06 - 143 15 571 info@oostevaar.nl

De brandwerende coating die wij spuiten voldoet aan alle eisen!

Tegenwoordig wordt brandwerende coating veel gebruikt op de draagconstructies van gebouwen. Bij brand verliest de draagconstructie namelijk snel z’n sterkte. Doordat wij de draagconstructie beschermen met een opschuimedende coating wordt de constructie beschermd tegen de negatieve invloeden van brand. 

De brandwerende coating die wij spuiten voldoet aan alle moderne brandbeveiligingseisen. Hierbij doen wij geen afbreuk aan de esthetisch eisen. Dit doordat de coating die wij gebruiken nauwelijks te onderscheiden is van de normale verf- en conserveringssystemen.

De werking van brandwerende coating

In geval van brand beschermt de brandwerende coating die wij spuiten de draagconstructie tegen verzwakking. Hierbij wordt het brandbeveiligingseffect geleverd door een hittebestendige schuimlaag die zich vormt bij temperaturen boven 200 °C. De opschuimende coating die wij spuiten beschermt dus tegen constructief falen. Ten gevolge van brand zal een onbeschermde constructie namelijk snel verzwakken en uiteindelijk zelfs bezwijken.


Welke brandwerende coating spuiten wij?

De coating die wij spuiten op staal, hout en beton is van het merk Rudolf Hensel. Rudolf Hensel is al sinds de jaren vijftig actief op het gebied van brandwerende coatingsystemen. Het bedrijf heeft de HENSOTHERM®- en HENSOMASTIK®-coatingsystemen ontwikkeld. Dit zijn beide milieuvriendelijke en duurzame brandwerende coatingsystemen die voldoen aan alle moderne eisen en regelgeving.

Al onze spuiters zijn VCA gecertificeerd!

via-gecertificeerdVoor het spuiten van brandwerende coating werken wij vaak op een bouwplaats. Hierbij gebruiken wij ook vaak steigers en hoogwerkers. En dit zowel binnen als buiten. Om zo veilig mogelijk te kunnen werken beschikken al onze spuiters over een VCA-dioloma of VOL-VCA diploma.

FAQ Brandwerende coating spuiten

Vragen spuitwerk?

Omdat wij veel vragen krijgen over spuitwerk hebben wij alle vragen nog eens op een rijtje gezet. Het blijkt dat er bijvoorbeeld veel onduidelijkheid is over het op locatie spuiten van brandwerende coating. 

Door de meest gestelde vragen te beantwoorden, willen wij het voor u zo duidelijk mogelijk maken. Om meer duidelijkheid te krijgen kunt u ook diverse voorbeelden van onze projecten bekijken.

Spuiten jullie brandwerende coating op locatie?

Het spuiten van brandwerende coating op locatie is geen probleem. Hierbij is het wel belangrijk dat wij de brandwerendecoating kunnen aanbrengen volgens specificatie. Dit betekent vaak dat een ruimte wind- en waterdicht moet zijn. Ook moet de benodigde temperatuur en luchtvochtigheid goed zijn.

Kan hout met brandwerende coating behandeld worden?

Ook hout kunnen wij met brandwerende coating spuiten. De brandvertragende coating waarmee wij hout mee spuiten zorgt ervoor dat het hout zichtbaar blijft. Hierdoor blijft de uitstraling behouden.

Kunnen jullie beton met brandwerende coating spuiten?

Jazeker, in de praktijk kan het voorkomen dat de brandwerendheid van betonvloeren niet meer voldoende is. Dit probleem kan voorkomen tijdens renovatiewerkzaamheden. Onvoldoende wapening in betonplaten leidt tot onvoldoende brandweerstand waardoor een upgrade nodig kan zijn. Om betonplaten en betonvloeren te upgraden kunnen wij de betonplaten spuiten met een brandwerende coating. Deze manier is eenvoudig en kostenbesparend.

Moet er afgeplakt worden?

Ook bij het spuiten van brandwerende coating moet er afgeplakt worden. Doordat wij professionele airless spuitmachines gebruiken hoeft er echter maar minimaal afgeplakt te worden. Dit omdat de overspray zeer beperkt is.

Waar moeten wij rekening mee houden?

Bij het spuiten van brandwerende coating zijn de omgevingscondities erg belangrijk. De benodigde temperatuur en luchtvochtigheid moeten haalbaar zijn. Ook is een ruimte tijdens het spuiten tijdelijk buiten gebruik. Hierdoor kan tijdens het spuiten geen ander werk uitgevoerd worden in dezelfde ruimte.

Airless verfspuit ervaringen

5-star-review-latex-spuiten

Prettige en snelle communicatie, goede service en bovenal goed spuitwerk!

Laurens Rinsma

5-star-review-latex-spuiten

Ik kan iedereen Oostevaar Spuitwerken aanbevelen, reageert snel, goede prijs (doet meer dan andere schilders en alsnog is de offerte goedkoper), is op korte termijn beschikbaar, levert heel goed werk en is super vriendelijk. Mario gaf ook nog tips voor de rest van het huis wat nog geschilderd moest worden. Mijn plafond ziet er super strak uit!

Tessa Fennema

5-star-review-latex-spuiten

Wij zijn erg tevreden over het geleverde werk , alles verliep volgens afspraak en toen het werk uitgesteld moest worden omdat de muren niet droog waren, werd dat op een nette en flexibele manier opgelost. Eindresultaat is keurige muren en een goed gevoel bij deze correcte en flexibele ondernemer.

Jan Klok

Veral Nederland

Contact formulier

Oostevaar Spuitwerken

Wormerweg 4G-192
1311 XB Almere

Telefoon: 06 - 143 15 571
Email: info@oostevaar.nl

KvK nummer: 68714882
Btw nummer: NL001597512B96

Onze verfspuit partners