06 - 143 15 571 info@oostevaar.nl

Wij zijn een erkend en gecertificeerd spuitbedrijf!

Airless latex spuiten is een vak! En daar zijn wij goed in. Kiest u voor ons? Dan kiest u voor een erkend en gecertificeerd spuitbedrijf! Dit heeft veel voordelen:

 

 • Wij spuiten de beste muurverf
 • Gebruiken de laatste technieken
 • Beschikken over de nieuwste machines
 • Leveren hoge kwaliteit
 • Geven garantie op het werk

Onze diensten als ervaren verfspuiters

latex_spuiten_infographic

Latex spuiten

Als wij uw muren en plafonds spuiten met latexverf is het resultaat superstrak. Dus helemaal egaal, zonder vlekken, banen en strepen.

Meer latexspuiten

minerale-muurverf-spuiten

Premium latexspuiten

Gaat u voor de allerhoogste kwaliteit? Dan is het spuiten van onze premium latex de beste keuze! En dit voor een scherpe prijs!

Premium latexspuiten

energiebesparende-

Thermoshield spuiten

Als eerste in Nederland spuiten wij Thermoshield. Met Thermoshield bespaart u tot wel 10% op de stookkosten.

Thermoshield spuiten

pleister_spuiten_infographic

Pleister spuiten

Laat uw muren en plafonds glad stucen door het pleister spuiten. Een spiegelglad oppervlak voor een gunstige prijs!

Meer pleisterspuiten

lak-spuiten-infographic

Lak spuiten

Als ervaren latexspuiter spuiten wij ook ramen, deuren en kozijnen met lak. Het lak spuiten zorgt voor mooi-, streeploos schilderwerk.

Meer lakspuiten

gevel-spuiten-infographic

Gevel spuiten

Wanneer wij uw gevel spuiten ziet uw woning of bedrijfspand er weer als nieuw uit! En natuurlijk ziet iedereen dit.

Meer gevelspuiten

damwanden-spuiten-infographic

Damwanden spuiten

Als wij uw damwanden spuiten oogt uw bedrijfspand weer als nieuw! Ontdek de voordelen van damwanden spuiten.

Meer damwandspuiten

brandwerendecoating-spuiten-infographic

Brandwerende coating spuiten

De brandwerende coating beschermt de draagconstructies van gebouwen bij brand.

Brandwerende coating

Als wij voor u latex spuiten

Eén van onze diensten en specialiteiten is het latex spuiten. Latex spuiten is erg geschikt voor het afwerken en spuiten van gladde muren en plafonds.

Als eerste laag spuiten wij altijd een hogedruk primer. Dit in tegenstelling tot veel andere spuitbedrijven die muren en plafonds vaak onder lage druk voornevelen met een transparante voorstrijk. Hiervoor wordt vaak zelfs een handpomp (plantenspuit) gebruikt. Er zijn zelfs bedrijven die de voorstrijk door de latex mengen en met dit mengsel de eerste laag aanbrengen. Natuurlijk zult u begrijpen dat dit niet de juiste werkmethode is.

Nadat de primer droog is, spuiten wij de eindlaag latex. Door onze manier van werken wordt het oppervlak helemaal egaal. Dus geen vlekken, strepen en banen.

Zwarte industrieële plafonds

Ook zijn wij gespecialiseerd in het zwart spuiten van open plafonds. Vaak spuiten wij plafonds met zwarte latex in winkels, bedrijfspanden en kantoren.

Het kan hierbij gaan om plafonds van beton, systeemplafonds, steeldeck platen, damwandplaten of gestucte plafonds. De latex die wij gebruiken is van hoge kwaliteit en mooi mat waardoor uw winkel of kantoorpand een sjieke uitstraling krijgt.

Doordat wij de zwarte latex groot inkopen kunnen wij erg voordelig zwarte latex spuiten. De prijs voor het zwart spuiten van een industrieël plafond is hierdoor nagenoeg gelijk aan het spuiten van lichte kleuren.

Profiteer direct van een voordelige offerte!

Premium latex is topkwaliteit!

Gaat u voor de hoogste kwaliteit? Dan is het spuiten van premium latex dus de beste keuze! De superieure kwaliteit biedt veel voordelen. De muurverf is ultra wit, zeer goed dekkend en van schrobklasse 1. Ook zorgt deze muurverf voor een gezond leefklimaat. Kortom, premium latex spuiten is absoluut het beste voor uw muren en plafonds!

