06 - 143 15 571 info@oostevaar.nl

Damwand spuiten voor een nieuwe look!

De buitenkant van uw bedrijfspand wordt het hele jaar blootgesteld aan het weer. Hierdoor zullen de damwanden op den duur verweren. Door het verweren wordt de coating vaal en verpoedert de verf. Daardoor ziet uw pand er ook veel minder mooi uit. Vanzelfsprekend zien uw klanten dit ook.

Uw bedrijfspand wordt het hele jaar door blootgesteld aan regen, wind, sneeuw en vorst. Maar de damwanden worden ook blootgesteld aan zonlicht. De uv-straling in zonlicht tast de verflaag aan. Anders gezegd, de glans en kleur verandert door het zonlicht. Ook kunnen er zelfs roestplekken in de originele damwandcoating ontstaan. Tot nu was het vernieuwen van damwandplaten de enige oplossing om de buitenzijde van de gevel op te knappen. Natuurlijk is dit niet alleen duur maar ook tijdrovend. In tegenstelling tot vernieuwen is spuiten veel voordeliger.

De damwandcoating die wij gebruiken heeft een zeer goede dekking. Ook wordt de damwandverf in hoge laagdikte aangebracht. Hierdoor heeft de coating een zeer mooie vloeiing. De hechting op damwandplaten is optimaal. Al deze eigenschappen zorgen ervoor dat de damwanden weer jarenlang meegaan.

Damwanden spuiten gaat snel en is duurzaam!

Het damwand spuiten gaat erg snel. Ook is de coating die wij gebruiken speciaal gemaakt voor het spuiten. De airless spuitmachines die wij gebruiken zijn van merk Graco. Dit zijn professionele machines. Deze machines zijn geschikt voor zwaar gebruik. Hierdoor kunnen wij elk oppervlak aan. Of het nu gaat om 50 m² of 5000 m² spuiten.

Natuurlijk wilt u weer voor lange tijd genieten van het spuitwerk. En dat kan! De coating die wij voor het spuiten gebruiken is van hoge kwaliteit en zeer duurzaam. Hierdoor gaat het spuitwerk weer vele jaren mee!

Onze damwand spuiters zijn VCA gecertificeerd!

via-gecertificeerdVoor het spuiten van damwanden werken wij vaak op een bouwplaats. Hierbij gebruiken wij ook vaak steigers en hoogwerkers. En dit zowel binnen als buiten. Om zo veilig mogelijk te kunnen werken beschikken al onze latexspuiters over een VCA-dioloma of VOL-VCA diploma.

Ook voor damwanden spuiten geldt meten=weten!

De prijs voor spuitwerk wordt berekend per vierkante meter. Dit geldt ook voor het het afplakken van ramen en deuren. En bijvoorbeeld voor het afdekken van de vloer. Vooraf komen wij dan ook altijd vrijblijvend bij u langs om de spuitklus door te spreken en in te meten. Want ook bij verfspuiten geldt: meten is weten! En dat is erg belangrijk want alleen op deze manier weet u precies waar u aan toen bent!

Tijdens de bezichtiging van het werk meten wij altijd het bruto spuitoppervlak. Het bruto spuitoppervlak is het oppervlak minus alle ramen, deuren enz. Bij het inmeten van het werk is het dus belangrijk dat het spuitoppervlak zorgvuldig berekend wordt. U wilt immers niet betalen voor het spuiten van een deur terwijl deze afgeplakt wordt!

 

Als enige spuitbedrijf in Nederland ontvangt u van ons naast de offerte ook altijd een meetrapport. In het meetrapport staat precies wat wij gemeten hebben tijdens de bezichtiging. Ook staat duidelijk vermeld hoeveel vierkante meter het ’te spuiten’ oppervlak is. Hierdoor weet u precies waar u aan toe bent. En dat is belangrijk want u wilt natuurlijk zo voordelig mogelijk uit zijn voor uw spuitwerk!

 

Bel direct!
06 – 143 15 571

FAQ Damwanden spuiten

Vragen spuitwerk?

Omdat wij veel vragen krijgen over damwanden spuiten hebben wij alle vragen nog eens op een rijtje gezet. Het blijkt dat er bijvoorbeeld veel onduidelijkheid is over het in kleur spuiten van damwanden en steeldeckplaten. 

Door de meest gestelde vragen te beantwoorden, willen wij het voor u zo duidelijk mogelijk maken. Om meer duidelijkheid te krijgen kunt u ook diverse voorbeelden van onze projecten bekijken.

Welke coating gebruiken jullie voor het damwandspuiten?

Voor het spuiten van damwanden, sandwichpanelen en steeldeckplaten gebruiken wij 2 verschillende verfsoorten. Het verschil tussen beide verfsoorten is de mate van corrosiewerendheid. Zoals u zult begrijpen is een coating met een hoge corossiewerendheid duurder dan een coating die deze eigenschappen niet heeft.

