06 - 143 15 571 info@oostevaar.nl

Vraag direct een vrijblijvende offerte aan!

Als wij voor u latex spuiten

Eén van onze diensten en specialiteiten is het latex spuiten. Latex spuiten is erg geschikt voor het afwerken en spuiten van gladde muren en plafonds.

Als eerste laag spuiten wij altijd een hogedruk primer. Dit in tegenstelling tot veel andere spuitbedrijven die muren en plafonds vaak onder lage druk voornevelen met een transparante voorstrijk. Hiervoor wordt vaak zelfs een handpomp (plantenspuit) gebruikt. Er zijn zelfs bedrijven die de voorstrijk door de latex mengen en met dit mengsel de eerste laag aanbrengen. Natuurlijk zult u begrijpen dat dit niet de juiste werkmethode is.

Nadat de primer droog is, spuiten wij de eindlaag latex. Door onze manier van werken wordt het oppervlak helemaal egaal. Dus geen vlekken, strepen en banen.

Zwarte industrieële plafonds

Ook zijn wij gespecialiseerd in het zwart spuiten van open plafonds. Vaak spuiten wij plafonds met zwarte latex in winkels, bedrijfspanden en kantoren.

Het kan hierbij gaan om plafonds van beton, systeemplafonds, steeldeck platen, damwandplaten of gestucte plafonds. De latex die wij gebruiken is van hoge kwaliteit en mooi mat waardoor uw winkel of kantoorpand een sjieke uitstraling krijgt.

Doordat wij de zwarte latex groot inkopen kunnen wij erg voordelig zwarte latex spuiten. De prijs voor het zwart spuiten van een industrieël plafond is hierdoor nagenoeg gelijk aan het spuiten van lichte kleuren.

Profiteer direct van een voordelige offerte!

Waarom pleister spuiten?

Dik stucwerk van gips is tegenwoordig overbodig. Dit komt omdat woningen steeds strakker gebouwd worden. De muren zijn al helemaal vlak maar er zijn nog wel wat gaatjes en oneffenheden zichtbaar. Dit noemt men behangklaar opgeleverd. Overigens worden de plafonds standaard met spack gespoten. Deze zijn dan klaar.

Latex spuiten kan niet op behangklare muren. Dit omdat na het latex spuiten alle gaatjes en oneffenheden zichtbaar worden. Zoals u zult begrijpen is dit erg lelijk. Behangklare muren met latex spuiten doen wij daarom nooit!

Heeft u behangklare muren en wilt u deze met latex spuiten? Dat kan maar dan moeten wij de muren eerst glad stucen. Dit glad stucen noemen wij pleisteren. Hierbij zorgt de pleister voor een dunne-, harde pleisterlaag. Deze pleisterlaag brengen wij aan door het airless pleister spuiten. Door het pleister spuiten werken wij dus alle gaatjes en oneffenheden weg. Groot voordeel hierbij is dat het pleister spuiten erg snel gaat en voor een zeer gladde stuclaag zorgt.

Wij zijn één van de eerste pleisterspuiters in Nederland

Als één van de weinige spuitbedrijven in Nederland, gebruiken wij een kant-en-klare spuitpleister. Het aanbrengen van deze pleister gaat erg snel. Ook brengen wij de pleister in 2 lagen aan waarbij elke laag geschuurd wordt. Door het naschuren van de pleisterlaag wordt het oppervlak zeer glad. En dat is wat u wilt, spiegelglad stucwerk!

De kant-en-klare pleister is op basis van hars. Dit betekent dat er dus geen water wordt toegevoegd aan de pleister. Doordat er tijdens het drogen geen water hoeft te verdampen uit het stucwerk gaat het drogen veel sneller dan bij stucwerk van gips. Doorgaans is de pleister binnen 24-48 uur droog. Doordat de droogtijd erg kort is kan er snel achter elkaar doorgewerkt worden.

Het compleet pleister en latex spuiten van een eengezinswoning duurt gemiddeld 8-10 werkdagen. Dus uw woning helemaal gepleisterd en met latex gespoten! Dit is een enorme tijdswinst ten opzicht van stucwerk van gips. Stucwerk van gips moet soms wel 14 dagen drogen en dan moet daarna de latex er nog op.

Profiteer direct van een voordelige offerte!

