06 - 143 15 571 info@oostevaar.nl

Bekijk direct de prijzen voor spuitwerk!

De brandwerende coating die wij spuiten voldoet aan alle eisen!

Tegenwoordig wordt brandwerende coating veel gebruikt op de draagconstructies van gebouwen. Bij brand verliest de draagconstructie namelijk snel z’n sterkte. Doordat wij de draagconstructie beschermen met een opschuimedende coating wordt de constructie beschermd tegen de negatieve invloeden van brand. 

De brandwerende coating die wij spuiten voldoet aan alle moderne brandbeveiligingseisen. Hierbij doen wij geen afbreuk aan de esthetisch eisen. Dit doordat de coating die wij gebruiken nauwelijks te onderscheiden is van de normale verf- en conserveringssystemen.

De werking van brandwerende coating

In geval van brand beschermt de brandwerende coating die wij spuiten de draagconstructie tegen verzwakking. Hierbij wordt het brandbeveiligingseffect geleverd door een hittebestendige schuimlaag die zich vormt bij temperaturen boven 200 °C. De opschuimende coating die wij spuiten beschermt dus tegen constructief falen. Ten gevolge van brand zal een onbeschermde constructie namelijk snel verzwakken en uiteindelijk zelfs bezwijken.


Welke brandwerende coating spuiten wij?

De coating die wij spuiten op staal, hout en beton is van het merk Rudolf Hensel. Rudolf Hensel is al sinds de jaren vijftig actief op het gebied van brandwerende coatingsystemen. Het bedrijf heeft de HENSOTHERM®- en HENSOMASTIK®-coatingsystemen ontwikkeld. Dit zijn beide milieuvriendelijke en duurzame brandwerende coatingsystemen die voldoen aan alle moderne eisen en regelgeving.

Al onze spuiters zijn VCA gecertificeerd!

via-gecertificeerdVoor het spuiten van brandwerende coating werken wij vaak op een bouwplaats. Hierbij gebruiken wij ook vaak steigers en hoogwerkers. En dit zowel binnen als buiten. Om zo veilig mogelijk te kunnen werken beschikken al onze spuiters over een VCA-dioloma of VOL-VCA diploma.

FAQ Brandwerende coating spuiten

Vragen spuitwerk?

Omdat wij veel vragen krijgen over spuitwerk hebben wij alle vragen nog eens op een rijtje gezet. Het blijkt dat er bijvoorbeeld veel onduidelijkheid is over het op locatie spuiten van brandwerende coating. 

Door de meest gestelde vragen te beantwoorden, willen wij het voor u zo duidelijk mogelijk maken. Om meer duidelijkheid te krijgen kunt u ook diverse voorbeelden van onze projecten bekijken.

Bekijk projecten

Spuiten jullie brandwerende coating op locatie?

Het spuiten van brandwerende coating op locatie is geen probleem. Hierbij is het wel belangrijk dat wij de brandwerendecoating kunnen aanbrengen volgens specificatie. Dit betekent vaak dat een ruimte wind- en waterdicht moet zijn. Ook moet de benodigde temperatuur en luchtvochtigheid goed zijn.

Kan hout met brandwerende coating behandeld worden?

Ook hout kunnen wij met brandwerende coating spuiten. De brandvertragende coating waarmee wij hout mee spuiten zorgt ervoor dat het hout zichtbaar blijft. Hierdoor blijft de uitstraling behouden.

Kunnen jullie beton met brandwerende coating spuiten?

Jazeker, in de praktijk kan het voorkomen dat de brandwerendheid van betonvloeren niet meer voldoende is. Dit probleem kan voorkomen tijdens renovatiewerkzaamheden. Onvoldoende wapening in betonplaten leidt tot onvoldoende brandweerstand waardoor een upgrade nodig kan zijn. Om betonplaten en betonvloeren te upgraden kunnen wij de betonplaten spuiten met een brandwerende coating. Deze manier is eenvoudig en kostenbesparend.

Moet er afgeplakt worden?

Ook bij het spuiten van brandwerende coating moet er afgeplakt worden. Doordat wij professionele airless spuitmachines gebruiken hoeft er echter maar minimaal afgeplakt te worden. Dit omdat de overspray zeer beperkt is.

Waar moeten wij rekening mee houden?

Bij het spuiten van brandwerende coating zijn de omgevingscondities erg belangrijk. De benodigde temperatuur en luchtvochtigheid moeten haalbaar zijn. Ook is een ruimte tijdens het spuiten tijdelijk buiten gebruik. Hierdoor kan tijdens het spuiten geen ander werk uitgevoerd worden in dezelfde ruimte.

Airless verfspuit ervaringen

5-star-review-latex-spuiten

Mario heeft bij ons de plafonds op de begane grond en eerste verdieping gespuit verft, nadat het afgekit, afgeplakt en in de primer gezet was. Dat heeft hij zeer professioneel gedaan en we zijn dan ook super blij met het resultaat. Hij doet wat hij zegt, werkt netjes en heeft passie voor zijn vak en dat zie je terug in het resultaat! Een absolute aanrader!

Steven Ursem

5-star-review-latex-spuiten

Bedankt voor plafonds, ze zijn super strak!

Natasha Vork

5-star-review-latex-spuiten

Vantevoren een duidelijke offerte ontvangen met een eerlijke prijs. De wanden zijn strak gestuukt en hierna met latex gespoten. Het pleister is gespoten waardoor er snel doorgewerkt kan worden omdat de droogtijden korter zijn dan als er " traditioneel " gestuukt wordt. Ook is het resultaat nog gladdere muren. Mario is een perfectionist, heeft nog wat extra beschadigingen gerepareerd die zichtbaar werden toen het huis leeggehaald was. Er wordt netjes gewerkt en alles na afloop keurig opgeruimd. Helaas hebben we vertraging met het inbouwen van een openhaard waardoor er later nog wat afgestuucd moet worden waarvoor Mario terugkomt. Al met al dus zeer tevreden.

Vanessa Aarts

Wilt u ook mooi- en strak spuitwerk?

Ontvang vandaag nog onze vrijblijvende offerte!

OOSTEVAAR SPUITWERKEN

WORMERWEG 4G
1311 XB ALMERE

TELEFOON: 06 - 143 15 571
EMAIL: INFO@OOSTEVAAR.NL

KVK NUMMER: 68714882
BTW NUMMER: NL001597512B96

Onze verfspuit partners