Welke kleuren coating spuiten jullie?

De coating die wij gebruiken voor het spuiten van damwanden kan in elke kleur gemengd worden. Ook is de coating verkrijgbaar in verschillende glansgradaties.

Hoe zit het met roest?

Als uw damwanden roestplekken hebben dan moeten deze eerst behandeld worden. De roestplekken borstelen wij schoon met een staalborstel. Na het borstelen worden de plekken behandeld met een corossiewerende primer.

Hoe zit het met spuitnevel?

Vooral bij het spuiten van damwanden in de buitenlucht is spuitnevel niet wenselijk. Om de spuitnevel tot een minimum te beperken moet de juiste spuittip gebruikt worden. Ook moet de spuitdruk goed afgesteld staan. Indien nodig gebruiken wij een verwarmde materiaalslang. Door warme verf te spuiten wordt de spuitnevel tot een minimum beperkt. Natuurlijk is ook het weer belangrijk. Damwanden spuiten bij harde wind is erg lastig.

Moet er afgeplakt worden?

Jazeker, ook bij het spuiten van damwanden moeten wij afplakken. Ramen, deuren en alle delen die wij niet spuiten plakken wij af met folie en maskeerpapier.

Kunnen jullie bij elk weertype spuiten?

Nee, het damwandspuiten kan niet bij regen en harde wind. Doordat wij een watergedragen coating gebruiken moet het droog zijn op de dag van het spuiten. Wel droogt de coating erg snel. Na 30 min is de coating stofdroog en na 1,5 uur is de verflaag kleefvrij. Ook mag het niet te hard waaien. Dit in verband met spuitnevel.

Spuiten jullie ook plafonds van steeldeckplaten?

Het spuiten van steeldeckplaten en sandwichpanelen is geen enkel probleem. Ook een plafond binnen kunnen wij spuiten. Voor het spuiten van steeldeckplaten binnen gebruiken wij een speciale primer. Na het aanbrengen van deze primer spuiten wij de steeldeckplaten met een goede kwaliteit latex. Deze latex kan in elke kleur gemend worden. Dus ook in zwart.

Kunnen jullie een damwandplafond zwart spuiten?

Een plafond van damwanden of steeldeckplaten kunnen wij ook zwart spuiten. Veelal zijn de steeldeckplaten onbehandeld. Wij spuiten dan eerst een speciale primer. Na droging van de primer spuiten wij de steeldeckplaten met 2 lagen zwarte latex. Doordat de latex van buitenkwaliteit is, is het eindresultaat mooi mat en erg duurzaam.

Wat is het btw tarief?

Het spuiten van damwanden is bijna altijd een zakelijk project. Voor alle zakelijke klanten geldt altijd het 21% btw tarief. Overigens gebeurt het ook wel dat wij damwanden en steeldeckplaten spuiten voor particulieren. Ook in de moderne nieuwbouw worden deze materialen namelijk gebruikt. Diverse bouwprojecten in Almere Oosterwold zijn hier een voorbeeld van. Natuurlijk staat het juiste btw tarief duidelijk vermeld op al onze offertes en facturen.

Airless verfspuit ervaringen

5-star-review-latex-spuiten

Mario heeft bij ons fantastisch werk afgeleverd. Komt de eerste keer op bezoek om uitleg te geven en de offerte door te nemen, denkt goed mee met de wensen en legt goed uit wat je kan verwachten. Mario is 2 ochtenden langs geweest op de afgesproken datum en gebruikt alleen maar goede materialen. Het plafond bij ons thuis ziet er superstrak uit en we zijn zeer tevreden met het eindresultaat. Mario doet ook aan goede nazorg, zo heeft hij ons nog tips gegeven over onze muren die we gaan schilderen. Al met al een top service en een top bedrijf. Krijg je geen spijt van. Mario bedankt. Patrick & Monique

Patrick en Monique

5-star-review-latex-spuiten

Mario was zeer professioneel en zijn advies was geweldig gedurende het hele proces. Deze jongens weten echt waar ze mee bezig zijn en dat is zeker te merken aan het eindresultaat. Een aanrader als je kwaliteitswerk nodig hebt!

Jorden van breemen

5-star-review-latex-spuiten

Prettige en snelle communicatie, goede service en bovenal goed spuitwerk!

Laurens Rinsma

OOSTEVAAR SPUITWERKEN

WORMERWEG 4G
1311 XB ALMERE

TELEFOON: 06 - 143 15 571
EMAIL: INFO@OOSTEVAAR.NL

KVK NUMMER: 68714882
BTW NUMMER: NL001597512B96

Onze verfspuit partners