06 - 143 15 571 info@oostevaar.nl

Vraag direct een vrijblijvende offerte aan!

Energie besparen met latex spuiten, hoe werkt dat?

Latex waarmee u energie bespaart is de nieuwste ontwikkeling. Deze latex wordt op de markt gebracht door Thermoshield. De muurverf heeft een keramisch filter. Dit filter reflecteert warmtestraling. Ook geeft dit filter de latex unieke eigenschappen.

De techniek is ontwikkeld in de ruimtevaart. Denk hierbij aan het hitteschild van de Space Shuttle. Dit hitteschild bestaat uit kleine keramische bolletjes. Deze keramische bolletjes reflecteren warmte. Hierdoor verbrandt het hitteschild niet bij terugkeer in de dampkring. Deze techniek wordt nu ook gebruikt in latex. Misschien klinkt een keramisch filter in muurverf raar. Maar bedenkt u zich eens dat elke zonnebrandcreme ook een vloeibaar UV-filter heeft! Is het dan nog steeds raar?

Thermoshield latex bestaat voor 50% uit keramisch materiaal. Dit keramisch materiaal is opgelost in de muurverf. Hierdoor is deze muurverf makkelijk te verwerken. De Thermoshield latex heeft een matte, frisse uitstraling. Net zoals een normale latex. Vanzelfsprekend is Thermoshield latex in alle kleuren leverbaar. 

Door de unieke eigenschappen kunt u energie besparen met latex spuiten!

De Thermoshield latex heeft dus een keramisch filter. Dit filter beinvloed de temperatuur, het vochtpercentage en de akoestiek. Hiermee heeft deze latex unieke eigenschappen!

Het keramisch filter reflecteert dus warmtestraling. Hierdoor wordt een ruimte gelijkmatig opgewarmd. Ook wordt het temperatuurverschil tussen plafond en vloer kleiner. Dit zorgt voor een aangename gevoelstemperatuur. Hierdoor kan de thermostaat 1 á 2 graden lager gezet worden. U bespaart hiermee ongeveer 10% energie. 

Ook kan het keramisch filter vocht opslaan. Dit wordt opgeslagen in de ruimte tussen de keramische bolletjes. Het vocht wordt weer afgegeven zodra de ruimte droger wordt. Deze muurverf werkt dus vochtregulerend.

Tot slot wordt ook licht en geluid gereflecteert. Doordat geluid in alle richtingen wordt gereflecteerd verbetert de akoestiek. Hierdoor klinkt geluid warmer en voller. Ook zal een ruimte wat lichter ogen dan voorheen.

De feiten over energie besparen met latex spuiten

Energiebesparende latex is zeer effectief op muren en plafonds. Hierbij reflecteert de latex 30-50% van de warmtestraling. Daardoor wordt uw kamer gelijkmatig verwarmd. En dat merkt u in de stookkosten!

De emissiviteit van een oppervlak is de mate van warmte-afgifte. Een traditionele muurverf heeft een emissiviteit van 0,95. Dat wil zeggen dat 95% van de warmte wordt doorgegeven naar buiten. Onze energiebesparende latex is met een emissiviteit van 0,7 een ‘low-emission’ product. Dus 70% van de warmte wordt doorgegeven en 30% wordt gereflecteerd.

Omdat de warmtestraling wordt gereflecteerd gaat deze niet verloren. Hierdoor wordt het temperatuurverschil tussen de vloer en het plafond tot wel 50% kleiner. Daardoor voelt een ruimte erg aangenaam aan. Dit zorgt ervoor dat u de thermostaat 1-2 graden lager kunt zetten. Hierdoor bespaart u tot wel 10% op de stookkosten.

Ook voor ruimtes die op een moderne manier verwarmd worden, is een keramisch filter ideaal. Als uw kamer verwarmd wordt met bijvoorbeeld infrarood panelen dan kunt u nog meer energie besparen. De infraroodstralen worden gereflecteerd en daardoor wordt de ruimte gelijkmatig verwarmd.

Naast energie besparen krijgt u ook meer wooncomfort!

Uw woning met Thermoshield spuiten zorgt voor meer wooncomfort. Dit komt ten eerste doordat de verf zorgt voor een constante temperatuur. Ten tweede zorgt de latex voor een optimale luchtvochtigheid. Ten derde zal ook de akoestiek in de ruimte verbeteren.

Zoals al eerder vermeld reflecteert de latex warmtestraling. Het temperatuurverschil tussen plafond en vloer wordt hierdoor kleiner. Daardoor voelt de ruimte erg aangenaam aan. Anders gezegd, een constante temperatuur geeft meer wooncomfort.

