U bespaart hiermee ongeveer 10% energie. 

Ook kan het keramisch filter vocht opslaan. Dit wordt opgeslagen in de ruimte tussen de keramische bolletjes. Het vocht wordt weer afgegeven zodra de ruimte droger wordt. Deze muurverf werkt dus vochtregulerend.

Tot slot wordt ook licht en geluid gereflecteert. Doordat geluid in alle richtingen wordt gereflecteerd verbetert de akoestiek. Hierdoor klinkt geluid warmer en voller. Ook zal een ruimte wat lichter ogen dan voorheen.

De feiten over energie besparen met latex spuiten

Energiebesparende latex is zeer effectief op muren en plafonds. Hierbij reflecteert de latex 30-50% van de warmtestraling. Daardoor wordt uw kamer gelijkmatig verwarmd. En dat merkt u in de stookkosten!

De emissiviteit van een oppervlak is de mate van warmte-afgifte. Een traditionele muurverf heeft een emissiviteit van 0,95. Dat wil zeggen dat 95% van de warmte wordt doorgegeven naar buiten. Onze energiebesparende latex is met een emissiviteit van 0,7 een ‘low-emission’ product. Dus 70% van de warmte wordt doorgegeven en 30% wordt gereflecteerd.

Omdat de warmtestraling wordt gereflecteerd gaat deze niet verloren. Hierdoor wordt het temperatuurverschil tussen de vloer en het plafond tot wel 50% kleiner. Daardoor voelt een ruimte erg aangenaam aan. Dit zorgt ervoor dat u de thermostaat 1-2 graden lager kunt zetten. Hierdoor bespaart u tot wel 10% op de stookkosten.

Ook voor ruimtes die op een moderne manier verwarmd worden, is een keramisch filter ideaal. Als uw kamer verwarmd wordt met bijvoorbeeld infrarood panelen dan kunt u nog meer energie besparen. De infraroodstralen worden gereflecteerd en daardoor wordt de ruimte gelijkmatig verwarmd.

Naast energie besparen krijgt u ook meer wooncomfort!

Uw woning met Thermoshield spuiten zorgt voor meer wooncomfort. Dit komt ten eerste doordat de verf zorgt voor een constante temperatuur. Ten tweede zorgt de latex voor een optimale luchtvochtigheid. Ten derde zal ook de akoestiek in de ruimte verbeteren.

Zoals al eerder vermeld reflecteert de latex warmtestraling. Het temperatuurverschil tussen plafond en vloer wordt hierdoor kleiner. Daardoor voelt de ruimte erg aangenaam aan. Anders gezegd, een constante temperatuur geeft meer wooncomfort.

Energiebesparende latex reguleert ook het vochtgehalte in huis. Dit komt omdat waterdamp tijdelijk opgeslagen kan worden in het keramisch filter. Zodra de luchtvochtigheid afneemt wordt de opgeslagen waterdamp teruggegeven aan de ruimte. Hierdoor blijft de luchtvochtigheid in huis zo rond de 55%. Regulering van het vochtgehalte zorgt voor een beter leefklimaat.

Onze energiebesparende latex heeft ook een positief effect op de ruimtelijke akoestiek. Dit komt door het keramische filter. De microscopisch kleine bolletjes in het keramische filter zorgen voor een diffuse reflectie van de geluidsgolven. Hierdoor wordt het ‘galmeffect’ enigzins verminderd. Ook klinkt alles wat je zegt warmer.

FAQ Energie besparen met latex spuiten

Heeft u nog vragen?

Omdat wij veel vragen krijgen over spuitwerk hebben wij alle vragen nog eens op een rijtje gezet. Het blijkt dat er bijvoorbeeld veel onduidelijkheid is over energie besparen met latex spuiten. Ook krijgen wij bijna wekelijks de vraag of wij deze muurverf in elke kleur kunnen spuiten.

Door de meest gestelde vragen te beantwoorden, willen wij het voor u zo duidelijk mogelijk maken. Om meer duidelijkheid te krijgen kunt u ook diverse voorbeelden van onze projecten bekijken.

Bekijk projecten

Het spuiten van deze latex kan al voor €9,95 p/m2. Dit is inclusief het materiaal.

De energiebesparende latex spuiten wij met een grote spuitmachine. Dit is nodig omdat deze muurverf 50% vaste stof bevat. Deze vaste stof bestaat uit keramisch materiaal. Hierdoor kan deze latex niet met een kleine machine gespoten worden. Als eerste in Nederland spuiten wij Thermoshield latex.

Is de Thermoshield latex afneembaar?

Jazeker, Thermoshield is afneembaar. Hierdoor is de muurverf goed schoon te maken met een vochtige doek. Net als bij een normale muurverf.

Wat moet ik doen voordat jullie komen spuiten?

Omdat wij ramen, deuren en kozijnen afplakken moeten deze schoon en vetvrij zijn. Ook kunnen wij niet afplakken als de kozijnen nog vol met gipsresten zitten van de stukadoor. Het is dus belangrijk dat de delen die wij afplakken schoon zijn.

Spuiten jullie alleen gladde muren en plafonds?

Nee, wij spuiten diverse ondergronden met keramische muurverf. Denk hierbij aan het spuiten van muren, plafonds, buitengevels en zelfs houtwerk. Voor elke toepassing is een specifiek product verkrijgbaar.

Betaal ik 9% of 21% btw?

Bent u particulier en is uw woning ouder dan 2 jaar? Dan brengen wij 9% btw in rekening. Bent u een particuliere klant en is uw woning jonger dan 2 jaar? Dan brengen wij 21% btw in rekening. Voor alle zakelijke klanten geldt altijd het 21% btw tarief. Natuurlijk staat het juiste btw tarief duidelijk vermeld op al onze offertes en facturen.

Hoe kan ik betalen?

Zodra uw spuitwerk klaar is kunt u eenvoudig op locatie per pin betalen. Natuurlijk kunt u er ook voor kiezen om te betalen per factuur. De betaaltermijn voor het betalen per factuur is 7 dagen na oplevering.

Airless verfspuit ervaringen

5-star-review

Mario heeft onze net gestucte zolder gespoten met een minerale latex. Heel mooi en strak resultaat. Ook reageert Mario erg snel en Is het makkelijk om duidelijke afspraken te maken. Dank voor het mooie resultaat! Zeker een aanrader.

Sophie Koper

5-star-review

Mario is een vakman en komt absoluut zijn afspraken na. Heerlijk op tijd en de klus in korte tijd geklaard zeer tevreden.

Michel Kathmann

5-star-review

Na het last-minute afzeggen van een andere schilder kwamen wij in hoge tijdsnood voor het schilderen van ons nieuwe appartement i.v.m. de geplande verhuizing. Na contact in de avond kwam Mario de volgende ochtend ons appartement bekijken en opmeten. Met sneldrogende minerale latex was het nog haalbaar om het huis te spuiten voor de verhuizing. In 1,5 dag heeft Mario het appartement afgeplakt, gespoten, en netjes opgeruimd. We zijn onwijs blij met het resultaat! Mario is erg professioneel, betrouwbaar en communicatief - én bovenal een redder in nood!

Jurr van Ramshorst

Contact formulier

Oostevaar Spuitwerken

Richthuisstraat 10
1335 XE Almere

Telefoon: 06 - 143 15 571
Email: info@oostevaar.nl

KvK nummer: 68714882
Btw nummer: NL001597512B96

Onze verfspuit partners