Een premium quality latex wordt gemaakt uit hoogwaardige grondstoffen. Vooral bindmiddel en kleurpigment zijn de duurste bestanddelen van latex. Kiest u voor het latex spuiten van onze premium quality muurverf dan bent u verzekerd van kwaliteit. Dit omdat de latexdfabrikant niet bezuinigd op bindmiddel en pigment. Dit betekent dat de latex schrobklasse 1 is, dus goed reinigbaar. Ook blijft de latex erg lang mooi van kleur door de kwaliteit pigment. Dit is bij een normale goedkope latexverf soms wel anders.

Premium latex spuiten heeft veel voordelen

Kiest u voor onze premium quality latex dan heeft dit dus veel voordelen. Samengevat zijn dit:

 • Mooi vol van kleur
 • Goede dekking
 • Goede hechting
 • Schrobklasse 1
 • Baan- en streepvrij
 • Dampopen

Natuurlijk zorgen al deze voordelen voor een superstraks en mooi eindresultaat. En dat is tenslotte wat u wilt, strakke muren en plafonds.

Profiteer direct van een voordelige offerte!

Thermoshield energiebesparende latex

Latex waarmee u energie bespaart is de nieuwste ontwikkeling. Deze latex wordt op de markt gebracht door Thermoshield. De muurverf heeft een keramisch filter. Dit filter reflecteert warmtestraling. Ook geeft dit filter de latex unieke eigenschappen.

De techniek is ontwikkeld in de ruimtevaart. Denk hierbij aan het hitteschild van de Space Shuttle. Dit hitteschild bestaat uit kleine keramische bolletjes. Deze keramische bolletjes reflecteren warmte. Hierdoor verbrandt het hitteschild niet bij terugkeer in de dampkring. Deze techniek wordt nu ook gebruikt in latex. Misschien klinkt een keramisch filter in muurverf raar. Maar bedenkt u zich eens dat elke zonnebrandcreme ook een vloeibaar UV-filter heeft! Is het dan nog steeds raar?

Thermoshield latex bestaat voor 50% uit keramisch materiaal. Dit keramisch materiaal is opgelost in de muurverf. Hierdoor is deze muurverf makkelijk te verwerken. De Thermoshield latex heeft een matte, frisse uitstraling. Net zoals een normale latex. Vanzelfsprekend is Thermoshield latex in alle kleuren leverbaar. 

Thermoshield heeft unieke eigenschappen

De Thermoshield latex heeft dus een keramisch filter. Dit filter beinvloed de temperatuur, het vochtpercentage en de akoestiek. Hiermee heeft deze latex unieke eigenschappen!

Het keramisch filter reflecteert dus warmtestraling. Hierdoor wordt een ruimte gelijkmatig opgewarmd. Ook wordt het temperatuurverschil tussen plafond en vloer kleiner. Dit zorgt voor een aangename gevoelstemperatuur. Hierdoor kan de thermostaat 1 á 2 graden lager gezet worden. U bespaart hiermee ongeveer 10% energie. 

Ook kan het keramisch filter vocht opslaan. Dit wordt opgeslagen in de ruimte tussen de keramische bolletjes. Het vocht wordt weer afgegeven zodra de ruimte droger wordt. Deze muurverf werkt dus vochtregulerend.

Tot slot wordt ook licht en geluid gereflecteert. Doordat geluid in alle richtingen wordt gereflecteerd verbetert de akoestiek. Hierdoor klinkt geluid warmer en voller. Ook zal een ruimte wat lichter ogen dan voorheen.

Profiteer direct van een voordelige offerte!

Waarom pleister spuiten?

Dik stucwerk van gips is tegenwoordig overbodig. Dit komt omdat woningen steeds strakker gebouwd worden. De muren zijn al helemaal vlak maar er zijn nog wel wat gaatjes en oneffenheden zichtbaar. Dit noemt men behangklaar opgeleverd. Overigens worden de plafonds standaard met spack gespoten. Deze zijn dan klaar.

Latex spuiten kan niet op behangklare muren. Dit omdat na het latex spuiten alle gaatjes en oneffenheden zichtbaar worden. Zoals u zult begrijpen is dit erg lelijk. Behangklare muren met latex spuiten doen wij daarom nooit!

Heeft u behangklare muren en wilt u deze met latex spuiten? Dat kan maar dan moeten wij de muren eerst glad stucen. Dit glad stucen noemen wij pleisteren. Hierbij zorgt de pleister voor een dunne-, harde pleisterlaag. Deze pleisterlaag brengen wij aan door het airless pleister spuiten. Door het pleister spuiten werken wij dus alle gaatjes en oneffenheden weg. Groot voordeel hierbij is dat het pleister spuiten erg snel gaat en voor een zeer gladde stuclaag zorgt.