Wat kunnen wij voor u lak spuiten?

Door middel van het lakspuiten voorzien wij ramen, deuren, kozijnen, trappen, lambriseringen en houtwerk van een mooie, nieuwe laklaag. Ook kunnen wij bijvoorbeeld de betimmering op zolder spuiten. De verf die wij gebruiken is ontwikkeld en bedoeld voor hout. Wij noemen dit houtlak of kortweg lak.

Door het spuiten voorzien wij uw houtwerk dus van een nieuwe, beschermende verflaag. Net zoals bij normaal schilderwerk spuiten wij eerst een hechtprimer. Deze primer is vlekisolerend en moet ongeveer 12 uur drogen. Wanneer de primer droog is spuiten wij de laklaag. Bovendien is deze  aflak verkrijgbaar in mat, zijdeglans of hoogglans. Hierdoor krijgt uw houtwerk de uitstraling die het verdient.

Lak spuiten vereist veel voorbereiding

Om bij het spuiten van hout een mooi en strak eindresultaat te krijgen besteden wij veel tijd aan de voorbehandeling en voorbereiding van de ondergrond.

Voordat wij kunnen lak spuiten wordt er altijd ontvet, geschuurd, geplamuurd, geschuurd en weer ontvet. Na het voorbereiden is het houtwerk klaar voor het lakspuiten. Dus klaar voor een nieuwe strakke verflaag. Hierbij geldt een goede voorbereiding is het halve werk. Het spuiten gaat namelijk veel sneller dan schilderen met een kwast maar de ondergrond moet goed zijn. Alleen dan krijgt u mooi en strak lakspuitwerk!

 

Profiteer direct van een voordelige offerte!

Nieuwe look door damwanden spuiten?

De buitenkant van uw bedrijfspand wordt het hele jaar blootgesteld aan het weer. Om die reden zullen de damwandplaten op den duur verweren. Anders gezegd, de kleur verandert door het uv-licht. Daardoor ogen de damwandplaten veel minder mooi. Ook kunnen er roestplekken ontstaan. Vanzelfsprekend zien uw klanten dit ook.

Dus zijn de damwandplaten van uw pand ook verweerd? Geef uw pand dan een compleet nieuwe look door het damwand spuiten. Doordat het damwand spuiten snel gaat is het erg voordelig. Door dit alles krijgt uw bedrijf een frisse, verzorgde uitstraling. En dat is wat u wilt! Want uw bedrijfspand is tenslotte uw visitekaartje!

Welke damwanden kunnen wij spuiten?

De damwandcoating is leverbaar in elke kleur. Ook is de coating leverbaar in verschillende glansgradaties.

De volgende ondergrond is geschikt voor het spuiten:

  • damwandplaten
  • steeldeckplaten
  • sandwichpanelen
  • metalen bouwdelen
  • metalen gevelbekleding

Profiteer direct van een voordelige offerte!

Airless verfspuit ervaringen

5-star-review

Mario heeft onze net gestucte zolder gespoten met een minerale latex. Heel mooi en strak resultaat. Ook reageert Mario erg snel en Is het makkelijk om duidelijke afspraken te maken. Dank voor het mooie resultaat! Zeker een aanrader.

Sophie Koper

5-star-review

Mario is een vakman en komt absoluut zijn afspraken na. Heerlijk op tijd en de klus in korte tijd geklaard zeer tevreden.

Michel Kathmann

5-star-review

Na het last-minute afzeggen van een andere schilder kwamen wij in hoge tijdsnood voor het schilderen van ons nieuwe appartement i.v.m. de geplande verhuizing. Na contact in de avond kwam Mario de volgende ochtend ons appartement bekijken en opmeten. Met sneldrogende minerale latex was het nog haalbaar om het huis te spuiten voor de verhuizing. In 1,5 dag heeft Mario het appartement afgeplakt, gespoten, en netjes opgeruimd. We zijn onwijs blij met het resultaat! Mario is erg professioneel, betrouwbaar en communicatief - én bovenal een redder in nood!

Jurr van Ramshorst

Contact formulier

Oostevaar Spuitwerken

Richthuisstraat 10
1335 XE Almere

Telefoon: 06 - 143 15 571
Email: info@oostevaar.nl

KvK nummer: 68714882
Btw nummer: NL001597512B96

Onze verfspuit partners