Energiebesparende latex reguleert ook het vochtgehalte in huis. Dit komt omdat waterdamp tijdelijk opgeslagen kan worden in het keramisch filter. Zodra de luchtvochtigheid afneemt wordt de opgeslagen waterdamp teruggegeven aan de ruimte. Hierdoor blijft de luchtvochtigheid in huis zo rond de 55%. Regulering van het vochtgehalte zorgt voor een beter leefklimaat.

Onze energiebesparende latex heeft ook een positief effect op de ruimtelijke akoestiek. Dit komt door het keramische filter. De microscopisch kleine bolletjes in het keramische filter zorgen voor een diffuse reflectie van de geluidsgolven. Hierdoor wordt het ‘galmeffect’ enigzins verminderd. Ook klinkt alles wat je zegt warmer.

FAQ Energie besparen met latex spuiten

Vragen spuitwerk?

Als ervaren latexspuiter spuiten wij als eerste in Nederland de Thermoshield. Ook werken wij met de nieuwste Graco spuitmachines. Dit betekent dat wij alleen werken met goede materialen en moderne machines. Hierdoor worden uw muren en plafonds superstrak!

Lees hier welke voordelen onze werkwijze heeft. Natuurlijk kunt u ook voorbeelden zien van onze projecten. Regelmatig maken wij foto’s en filmpjes van ons spuitwerk!

Wat kost Thermoshield spuiten?

Het spuiten van deze latex kan al voor €9,95 p/m2. Dit is inclusief het materiaal.

Hoe werkt Thermoshield?

De energiebesparende latex spuiten wij met een grote spuitmachine. Dit is nodig omdat deze muurverf 50% vaste stof bevat. Deze vaste stof bestaat uit keramisch materiaal. Hierdoor kan deze latex niet met een kleine machine gespoten worden. Als eerste in Nederland spuiten wij Thermoshield latex.

Is de Thermoshield latex afneembaar?

Jazeker, Thermoshield is afneembaar. Hierdoor is de muurverf goed schoon te maken met een vochtige doek. Net als bij een normale muurverf.

Wat moet ik doen voordat jullie komen spuiten?

Omdat wij ramen, deuren en kozijnen afplakken moeten deze schoon en vetvrij zijn. Ook kunnen wij niet afplakken als de kozijnen nog vol met gipsresten zitten van de stukadoor. Het is dus belangrijk dat de delen die wij afplakken schoon zijn.

Spuiten jullie alleen gladde muren en plafonds?

Nee, wij spuiten diverse ondergronden met keramische muurverf. Denk hierbij aan het spuiten van muren, plafonds, buitengevels en zelfs houtwerk. Voor elke toepassing is een specifiek product verkrijgbaar.

Betaal ik 9% of 21% btw?

Bent u particulier en is uw woning ouder dan 2 jaar? Dan brengen wij 9% btw in rekening. Bent u een particuliere klant en is uw woning jonger dan 2 jaar? Dan brengen wij 21% btw in rekening. Voor alle zakelijke klanten geldt altijd het 21% btw tarief. Natuurlijk staat het juiste btw tarief duidelijk vermeld op al onze offertes en facturen.

Hoe kan ik betalen?

Zodra uw spuitwerk klaar is kunt u eenvoudig op locatie per pin betalen. Natuurlijk kunt u er ook voor kiezen om te betalen per factuur. De betaaltermijn voor het betalen per factuur is 7 dagen na oplevering.

Airless verfspuit ervaringen

5-star-review-latex-spuiten

Prettige en snelle communicatie, goede service en bovenal goed spuitwerk!

Laurens Rinsma

5-star-review-latex-spuiten

Ik kan iedereen Oostevaar Spuitwerken aanbevelen, reageert snel, goede prijs (doet meer dan andere schilders en alsnog is de offerte goedkoper), is op korte termijn beschikbaar, levert heel goed werk en is super vriendelijk. Mario gaf ook nog tips voor de rest van het huis wat nog geschilderd moest worden. Mijn plafond ziet er super strak uit!

Tessa Fennema

5-star-review-latex-spuiten

Wij zijn erg tevreden over het geleverde werk , alles verliep volgens afspraak en toen het werk uitgesteld moest worden omdat de muren niet droog waren, werd dat op een nette en flexibele manier opgelost. Eindresultaat is keurige muren en een goed gevoel bij deze correcte en flexibele ondernemer.

Jan Klok

Veral Nederland

Contact formulier

Oostevaar Spuitwerken

Wormerweg 4G-192
1311 XB Almere

Telefoon: 06 - 143 15 571
Email: info@oostevaar.nl

KvK nummer: 68714882
Btw nummer: NL001597512B96

Onze verfspuit partners