Wij zijn één van de eerste pleisterspuiters in Nederland

Als één van de weinige spuitbedrijven in Nederland, gebruiken wij een kant-en-klare spuitpleister. Het aanbrengen van deze pleister gaat erg snel. Ook brengen wij de pleister in 2 lagen aan waarbij elke laag geschuurd wordt. Door het naschuren van de pleisterlaag wordt het oppervlak zeer glad. En dat is wat u wilt, spiegelglad stucwerk!

De kant-en-klare pleister is op basis van hars. Dit betekent dat er dus geen water wordt toegevoegd aan de pleister. Doordat er tijdens het drogen geen water hoeft te verdampen uit het stucwerk gaat het drogen veel sneller dan bij stucwerk van gips. Doorgaans is de pleister binnen 24-48 uur droog. Doordat de droogtijd erg kort is kan er snel achter elkaar doorgewerkt worden.

Het compleet pleister en latex spuiten van een eengezinswoning duurt gemiddeld 8-10 werkdagen. Dus uw woning helemaal gepleisterd en met latex gespoten! Dit is een enorme tijdswinst ten opzicht van stucwerk van gips. Stucwerk van gips moet soms wel 14 dagen drogen en dan moet daarna de latex er nog op.

Profiteer direct van een voordelige offerte!

Wat kunnen wij voor u lak spuiten?

Door middel van het lakspuiten voorzien wij ramen, deuren, kozijnen, trappen, lambriseringen en houtwerk van een mooie, nieuwe laklaag. Ook kunnen wij bijvoorbeeld de betimmering op zolder spuiten. De verf die wij gebruiken is ontwikkeld en bedoeld voor hout. Wij noemen dit houtlak of kortweg lak.

Door het spuiten voorzien wij uw houtwerk dus van een nieuwe, beschermende verflaag. Net zoals bij normaal schilderwerk spuiten wij eerst een hechtprimer. Deze primer is vlekisolerend en moet ongeveer 12 uur drogen. Wanneer de primer droog is spuiten wij de laklaag. Bovendien is deze  aflak verkrijgbaar in mat, zijdeglans of hoogglans. Hierdoor krijgt uw houtwerk de uitstraling die het verdient.

Lak spuiten vereist veel voorbereiding

Om bij het spuiten van hout een mooi en strak eindresultaat te krijgen besteden wij veel tijd aan de voorbehandeling en voorbereiding van de ondergrond.

Voordat wij kunnen lak spuiten wordt er altijd ontvet, geschuurd, geplamuurd, geschuurd en weer ontvet. Na het voorbereiden is het houtwerk klaar voor het lakspuiten. Dus klaar voor een nieuwe strakke verflaag. Hierbij geldt een goede voorbereiding is het halve werk. Het spuiten gaat namelijk veel sneller dan schilderen met een kwast maar de ondergrond moet goed zijn. Alleen dan krijgt u mooi en strak lakspuitwerk!

 

Profiteer direct van een voordelige offerte!

Gevel spuiten voor een nieuwe look!

De buitenkant van uw woning of bedrijfspand wordt het hele jaar blootgesteld aan het weer. Hierdoor zal de gevel op den duur verweren. Door het verweren wordt de gevelverf vaal. Hierdoor ziet de gevel er ook veel minder mooi uit. Vanzelfsprekend valt iedereen dit op!

Uw woning of bedrijfspand wordt het hele jaar door blootgesteld aan regen, wind, sneeuw, vorst en zon. De uv-straling in zonlicht is erg aggresief en tast de verflaag aan. Anders gezegd, de glans en kleur verandert door het zonlicht. Tot nu was het opnieuw sauzen van de gevel de enige manier om de buitenzijde van de gevel op te knappen. Natuurlijk is dit tijdrovend en daardoor ook erg duur. In tegenstelling tot sauzen is het latex spuiten van de buitengevel veel voordeliger.

De gevelverf die wij gebruiken heeft een zeer goede dekking. Ook wordt de gevelverf in hoge laagdikte aangebracht. Hierdoor heeft de verf een zeer mooie vloeiing. De hechting op de gevel is optimaal. Al deze eigenschappen zorgen ervoor dat de gevel er na het spuiten weer als nieuw uitziet en weer jarenlang meegaat.

De gevel spuiten gaat snel en is erg duurzaam

Het spuiten de buitengevel gaat erg snel. Ook is de gevelcoating die wij gebruiken speciaal gemaakt voor het latex spuiten. De airless spuitmachines die wij gebruiken zijn van merk Graco. Dit zijn professionele machines. Deze machines zijn geschikt voor zwaar gebruik. Hierdoor kunnen wij elk oppervlak aan. Of het nu gaat om 50 m² of 5000 m² gevelspuiten.

Natuurlijk wilt u weer voor lange tijd genieten van het spuitwerk. En dat kan! De coating die wij voor het spuiten gebruiken is van zeer hoge kwaliteit en is zeer duurzaam. Afbladderen is dan ook onmogelijk. Hierdoor gaat het spuitwerk op de gevel weer vele jaren mee!

Profiteer direct van een voordelige offerte!

Nieuwe look door damwanden spuiten?

De buitenkant van uw bedrijfspand wordt het hele jaar blootgesteld aan het weer. Om die reden zullen de damwandplaten op den duur verweren. Anders gezegd, de kleur verandert door het uv-licht. Daardoor ogen de damwandplaten veel minder mooi. Ook kunnen er roestplekken ontstaan. Vanzelfsprekend zien uw klanten dit ook.

Dus zijn de damwandplaten van uw pand ook verweerd? Geef uw pand dan een compleet nieuwe look door het damwand spuiten. Doordat het damwand spuiten snel gaat is het erg voordelig. Door dit alles krijgt uw bedrijf een frisse, verzorgde uitstraling. En dat is wat u wilt! Want uw bedrijfspand is tenslotte uw visitekaartje!

Welke damwanden kunnen wij spuiten?

De damwandcoating is leverbaar in elke kleur. Ook is de coating leverbaar in verschillende glansgradaties.

De volgende ondergrond is geschikt voor het spuiten:
 

 • damwandplaten
 • steeldeckplaten
 • sandwichpanelen
 • metalen bouwdelen
 • metalen gevelbekleding

Profiteer direct van een voordelige offerte!

De brandwerende coating die wij spuiten voldoet aan alle eisen

Tegenwoordig wordt brandwerende coating veel gebruikt op de draagconstructies van gebouwen. Bij brand verliest de draagconstructie namelijk snel z’n sterkte. Doordat wij de draagconstructie beschermen met een opschuimedende coating wordt de constructie beschermd tegen de negatieve invloeden van brand. 

De brandwerende coating die wij spuiten voldoet aan alle moderne brandbeveiligingseisen. Hierbij doen wij geen afbreuk aan de esthetisch eisen. Dit doordat de coating die wij gebruiken nauwelijks te onderscheiden is van de normale verf- en conserveringssystemen

Welke brandwerende coating spuiten wij?

De coating die wij spuiten op staal, hout en beton is van het merk Rudolf Hensel. Rudolf Hensel is al sinds de jaren vijftig actief op het gebied van brandwerende coatingsystemen. Het bedrijf heeft de HENSOTHERM®- en HENSOMASTIK®-coatingsystemen ontwikkeld. Dit zijn beide milieuvriendelijke en duurzame brandwerende coatingsystemen die voldoen aan alle moderne eisen en regelgeving.

Profiteer direct van een voordelige offerte!

Airless verfspuit ervaringen

5-star-review-latex-spuiten

Vantevoren een duidelijke offerte ontvangen met een eerlijke prijs. De wanden zijn strak gestuucd en hierna met latex gespoten. Het pleister is gespoten waardoor er snel doorgewerkt kan worden omdat de droogtijden korter zijn dan als er traditioneel gestuct wordt. Ook is het resultaat nog gladdere muren. Mario is een perfectionist, heeft nog wat extra beschadigingen gerepareerd die zichtbaar werden toen het huis leeggehaald was. Er wordt netjes gewerkt en alles na afloop keurig opgeruimd. Helaas hebben we vertraging met het inbouwen van een openhaard waardoor er later nog wat afgestuucd moet worden waarvoor Mario terugkomt. Al met al dus zeer tevreden.

Vanessa Aarts

5-star-review-latex-spuiten

Prima, helemaal aan te raden, betrouwbaar, mooi resultaat.

Max Ritt

5-star-review-latex-spuiten

Mario heeft ons volledige huis aangepakt. Hij communiceert betreft de werkafspraken en voortgang helder. Het werk ziet er zeer strak uit en daarboven op is de prijs zeer competitief. Ik raad Mario ten zeerste aan!

Viktoriya de Sterke

OOSTEVAAR SPUITWERKEN

WORMERWEG 4G
1311 XB ALMERE

TELEFOON: 06 - 143 15 571
EMAIL: INFO@OOSTEVAAR.NL

KVK NUMMER: 68714882
BTW NUMMER: NL001597512B96

Onze verfspuit partners